Previziuni pentru 26 noiembrie 2015

Astăzi, aspectul important al zilei, pe care de altfel îl resimți de aproape o săptămână, îl reprezintă cuadratura descrescătoare Saturn Neptun, un aspect extrem de interesant căci ne obligă să ne ajustăm concepțiile să ne îndreptăm trupul și atitudinea în direcție spirituală. Orice demers spiritual ne îndeamnă mai întâi la purificare şi la dezvăluire, ne invită să postim cu inima şi să ajunăm cu sufletul. Chiar dacă impune renunţarea la iluzii, el nu ne scu­teşte de o muncă de arheologie personală, adică de o meditaţie asupra trecutului nostru, asupra fidelităţilor, repetiţiilor şi moştenirilor noastre. Şi nu ne fereşte de o clarificare a convin­gerilor noastre, de o explorare a capcanelor şi neînţelegerilor care ne leagă de mâini şi de picioare sau ne pun beţe în roate în relaţiile cu celălalt sau cu noi înşine. Are la bază o perioa­dă de ucenicie, pentru a ne da repere solide şi puncte de an­corare ferme, pentru a ne ajuta să ne situăm în labirintul nu­meroaselor solicitări ale vieţii contemporane. Cred că odată cu începutul formării lui, ne-am confruntat cu nevoia de a ne regăsi valoarea și identitatea spirituală. Apoi este ca și cum duritatea evenimentelor cu care ne confruntăm ne împiedică să pășim greșit și ne orientează corect, cu cât ne opunem mai mult cu atât mai dificile vor fi lucrurile. Cred că este important să medităm pentru a înțelege care ne este locul și ce anume ne reprezintă din punct de vedere spiritual. Doar dacă ne îndreptăm gândurile spre această direcție și imediat vom primi răspunsurile necesare. Întotdeauna în viaţă vine momentul adevărului, dacă nu poţi privi un om în ochi înseamnă că ai ceva de ascuns, şi numai tu poţi îndrepta acest lucru ca să poţi fi pe deplin împăcat. Simultan cu constrângerile, Saturn oferă şi soluţiile ieşirii din impas.

Este o zi serioasă, de aceea mare atenţie la ce rostiţi. Cuvintele sunt puternice şi veţi fi judecaţi după ele. Ele vor fi în favoarea noastră dacă vor fi sincere şi altruiste sau în defavoare dacă vor fi mincinoase sau pline de prefăcătorie.

Puțin după miezul nopții s-a format aspectul de Lună Plină, despre care am scris un articol separat, el se resimte întreaga zi, aducând o stare interioară de tensiune, mai ales o încordare la nivel intelectual și mental. La nivel subtil este momentul de început şi de sfârşit, în care va trebui să ne reorientăm viaţa, să facem transformări importante în noi înşine, mai ales la nivelul conştiinţei. La nivel concret putem readuce în prezent situaţii, conjuncturi, evenimente sau trăiri, cu care ne-am mai confruntat la sfârşitul lui octombrie.

Luna în semnul Gemenilor formează opoziție cu Mercur, guvernatorul semnului aflat în exil, ceea ce ne determină să încercăm să obținem răspunsuri la întrebări care nu își au acum sensul, sau să fim lipsiți de tact și foarte indiscreți.

Jupiter, guvernatorul zilei, formează cuadratură cu Luna, ceea ce amplifică tendința noastră spre superficialitate, dar ne și obligă să ne responsabilizăm, căci suntem destul de vulnerabili la greșeli și sancționați extrem de rapid.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Daca mergi pe drumul „Mai târziu” ajungi la hanul „Niciodată”. (Miguel de Cervantes)

Astăzi încercaţi să faceţi ceea ce v-aţi propus, dar, mai ales să analizaţi ceea ce aţi făcut. Orele planetare ale lui Saturn sunt cele mai potrivite pentru a vă atinge scopurile.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  4 SĂGETĂTOR

UN COPILAŞ ÎNVĂŢÂND SĂ MEARGĂ

Orice început are dificultăţile sale, şi obstacolele trebuie depăşite pas cu pas. Orice om are capacitatea de a învăţa, trebuie doar să şi-o folosească pentru a trece de primii paşi şi a putea merge apoi pe picioarele sale. Dar dacă îţi spui că nu eşti în stare să înveţi ceva nou, că este prea greu, sau că nu mai are rost, deja îţi închizi singur o poartă prin care ai putea merge către ceva mai bun decât ce ai acum în viaţă.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER –  23 FECIOARĂ

UN DRESOR DE LEI INTRĂ NEÎNFRICAT ÎN ARENA CIRCULUI

Când viaţa te pune în situaţii dificile sau critice, imaginează-ţi că eşti dator să treci o încercare. Ca să controlezi situaţia, forţa brută nu îţi este de folos, şi trebuie să-ţi foloseşti înţelepciunea şi ştiinţa. Numai cu calm şi luciditate poţi găsi cele mai bune soluţii. Educă-te în aşa fel încât să nu-ţi pierzi cumpătul nici în momentele grele, şi să le înfrunţi cu curaj şi agerime.

ASPECTELE ZILEI

Saturn în semnul Săgetătorului în cuadratură cu Neptun în semnul Peștilor

Viaţa ne oferă, zgârcit, dreptul sau speranţa de a clădi şi decora coridoare de lumină, săli, nişe şi firide în care stau frumuseţi şi valori niciodată visate. Pe unele dintre ele le descoperim accidental, altele ne sunt interzise. Din păcate pentru noi, planurile de construcţie ale marelui Creator au fost desenate pe hârtia virtuală a imaginaţiei şi nu s-au păstrat. Hotărât lucru, un gest deliberat.
Aşa că sufletele sunt, ele însele, o parte din arsenalul ispitelor sădite în calea noastră, bieţi muritori, plante din Taina dintâi a cunoaşterii, spre a ne face să pornim, din timp în timp, în aventura miraculoasă a explorării vreuneia dintre ele. În mână, ţinut strâns, ghemul de lână din care urmează să desfacem, centimetru cu centimetru, firul Ariadnei. Şi pornim, cu credinţa că suntem bine echipaţi, în expediţia interactivă pe care o numim, neîncăpător cuvânt, iubire.
Ne îndrăgostim, invariabil, de acel unic, sofisticat miracol arhitectonic, iluminat convergent de aşteptări şi speranţe, care se re-creează permanent în fantasme, şi ne cazăm, fără de veste, în noua reşedinţă, dăruind, pe negândite, palatul nostru în schimb. Experienţa fascinantă a unui habitat pe care nu dorim să-l părăsim vreodată.
După o vreme, avem impresia că ne descurcăm pe culoarul principal la fel de bine ca acasă: ştim înălţimea treptelor de la scări şi densitatea fericirii sau a tristeţii din saloane. Dar, în acelaşi timp, nu ne putem opri să nu privim, cu omenească îngrijorare, zăvoarele ferecate de pe ultimele uşi, pe sub care se strecoară lumina, şi pentru ale căror lacăte sperăm să primim sau, de nu, să găsim cheia potrivită.
Viaţa curge totuşi domol, iar fericirea de a fi acolo amestecă vise cu realităţi, prevenind mişcarea filmului pentru albume fotografice a căror calitate credem că poate să reziste timpului. Din timp în timp, suflul obişnuinţei ameninţă să stingă flacăra sfeşnicului care ne luminează paşii prin saloane, obligându-ne la bâjbâiala de care ne temeam, şi-apoi poate veni şi ziua genunchilor juliţi pe trepte, ceea ce duce la dorinţa de a schimba opţiunea de prelungire contractuală. Mai mult, dacă măsurile de întreţinere a locuinţei se lasă aşteptate, ori sentimentele evanescente ale proprietarului vor rezidi intrări, ne vom putea trezi, la fel de fără veste cum am intrat, în stradă.

Cred că ar trebui mai degrabă să căutăm ceea ce ne nemulţumeşte şi să încercăm să remediem situaţia acordând o mai mare importanţă sufletului nostru şi viselor noastre.

Este important să înţelegem şi să acceptăm că vom trece prin evenimente care ne vor determina să ne înţelegem planul de viaţă, destinul şi menirea, chiar dacă acestea ne par dureroase sau ne aduc momente neplăcute. În acest sens trebuie să lăsăm intuiţia să vorbească şi să acţionăm sub impulsul ei.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top