Previziuni pentru 16 martie 2016

Ziua de astăzi se află sub influența unui aspect care se reface, și anume cel al trigonului dintre Jupiter retrograd și Pluton, ne-am mai întâlnit cu el la jumătatea lunii octombrie, atunci ambele planete erau directe, aspectul fiind condus evident de Pluton, aflat în plină putere, căci se afla pe Punctul mijlociu dintre Ceres și Pallas, ceea ce-i conferea o mai mare productivitate concretă, materială, dar și o încărcătură emoțională, minimă, necesară acțiunilor intuitive. În schimb Jupiter,  în cădere, în conjuncție cu Marte, aș putea spune că nu a putut prelua mingea frumoasă de la fileu pe care a lansat-o Pluton, căci s-a pierdut în acțiuni mărunte, în fleacuri sau s-a risipit în multe direcții. Acum Jupiter pare hotărât să îndrepte și să nu rateze oportunitățile care se refac, poate și de acțiunea energică generată prin influența Nodului Nord.

Pe de altă parte Pluton se află la Punctul mijlociu dintre Marte Venus, ceea ce-i dă o încărcătură deosebită, ceea ce face ca forța plutoniană să fie intensificată, să aducă echilibrare și acțiuni coerente, în plus guvernând și Ascendentul momentului, care indică o transformare la nivel global legată de perspectiva asupra realității. De aceea este important să privim cu atenție toate evenimentele din jurul nostru, care au avut loc de câteva zile și care vor mai continua, mai ales dacă ele readuc în discuție situații discutate și în luna octombrie. Practic acest aspect se va mai reface odată, în 26 iunie, atunci el venind să aducă fără drept de apel transformările pe care acum nu le facem, acceptăm sau conștientizăm.

Luna în semnul Racului este în opoziție cu Pluton, dar cu siguranță ne ajută să ne folosim  intuiția, emoțiile sau senzațiile legate de prezent și de transformările momentului actual.

Luna în Rac, ne face emoţionali atraşi către viaţa de familie, sentimentali. În acest context avem tendinţa de a ne agita zadarnic, de aceea este recomandabil să evităm graba, să nu ne pierdem în discuţii fără rost, fiind necesară cumpătarea şi înţelepciunea. Poziţia observatorului şi tragerea concluziilor corecte din ce se întâmplă este cea mai indicată.

Evitaţi să vă certaţi, să intraţi în conflicte şi să faceţi excese energetice. Aveţi tendinţa de a exagera, de a exacerba lucrurile, de aceea nu luaţi decizii importante şi nu încercaţii discuţii lămuritoare.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Nu fi preocupat de ceea ce alţii fac sau lasă ne făcut. Nu e respon­sabilitatea ta de a evalua gândurile sau faptele lor. Doar atât: fii respon­sabil pentru modul în care gândeşti şi acţionezi tu.

Căci, dacă gândeşti şi acţionezi cu Dumnezeu, îi vei influenţa pe alţii, fără a rosti un singur cuvânt. Iubirea de aproape poate fi găsită doar asumându-ţi responsabilitatea pentru tine însuţi. Fă cât poţi pentru tine însuţi şi pentru alţii şi lasă-L pe Dumnezeu să facă restul.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  27 PEȘTI

Fiecare proces are momentul lui de maxim, de împlinire. Este momentul în care te poţi bucura cel mai mult de ceea ce ai realizat sau obţinut, şi în care poţi vedea cel mai limpede utilitatea şi eficienta lucrării. Dar nu trebuie să te limitezi numai la atât, căci orice împlinire este doar o treaptă către noile împliniri care vor veni, pe măsura atenţiei şi efortului tău.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 20 PEȘTI

OAMENI MERGÂND PE O CALE ÎNGUSTĂ ÎN CĂUTAREA ILUMINĂRII

Fiecare este liber să-şi caute fericirea în felul său, cu singura condiţie de a nu face rău altora. Pe unii oameni, drumul vieţii îi poate conduce prin locuri greu de străbătut, evitate de ceilalţi, dar pline de experienţe şi învăţături pentru cei care călătoresc aici. Este dreptul fiecăruia să-şi aleagă calea pe care va merge către împlinirea sa, după puterile sale şi după dorinţa sa de a ajunge la ţintă.

ASPECTELE ZILEI

Jupiter în semnul Fecioarei retrograd în trigon cu Pluton în semnul Capricornului

Acest aspect ne vorbeşte foarte clar despre valoarea noastră, pe care acum este momentul să o înţelegem, adică acum mulţi dintre noi au posibilitatea de a-şi descoperi darurile şi calităţile. Dacă ştim să lăsăm la o parte temerile sau orgoliile, atunci ne putem apropia uşor de cei care ne pot fi de mult ajutor. De multe ori refuzăm ajutorul sau şansele oferite de viaţa din motive mărunte, din prejudecăţi, din frica de necunoscut sau din dispreţ pentru cel prin care ne parvine ajutorul. Un om echilibrat, nefiind limitat de asemenea atitudini, poate valorifica în viaţa mult mai multe şanse decât acela care respinge ocaziile propice, fiind astfel victima propriilor sale porniri împotriva altora.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top