Previziuni pentru 5 februarie 2016

Putem identifica emoţiile şi amintirile cu lucrurile materiale – Luna se află în semnul Capricornului – învăţându-ne să renunţăm la ceea ce nu avem nevoie, sau eliberându-ne de multe poveri.

De fapt este un moment de sensibilitate extremă faţă de nevoia de schimbare personală. Va trebui să găsim soluţii să ne adaptăm făcând compromisuri constructive, chiar dacă acestea par o simplă oportunitate. Este un moment de exersare a voinţei, subtilitatea constând în a lăsa loc alternativelor. Venus se pregătește de conjuncția anuală cu Pluton, ea aduce o capacitate de a pune în practică construcții importante. Munca este secretul reuşitelor viitoare, ea va fi grea, dură, oferind proba rezistenţei. Aici dificultatea este cu atât mai mare cu cât ideile şi atitudinile noastre sunt mai altruiste şi umaniste, mai deschise spre valorile universale, munca grea fiind aceea de a rezista tentaţiei de a renunţa, de a abandona. Este momentul când trebuie să ne concentrăm energiile interioare către un obiectiv; odată stabilit vom beneficia de toată putere şi energia pentru a convinge şi a ne exprima.

Trebuie să luptăm cu noi înşine pentru a ne învinge lenea şi lipsa de voinţă.

Viaţa sentimentală va cunoaşte un mod mai înflăcărat de manifestare, o bucurie de a trăi, pasiuni intense, dar atenţie, tendinţa de exagerare poate aduce conflicte sau rămâneri în urmă de la treburile urgente sau cotidiene, sau, mai grav, se mai poate transforma în sentimente necontrolate.

Este indicat să înţelegem în această săptămână, în fiecare zi a ei, importanţa relaţiilor interpersonale din viaţa noastră, să le analizăm, iar cele pe care le avem de convenienţă sau din lipsa curajului de a le pune capăt, să încercăm treptat să le  eliminăm. De fapt vorbind simbolic poate semăna cu o curăţenie generală în viaţa noastră relaţională.

Odată reuşită această acţiune vor apare alte relaţii noi, în rezonanţă cu ceea ce ne-am propus să facem, aducând un aer de prospeţime şi mulţumire.

Comunicarea şi spiritul de observaţie sunt peste medie, toleranţa şi deschiderea, vor cuvintele de ordine ale acestei perioade. Modul însufleţit de a ne susţine ideile, are de această dată înţelepciune şi înţelegere faţă de problemele celor din jur.

Vom înţelege că singurul mod de a acţiona este pe cale armoniei, echilibrului şi echidistanţei, de aceea uşoara tendinţă  de a acţiona exagerat trebuie depăşită.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

“E ciudat”, îşi spune în sinea sa războinicul luminii.

“Am întâlnit atât de mulţi oameni care – cu primul prilej – încearcă să-şi dea la iveală tot ce au mai rău.

Îşi ascund forţa lăuntrică îndărătul agresivităţii. Îşi ascund frica de singurătate sub un aer de independenţă. Nu au încredere în capacitatea proprie, dar îşi glorifică virtuţile pe unde apucă.”

Războinicul citeşte mesajele acestea în mulţi bărbaţi şi femei pe care-i cunoaşte. Nu se lasă niciodată înşelat de aparenţe şi-şi face un punct de onoare din a rămâne tăcut când ei caută să-l impresioneze. Dar se foloseşte de împrejurare pentru a-şi corecta defectele, întrucât ceilalţi sunt totdeauna o bună oglindă.

Un războinic profită de orice împrejurare pentru a trage învăţăminte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top