Previziuni pentru 23 februarie 2016

Marte, guvernatorul zilei se află în domiciliul tradițional, el fiind în acest moment, alături de Neptun, foarte puternic, acționând la nivel subtil, eliminând din viața noastră tot ce ne generează pierdere, făcând un fel de ordine în planurile profunde și imprimând un fel de atmosferă sumbră, datorită acestor evenimente. În realitate, la fel de subtil, se instalează o energie nouă, care ne face să ne simțim copleșiți, pentru că ne opunem transformărilor, de teama pierderilor posibile.

Oricât de tristă sau de deprimantă poate fi o situaţie, atitudinea noastră faţă de ea o poate înlocui cu lumină şi bucurie, daca nu ne lăsăm copleşiţi de gravitate şi pesimism. Jocul vieţii poate fi trăit cu seriozitate şi sobrietate, şi atunci zilele sunt mai mult cenuşii, sau poate fi trăit cu seninătatea şi inocenţa copiilor, şi atunci şi cele mai sumbre momente pot fi rezolvate prin lumina care izvorăşte din sufletele noastre. Şi probabil ca a fost nevoie de această coborâre în infern, cu care fiecare dintre noi se confruntă, tocmai pentru că atunci apreciezi sau chiar ”vezi” lumina din jur.

Sau poate că a trebuit să conştientizăm că realitatea include lucruri, fiinţe şi energii nevăzute. Putem să construim orice schemă logică, orice filtru realist prin care să percepem şi să interpretăm realitatea, dar asta ne va lăsa să vedem numai ceea ce poate trece prin acest filtru. Însă mintea şi intuiţia noastră simte că este mult mai mult decât atât, iar acum acest aspect ne invită la cercetare şi cunoaştere spirituală.

Apoi astăzi este perfectată a doua oară opoziția dintre Jupiter și Chiron, probabil și cea mai intens resimțită. Ea aduce o satre interioară proastă și senzația de lipsă, de pierdere, de greu. Putem fi dezamăgiţi sau trişti şi ne vom propune să rezolvăm cumva această situaţie. Dar, ca un făcut, ne vor apare evenimente sau întâmplări pe care le-am mai trăit sau întâlnit, acum însă lucrurile vor trebui rezolvate şi nu oricum, ci la modul cel mai serios cu putinţă.

Dacă aveţi de luat  decizii importante, amintiţi-vă că nu sunteţi singurii implicaţi. Întrebaţi-vă mintea, întrebaţi-vă inima, întrebaţi fiinţa voastră cea mai înaltă. Lăsaţi-l pe cel mai înţelept din voi să ia decizia finală.

Chiar dacă suntem într-o situaţie critică, nu trebuie să avem senzaţia că suntem singuri. Întotdeauna există cineva care este gata să colaboreze cu noi pentru a rezolva situaţia. Trebuie doar să ştim cum să chemăm, sau să cerem ajutor.

Vom resimţi o stare de “lene”, o inerţie în acţiuni, este bine să încercăm să le depăşim, pentru că este extrem de important să finalizăm proiectele pe care ni le-am propus. În plus vom avea tendinţa de a mânca, de a da o importanţă mult mai mare aspectului estetic, sau luxului, de a  ne umple viaţa cu tot felul de obiecte artificiale.

Mulţi dintre noi vor încerca să aprofundeze semnificaţiile propriului trecut, realizările, fiind cumva dependenţi de valorile tradiţionale şi de beneficiile materiale.

Complexele emoţionale vor fi destul de frecvente, dar trebuie investigate şi înfrânte, mai ales prin retragere interioară, prin momente de izolare.

Atunci când avem senzaţia că nu mai ştim ce să facem, trebuie să ne amintim că undeva există un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştii să o citeşti – ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Să privim cu calm în sufletul nostru, eliberaţi de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vom putea vedea limpede răspunsul căutat.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Viaţa nu înseamnă a da sau a primi sfaturi. Dacă  avem nevoie de asistenţă, e mai bine să vedem cum rezolvă – sau nu reuşesc să rezolve –ceilalţi probleme lor. Îngerul nostru e întotdeauna prezent, şi deseori foloseşte buzele cuiva pentru a ne spune ceva. Dar de obicei ne ajunge în mod întâmplător, în general în momentul în care – dacă suntem atenţi –  preocupările noastre ne împiedică să vedem miracolul vieţii. Trebuie să permitem îngerului nostru să ne vorbească în modul în care reuşeşte cel mai bine – când consideră necesar.

Spune maestrul: “Sfaturile sunt o teorie a vieţii – şi practica e deseori cu mult diferită.”

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  5 PEȘTI

UN BAZAR LA BISERICĂ

Este incredibil că există case în care obiectele vechi ajung să se adune în timp până când locatarii abia mai au loc să se mişte printre ele, iar pe de altă parte există oameni ale căror case sunt goale şi sărace, lipsite de multe lucruri care prisosesc la ceilalţi. Lăcomia şi avariţia ne fac să strângem continuu obiecte care ajung să ne ocupe tot timpul cu păzirea, mutarea şi îngrijirea lor. Dar cu un mic efort de organizare, am putea să vindem tot ce ne prisoseşte în casă, iar cu banii obţinuţi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de ajutor.

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 26 SCORPION

INDIENI AŞEZÂNDU-ŞI TABĂRA (ÎNTR-UN TERITORIU NOU)

Uneori trebuie să-ţi muţi preocupările într-un loc nou, sau într-un domeniu nou, şi acesta este un minunat prilej de a începe o viaţă nouă. Trebuie să faci eforturi ca să te adaptezi, să faci faţă la situaţii noi, să-ţi organizezi viaţa în condiţii diferite. Este o bună cale de a progresa, căci aceia care trăiesc toată viaţa mereu la fel au prea puţine prilejuri de a învăţa lucruri noi. Nu te teme de nou, el vine ca să-ţi dezvăluie noi aspecte ale vieţii şi ale propriei tale fiinţe. Aşează-te cu încredere şi clădeşte-ţi o casă nouă sub noul cer, după cum simţi că este mai bine. Vei avea ceea ce clădeşti tu însuţi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top