Previziuni pentru 10 februarie 2016

Mercur guvernatorul zilei, formează astăzi septil cu Luna care se află în semnul Peștilor, în trigonocrație, iar de seara se va resimți și septilul cu Chiron, aflat tot în semnul Peștilor. Aceste două aspecte îi conferă lui Mercur o notă de implicare dar și un fel de responsabilitate spirituală. Gândurile și ideile noastre sunt orientate, poate mult prea obsesiv doar într-o anume direcție. Este vorba de concentrare, de o preocupare personală, de ceva ce fiecare simte că trebuie înțeles, dezvoltat, rezolvat. Cu siguranță că această încrâncenare ne împiedică să vedem, înțelegem și alte mesaje pe care le recepționăm din jur. De aceea este indicată cumva analiza practică, studiul exact, implicarea în chestiuni concrete, inspirația și ideile ne vor veni ulterior, de duminică în colo. Până atunci avem de făcut un fel de cercetare, de informare concretă, de studia atent a fiecărei probleme care ne preocupă.

Spuneam că Luna se află în semnul Peștilor, de aceea se poate spune că intuiția funcționează perfect, și că primim o mulțime de informații subtile, legate de viața noastră spirituală. Starea de spirit nu este foarte bună, iar socializarea nu reprezintă atuul nostru forte, este indicat să fim mai interiorizați și să ne preocupăm doar de problemele personale.

Venus este în trigon cu conjuncția Jupiter Nodul Nord (staționar direct), un aspect constructiv, pe care dacă-l lăsăm să se manifeste, ne va indica direcția corectă de urmat în ritmul cotidian, adică în activitățile uzuale, zilnice, dar și în plan material, ne va ajuta să înțelegem prioritățile care apar.

De aceea răbdarea și atenția spre mesajele din exterior sunt extrem de importante. Venus este în septil cu Luna, acest aspect permițând comunicarea la nivel subtil și recepționarea mesajelor necesare pentru rezolvarea problemelor aparent presante. Răbdarea este cel mai important aliat al acestei perioade destul de grele și apăsătoare. Este grea pentru că este dominată de frică care pare că s-a insinuat peste tot. Frica este ca un hoț cu răbdare nesfârșită, care dă din când în când târcoale casei noastre, crezând că la un moment dat vom lăsa din neglijență ușa descuiată. Sarcina noastră este să punem suficienți de mulți îngeri în jurul casei noastre încât hoțul să nu poată intra, în acest fel scăpăm de grija de a controla care este mare consumatoare de energie.

Frica este un tiran psihic, care nu are în nici un moment intenția de a-și elibera sclavul.  Va spune orice este nevoie ca să ne tulbure mintea, și nimic, nici cele mai bune intenții, nici voința și nici autodisciplina nu are puterea să-și știrbească autoritatea; doar Dumnezeu are această putere și credința.

ORA PLANETARĂ A LUNII

Eul, atât de misterios, nu are nimic al lui și nu are substanță, dar știe cum să se prezinte și este meșter mare în tertipuri. Secretul succesului de care se bucură este că nimeni nu are timp să descopere cine este de fapt…și tot ce face el este apreciat. Apoi, într-o zi când exersa actul iubirii, a venit un fulger…și atunci oamenii i-au văzut hainele de firmă, culoarea veșmintelor era gelozia și avea niște buzunare enorme numite nevoie. Cel mai bun prieten și partener de afaceri al Eului este Îndoiala – nu ar trebui să scriu cu majuscule, dar așa este – ea este un partener credincios, atent la fiecare lucru din jurul Eului. Și Eul, apela la ea pentru a reduce la tăcere criticile. Credința este o fată îndrăgostită de Eu, era mereu unde era Eul, trăiseră împreună cu ani în urmă. Eul s-a mutat în căutarea unor lucruri mai importante, însă Credința nu a renunțat niciodată la relația lor. Îndoiala o gonea cu dispreț și nu o lăsa niciodată să dea ochii cu Eul. Însă s-a întâmplat ceva ciudat, a venit un fulger, tocmai când Îndoiala voia să o gonească din nou, și, atunci, s-a întâmplat ceva ciudat, Eul a văzut cum se holba Îndoiala și cu Credința zâmbea fericită. În ziua acea Credința a plecat, căci ceva din ea știa că Eul o va găsi. Îndoiala stă acum cu ochii pe Eu și Eul nu se mai distrează deloc când își joacă rolul; Credința este plină de speranță ca întotdeauna…îl așteaptă în continuare pe Eu…iubirea ei este acel fel de iubire capabilă să aștepte la nesfârșit.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top