Previziuni pentru 3 februarie 2016

Avem o zi extrem de interesantă, ea este guvernată de Mercur, care este și guvernatorul săptămânii, ceea ce face din această zi una foarte mobilă, în care avem abilitatea de a ne ocupa de tot ce ne reprezintă, de ceea ce este prioritar, dar și de toate activitățile comerciale. Apoi Mercur este în sextil cu Chiron, un aspect descrescător, dar care ne ajută să reușim să ne vindecăm de temeri generate de minte, să ne schimbăm atitudinea față de ceea ce credeam că ne va aduce dezamăgire sau suferință, chiar prin întâmplări concrete. În plus Mercur are încă amprenta plutoniană, a voinței și determinării, a credinței în propriile idei și aspirații. De aceea acest aspect are o forță mai mare decât deobicei, pregătindu-ne pentru întâlnirea vindecătoare cu Chiron din 17 martie. De aceea tot ce gândim, ne este necesar și ne organizăm pentru a împlini în aceste zile, se va putea materializa până la acea dată. Luna se află în semnul Săgetătorului, ceea ce ne crește entuziasmul și ne mobilizează pentru a avea activități în comun cu cei din jur.

În plus este în conjuncție cu Saturn, seara la ora 21.28, ceea ce se resimte întreaga zi, căci ne ajută să ne concretizăm acțiunile, în sens constructiv, în plus deschizând un ciclu de 28 de zile (aspectul se reface în 2 martie), în care avem de lucrat mai ales la informațiile pe care le avem sau le-am primit, avem de învățat tot ce este legat de obținerea armoniei, a echilibrului pe termen lung, avem de înțeles schimbările care au apărut sau apar și care ne generează teamă, de fapt ele fiind necesare pentru a ne crește calitatea vieții, avem de înțeles trecutul, care ne demonstrează fiecăruia că totul poate fi depășit și că trebuie să păstrăm doar ceea ce este valoros. Luna este în sextil descrescător cu Soarele, ceea ce ne aduce înțelepciune și maturitate, provocându-ne la înțelegere dar stimulând rațiunea pentru găsirea unor soluții noi la probleme vechi.

Tot astăzi, parcă într-un tot armonios, avem Marte în sextil cu Pluton, Venus în sextil cu Junona, iar Soarele în sextil cu Saturn, aceste trei sextile, sunt extrem de constructive, ele pun bazele unor transformări extraordinare, prin înțelegerea eliminării a ceea ce nu ne este necesar și lipsit de sens evolutiv personal, prin oportunității de negociere și reconciliere a conflictelor din interiorul nostru, în acest fel rezolvându-se și cele din exterior, dar și prin organizarea în profunzime a ideilor și conceptelor noastre, în sens modern și rațional. Contrapartea constă în septilul dintre Junona și Jupiter conjunct cu Nodul Nord, care ne obligă să înțelegem importanța calității relațiilor din viața noastră dar și a obligațiilor care rezultă din aceasta, a asumării lor, aicii fiind numeroase descărcări karmice sau tensiuni interioare; iar a doua componentă este dată de septilul Mercur Neptun, un aspect delicat, care ne testează credința, ne obligă la rațiune, căci tot ceea ce nu este fondat pe aceste două componente poate genera confuzii, atitudini greșite, idei preconcepute sau fără viitor. Mai mult decât atât, Soarele se află pe Punctul mijlociu dintre Mercur și Neptun, adică avem cu siguranță de făcut alegeri raționale, avem nevoie de o ordonare matematică a ideilor, de o succesiune logică a acțiunilor. Uneori, în viaţă, apar momente când trebuie să mergem înainte prin întuneric, prin neprevăzut, asumându-ne riscul, dar cu încrederea (credința) că drumul ales ne va conduce către Lumină. Noi ne-am ales acest drum, şi atunci trebuie să ne asumăm răspunderea lui şi să mergem până la capăt. Nici un drum nu este lipsit de obstacole, de încercări, şi ele ne dau prilejul să învățăm să le depăşim fără să aşteptăm ca alţii să le rezolve pentru noi. Pare complicat, dar rațiune spirituală nu se mulează pe dorințele noastre.

Toate acestea fac din această zi una deosebit de importantă, chiar dacă aparent este lipsită de strălucire; ea ne vorbește despre

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Pe de-o parte știm că este importantă căutarea lui Dumnezeu. Pe de alta parte, viața creează o distanta clară între El și noi. Ne simțim ignorați de Divinitate, sau suntem preocupați de problemele noastre cotidiene. Asta creează un sentiment de culpabilitate: fie că renunțăm la viață într-un fel din cauza lui Dumnezeu, fie ca simțim că renunțăm prea mult la Dumnezeu din cauza vieții. Acest conflict este aparent: Dumnezeu este în Viață și Viața este în Dumnezeu. Fiecare trebuie să fie atent la asta pentru a putea înțelege destinul mai bine. Dacă suntem în stare să pătrundem în sfânta armonie a cotidianului nostru, vom fi întotdeauna pe drumul cel bun și ne vom îndeplini obiectivele.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top