Previziuni pentru 13 noiembrie 2015

Guvernatoarea zilei de astăzi, Venus, se află într-un frumos sextil cu Saturn, ceea ce face ca noi să începem să facem un pic de ordine în relațiile noastre, să acceptăm să vedem lucrurile altfel decât prin prisma prejudecăților, în sensul că putem vedea ce anume nu a funcționat în relațiile noastre. A iubi este cel mai simplu mod de a trăi pentru că este cel mai bun şi mai firesc. Aproape că nu trebuie să facem nimic altceva. Fiecare simte nevoia de a iubi, chiar înainte de a iubi pe cineva sau ceva anume. Acestei iubiri pure şi copleşitoare, mai devreme sau mai târziu, i se va răspunde. Fiecare este mai preocupat de aspectele sufleteşti, de relaţiile noastre, de emoţiile pe care le trăim. Sunt în sufletul multora dintre noi resentimente, dar, ele nu trebuie luate în considerare, trebuie doar privite puţin detaşat, pentru că fac parte din fiinţa noastră. Poate ar fi momentul potrivit să le descoperim cauza şi să o eliminăm, dar ne trebuie multă sinceritate.

Putem vorbi astăzi despre maturitate şi obligaţii, în tema fiecăruia dintre noi, casa in care are loc aspectul, semnifică un punct principal de interes, acceptare şi alegere, pentru o perioadă de un an de zile când se va produce din nou acesta.

Fiecare ar vrea să trăiască în pace, să nu se implice în lucruri care nu-l privesc direct, dar când apare o situaţie care necesită acţiune, schimbare, atunci fiecare este dator să facă ceva. Daca toţi trecem pe lângă situaţii critice, care ne afectează, şi îi lăsăm mereu pe alţii să ia atitudine, să tragă semnalul de alarmă, să-şi asume responsabilitatea, atunci problema se adânceşte şi se complică. Bineînţeles că nu e suficient doar să atragem atenţia asupra unei probleme, sau să criticăm, ci trebuie să oferim şi soluţii, sau chiar să le aplicăm noi înşine.

Vesta este staționar retrogradă, iar deseară revine la mișcarea directă, în semnul Peștilor; foarte interesant că această schimbare de sens se suprapune peste Nodul Sud, ceea ce face ca fiecare dintre noi să încerce să-și înțeleagă valoarea spirituală, să depășească zona de confort a trecutului, a ceea ce se pare că stabilizează, dar de fapt stagnează. Este momentul în care trebuie să lăsăm deoparte  tot ce se dovedeşte a fi prea greu sau obositor. Aici putem vorbi de o relaţie, de un stil de viaţă, o slujbă, aspect exterior sau obişnuinţe. Oricum s-ar putea să nu avem de ales, dar clar este un moment al renunţării, mai ales la mentalităţile învechite şi la relaţiile care nu ne sunt necesare. Niciodată nu-i putem schimba pe cei de lângă noi. Să ne oprim să jucăm roluri de victimă, salvator sau persecutor. Posibilele conflicte, rivalităţi sau invidii pot fi rezolvate în alte contexte. Să ne asumăm viața pe care o avem luându-ne înapoi puterea de a ieși din relațiile nocive! Când ceva ne deranjează, să punem piciorul pe frână. Să reparăm ce este de reparat sau să trimitem la casat.

Și nu în ultimul rând Mercur este în sextil cu Jupiter, foarte aproape de conjuncția superioară cu Soarele, având o încărcătură și o forță deosebită, din acest motiv; pe de altă parte el este baza yodului cu vârful pe Uranus, o configurație dură, căci nu permite ca acțiunile noastre să fie libere. Ele sunt sub un control stric, spiritual, și imposibil de schimbat, căci ne aflăm în prag de revoluționate a gândirii și a atitudinii, a legilor lipsite de substrat spiritual, și a conceptului de putere. Este un proces care se desfășoară zi de zi, de multă vreme, dar, fiindcă oamenii sunt prinși în convenții materiale, el a trecut neobservat, iar manifestarea lui pare surprinzătoare. Sunt puse în discuție toate sistemele de valori sociale, toate conceptele bazate doar pe a acumula, tot ce ne divizează puterea spirituală.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Unora le mai cade pălăria. O scutură de praf și o pun înapoi pe cap ca și cum nimic nu s-a întâmplat. În general trebuie să te loveşti cu capul de pragul de sus ca să-l vezi pe cel de jos. Aşa e viaţa, aşa e evoluţia personală a fiecăruia. Greşelile altora ne impresionează, greşelile noastre ne schimbă. Fiecare zi din viaţa noastră are o poveste, o lecţie. Totul este să le înțelegem.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  21 SCORPION

VÂNĂTORI ÎMPUŞCÂND RAŢE SĂLBATICE

Nu este greu să ucizi fiinţe care nu se pot apăra. Ai nevoie doar de instrumente şi de o anumită îndemânare. La fel, nu este greu să loveşti în cei care nu te pot lovi. Dar aceasta nu este o dovadă de curaj sau de vitejie, ci doar o dovadă a faptului că eşti capabil să distrugi – şi oricine e capabil de aşa ceva, dacă vrea. Dar eşti capabil să redai viaţa unei fiinţe ucise de tine? Sau eşti capabil să aduci altora bucurie cel puţin în aceeaşi măsură în care le poţi aduce durere? Adevărata putere este cea care ştie să creeze lucruri bune pentru toţi.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 6 BALANȚĂ

UN OM PRIVEŞTE CUM IDEALURILE LUI PRIND FORMĂ ÎN VIZIUNEA SA LĂUNTRICĂ

Dacă ai un ideal în viaţă, el se va împlini. Dar a avea un ideal nu înseamnă doar să visezi la ceva şi apoi să aştepţi să se întâmple, ci să lucrezi continuu pentru a realiza acel ideal, şi păstrând permanent credinţa în împlinirea lui. Oamenii fără un ideal sunt debusolaţi şi nu ştiu ce le va aduce ziua de mâine. Dar omul care are un ideal ferm ştie întotdeauna ce are de făcut şi în ce direcţie merge.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top