Previziuni pentru 1 februarie 2016

Prima zi a lunii februarie, o lună care se anunță destul de intensă, poate din cauza faptului că încă se menține activă cuadratura Uranus Pluton, că opoziția dintre Saturn și Neptun este încă în orb și intens resimțită și că avem inconjuncția dintre Marte și Uranus, care, cel puțin în prima parte a lunii inflamează destul de mult spiritele. În acest context ziua de astăzi aduce un fel de prevu căci marte se află în conjuncție cu Luna ceea ce ne poate indica la nivel subtil anumite puncte vulnerabile din viața noastră, gata să explodeze, să irupă. În plus ne aflăm în săptămâna guvernată de Mercur, ceea ce cu siguranță aduce o tentă de instabilitate, dar nu în sensul rău al cuvântului ci în sensul derulării pe repede a evenimentelor. În plus Mercur reface cuadratura cu Uranus, și, în acest fel se accentuează anumite informații, care evident ne sunt necesare și care ar trebui folosite pentru a ne ajusta viața, sau pentru a ne elibera de ceea ce resimțim ca povară.

În plus astăzi este și Ultimul pătrar, iar Pluton este în cuadratură cu Vesta ceea ce activează intens cuadratura dintre Uranus și Pluton. De aceea avem nevoie de mult tact, dar mai ales de simț de răspundere dar și de profunzime în tot ceea ce facem. Este cumva un moment în care înțelegem destul de clar pe ce anume ar trebui să ne focusăm pentru a merge mai departe, construind. O zi interesantă, care chiar dacă este tensionată, ne ajută să vedem cu claritate lucrurile, să ne eliberăm de ceea ce ne apasă, să ne repoziționăm.

În general nu se poate spune despre această zi că este una prea armonioasă, cu toate aspectele benefice, şi asta din cauza Ultimul Pătrar. Tensiunile, starea de agitaţie şi nemulţumirea ne vor urmări aproape toată ziua şi ne vor face să avem multe discuţii, mai ales principiale. Dacă nu ne vom stăpâni egoismul este posibil să pierdem oportunităţi importante sau să fim incapabil să valorificăm situaţiile avantajoase care apar.

Va exista tendinţa de a încerca să ne manifestăm cunoaşterea fără a fi prea siguri de ceea ce ştim. Cunoaşterea de sine este foarte importantă, la fel ca şi cercetarea spirituală. Mare atenţie la cuvintele pe care le rostim, pentru că vom fi judecaţi după ele. Nu ne vor fi permise minciunile sau prefăcătoria, şi în general ar trebui să ne axăm pe rezolvarea unor lucruri care necesită o realizare rapidă.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

” N-am stiut niciodata ce inseamna veneratia, pana n-am cunoscut dragostea”
Intr-o dupa-amiaza in timp ce il asteptam pe sotul meu sa vina de la o intalnire de afaceri, m-am hotarat sa intru intr-un muzeu de arta. Abia asteptam sa ma desfat in liniste cu frumusetile si capodoperele din muzeu.
Doi tineri, ce contemplau la randul lor picturile, vorbeau neintrerupt intre ei. I-am urmarit o clipa si am vazut ca ea era cea care vorbea tot timpul. Trebuie sa marturisesc faptul ca m-a impresionat rabdarea de care dadea dovada sotul, fata de suvoiul nesfarsit de cuvinte pe care sotia il revarsa asupra lui. Deranjata de zgomotul pe care il faceau, am plecat mai departe. Plimbandu-ma pe holurile muzeului, i-am mai intalnit de cateva ori pe cei doi tineri zgomotosi. De fiecare data cand auzeam cascada de cuvinte plecam rapid mai departe.
Statem in fata magazinului de suveniruri din incinta muzeului cand i-am vazut pe cei doi tineri apropiindu-se de iesire. Inainte de a pleca, barbatul scoase din buzunar, un obiect alb. Acesta s-a transformat intr-un baston lung, cu ajutorul caruia el s-a dus la garderoba pentru a lua haina sotiei.
– Este un om curajos, spuse functionara de la garderoba, surprinzandu-mi privirea…. Multi dintre noi ar renunta la viata daca ar orbi la o varsta atat de frageda. In timpul perioadei de recuperare el, a jurat ca va duce in continuare viata pe care a dus-o inainte de accident. Asa ca el si sotia lui continua sa vina la muzeu, ori de cate ori organizam expozitii de picturi.
– Dar care este rostul venirii lui aici? am intrebat eu. Nu vede nimic.
– Nu vede?! Dar va inselati. Vede totul. Mai mult chiar decat vedem noi, spuse functionara. Sotia lui, ii descrie fiecare pictura in parte, pentru ca el sa o poata vedea cu ochii mintii.
In ziua aceea am invatat o lectie despre rabdare, curaj si dragoste.
Am vazut cum o tanara sotie ii descrie cu multa rabdare sotului ei nevazator, fiecare tablou in parte, dar am vazut si curajul sotului ei, care nu se lasa doborat de nenorocire si continua sa-si traiasca viata ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Si am mai vazut o dragoste netarmurita, pe care acesti tineri o degaja prin toata fiinta lor. (Jeanne Knape)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top