Previziuni pentru 6 februarie 2016

Suntem în ziua guvernată de Saturn, și chiar este o zi saturniană, Luna se află în semnul Capricornului, sub guvernarea lui Saturn, fiind considerată în cădere, ceea se poate traduce prin incapacitatea de a înțelege ce anume ne afectează. În acest context Luna se află în numeroase aspecte, în primul rând în conjuncție cu Mercur, Plutonși Venus deschizând, în acest fel, concomitent, trei cicluri de 29 de zile, extrem de serioase, austere și transformatoare legate de felul în care gândim, ne exprimăm, ne valorizăm și acceptăm să ne transformăm. Practic, sunt evenimente al căror adevărat sens nu-l percepem, sau suntem prea preocupați de amănunte pentru a ne preocupa și observa. De fapt simplul fapt de a înțelege și a descoperi sensul și rațiunea pentru care anumite evenimente au loc, este mai mult decât de ajuns. De fapt totul se întâmplă tocmai pentru a ne descoperi menirea sau pentru a ne repune pe Cale. Apoi Luna mediază prin cuadraturi cu Uranus și Lilith, opoziția dintre acestea două, practic suntem irascibili, în loc să înțelegem adevăratul sens a ceea ce ne irită, suntem nemulțumiți fără a ne elibera de poveri, suntem depresivi fără a căuta bucuria sau pacea, și exemplele pot continua. Uranus o are alături pe Vesta, o apropiere paradoxală dacă ne gândim la diferența extrem de mare de influență asupra noastră a celor două. Spun acest lucru deoarece Vesta ne vorbește și ne îndrumă spre dedicare, iar Uranus spre libertate, dar poate că există și o dedicare puternică asupra libertății interioare, a sufletului, adică a eliberării de ceea ce nu ne ajută să privim holistic, complex și fără teamă totul.

Apoi Luna este în trigon cu conjuncția Jupiter retrograd – Nodul Nord, un aspect interesant căci ne poate ajuta să acceptăm că este nevoie să ne ajustăm modul de funcționare, să ne adaptăm prin stabilirea unor noi legi de construire de la mic la mare.

Apoi Luna mijlocește trigonul Marte Chrion prin două frumoase sextile, lângă Marte aflându-se și Junona, în acest fel Luna ne determină să acționăm intuitiv pentru a ne apăra de acțiunile cu recul foarte puternic, de a ne înțelege aspirațiile și valoarea energiei pe care o avem, de a ne concentra acțiunile doar acolo unde ne simțim apreciați pentru idealurile noastre.

Apoi Luna este în septil cu Neptun, este ca și cum fără să vedem sau să înțelegem are loc eliberarea unor energii oarecum karmice, dar care cu siguranță pun în mișcare un mecanism extrem de subtil, prin care suntem propulsații în situații greu de definit, dar care ne provoacă la o apropiere de Dumnezeu.

Tot astăzi Venus este în conjuncție cu Pluton, un aspect serios, care ne maturizează și ne determină să privim totul cu un ochi rațional, sobru și echidistant. Acest aspect este deosebit de constructiv, mai ales acolo unde s-a eliminat tot ceea ce era fără sens. Mercur reface trigonul cu Jupiter, și readuce în atenție, idei mai vechi a căror structură trebuie schimbată pentru a putea fi utilizate, puse în practică, ele sunt excelente doar că au nevoie de o formă diferită, sau de exprimare sau de gândire.

Și, nu în ultimul rând, Soarele formează sextilul anual cu Uranus, de fiecare dată acest aspect mi se pare interesant căci ne obligă să facem lumină în locurile care ne dor cel mai mult, ne aduce în prim plan evenimente aparent destabilizatoare, de fapt ele fiind revoluționare, ne elimină din rațiune conceptele false, prin metode extrem de neconvenționale și surprinzătoare.

Am intrat foarte mult în detalii tehnice, astrologice, doar că multitudinea de aspecte m-a surprins și pe mine, și fiind atât de diferite dar convergente am încercat să le explic pe fiecare. Ceea ce se întâmplă în această zi și perioadă este definitoriu, chiar dacă nu putem privi așa lucrurile. Nu este vorba de un semnal de alarmă, cu toate că nu este exclus, ci de un semnal de atenție, de un semnal de încordare a resurselor interioare pentru a ne exprima.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Daca natura existentei este perfecta, nu se poate ca noi sa traim in haos, in imperfectiune, nu se poate sa traim o viata ca si cum am juca la ruleta. De indata ce acceptam ca totul are o logica si un sens, sensul incepe sa apara, sa ni se descopere, sa ni se arate, prin diferite semne si aparitii spectaculoase. Cert este ca nu ne despartim la intamplare, cum nu ne intalnim din intamplare. Orice gandim se transforma intr-o aparitie concreta, face picioare lungi si paseste apoi, in experienta noastra. Fie ca altul vrea sau nu, gandurile noastre muncesc pe branci, pentru ca acesta este sensul lor; sa ne aduca ceea ce gandim. Cand felul in care ne gandim unii la altii se modifica radical, cand avem alte scopuri, alte dorinte si alte visuri decat cele ce ne erau comune in trecut, vom atrage catre noi oameni diferiti, situatii diferite si prieteni, relatii sau iubiri care exprima aceasta schimbare a gandirii noastre. Ne despartim cand gandim diferit in mod radical si ne intalnim in iubire reciproca doar atunci cand avem dorinte, ganduri, vise si idei comune. Diferentele prea mari de gandire ne despart, adesea, pentru totdeauna! Oamenii pot ramane impreuna atata vreme cat gandesc in acelasi sens (fie ca gandesc bine sau rau, frumos sau urat). Aceleasi ganduri si acelasi sentiment sunt liantul legaturilor noastre minunate sau al celor neplacute.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top