Previziuni pentru 21 decembrie 2015

Suntem în ziua guvernată de Lună și în săptămâna Lunii, iar Luna este puternică, în exaltare, în semnul Taurului. De aceea tot ce simțim în această zi și tot ce prim ca mesaj subtil este notabil și nu trebuie neglijat, tot ceea ce avem de făcut este să ne observăm senzațiile și să ne notăm intuițiile. În contrapartidă, Mercur ne provoacă, ne determină să ne lăsăm cuprinși mai mult de ideile minții, adică al automatismelor și prejudecăților, ceea ce ne poate aduce ne-nțelegeri la nivel de comunicare dar și o stare interioară de iritare și de neplăcere când nu suntem ascultați.

Pe scurt este o zi ciudată, căci ea nu face decât să ne scoată din ritm, dacă ne lăsăm furați de peisaj, cum se spune, sau dacă nu ne focusăm pe ceea ce avem de făcut.

Luna decembrie, dar mai ales cele câteva zile de dinaintea Crăciunului, au in fiecare an o încărcătură şi o emoționalitate speciala; suntem mai sensibili, mai generoși, mai predispuși către toleranta, înțelegere și acceptare. Dăruim mai mult și ne dorim mai mult apropierea de cei din jurul nostru. Dorim mai multe pentru noi înșine și, în același timp, dorim să le împlinim mai mult dorințele celor din jurul nostru. Constatăm, însă, cu surprindere – și nu de puține ori – că nu reușim întotdeauna să le răspundem celor din jur așa cum s-ar aștepta sau și-ar dori ei.

Acest lucru se întâmplă frecvent când nu pot scrie pe site, când am sufletul plin de gânduri frumoase şi bune pentru cei ce citesc, dar din lipsă de timp nu reuşesc, lucru pentru care îmi cer scuze.

Un citat de Edward C.Whitmont poate fi extrem de sugestiv pentru aceste momente: Agresivitatea ne îndreaptă gândul spre separare dar până la urmă tot la apropiere conduce, ne dorim ca celălalt să ne simtă sufletul. Conform impulsurilor noastre am vrea să trântim ceva să provocăm răni, eventual să bântuim. Rezultatul final este totusi, că relatia se instaurează, realizându-se unificarea.

De aceea să nu ne mirăm dacă sentimentele şi acţiunile noastre sunt controversate, confuze, lipsite de substanţă, important este să ne găsim echilibru şi să aducem lumină acolo unde suntem dominaţi de teamă sau nelinişte.

de a rezolva toate acestea.

Ca şi un fapt interesant, Luna se află la perigeu, adică este situată la cea mai mică distanţă faţă de Pământ, iar solstiţiu de iarnă, reprezintă de fapt prin comparaţie simbolică, inversul, adică Soarele ne încălzeşte cel mai puţin – fiind simbolic, asemănător cu perigeul. Perigeul reprezintă cea mai apropiată poziţie a Lunii faţă de Pământ, diferenţa dintre apogeu şi perigeu este de aproximativ 40000 de km, iar ca şi timp, aceste poziţii se repetă cu o ritmicitate de 27,555 zile.

Acest ritm se mai numeşte şi anomalistic, având o importanţă foarte mare asupra corpului nostru fizic, asupra plantelor şi animalelor. Oricum, se poate spune că viața terestra, integrata în contextul cosmic, simte din plin momentul inversării direcției de la îndepărtare la apropiere și invers. De câte ori Luna se află la perigeu și sunt zile senine, luminoase, putem contribui şi noi la nivel subtil, ca această lumină să ne inunde sufletul, să ne facă să simţim atmosfera de sărbători.
Sunt atât de multe de spus despre această zi, încât vorbele mi se par prea puţine, dar trebuie să spun, că eu cred că astăzi începe pentru fiecare dintre noi o perioadă de conştientizare, de înţelepciune, care va genera evenimente foarte importante în viitor. Nu vă aşteptaţi la chestii spectaculoase, totul se petrece la nivel subtil în fiinţa noastră, trebuie să ne luăm nişte angajamente cu noi înşine, să facem un jurământ de lumină, să ne alegem calea.

ORA PLANETARĂ A LUNII

Când arborele înfloreşte după iarnă, îşi pune podoabe noi, şi toată lumea este fericită să meargă să-l privească, simţindu-se bine lângă el. La fel se întâmplă şi cu omul. Dacă suntem înseninaţi, arătăm ca un arbore înflorit. Chiar dacă acum sunteţi pe cale să traversaţi iarna, fiţi încrezători: spiritul va reveni, frunzele şi florile vor reapare. Stă în puterea noastră să facem să reapară primăvara pe chipul nostru.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  30 SĂGETĂTOR

PAPA BINECUVÂNTÂNDU-L PE CREDINCIOS

Credinţa fiecărui om este răsplătită după conţinutul şi tăria ei. Indiferent că e vorba de o credinţă religioasă, o concepţie filosofică, de un set de convingeri de orice natură, sau de simpla încredere într-o anumită desfăşurare a lucrurilor, fiecăruia i se întâmplă ce i se întâmplă în viată după credinţa sa. Învaţă să vezi binecuvântările vieţii, pentru ca ele să se poată manifesta efectiv şi tot mai pregnant în viaţa ta.

GRADUL SABIAN AL LUNII – 4 TAUR

VASUL DE AUR DE LA CAPĂTUL CURCUBEULUI

Promisiunile viitorului sunt legate de încercări şi obstacole, şi oricât ar părea ele de utopice, până la urmă tot se vor împlini. Atâtea lucruri existente în zilele noastre ar fi putut să pară idei nebuneşti unui om de acum 500 de ani, şi iată că s-au realizat. Lucruri care azi ni se par imposibile, peste 100 de ani probabil vor fi realităţi obişnuite. Nu te limita numai la culoarea zilei de azi, există multe alte culori în univers!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top