Previziuni pentru 30 martie 2016

Aspectul zilei este conjuncția dintre Venus și Nodul Sud, el reprezintă un moment destul de rar, mai ales pentru că se întâmplă în semnul Peștilor unde Venus este în exaltare iar Nodul Sud ajunge aproximativ odată la 18 ani. Aspectul poate fi privit și dintr-o altă perspectivă, acela al opoziției cu Nodul Nord, de aceea valențele lui sunt multiple și au sensuri diferite, adică atinge două polarități ale existenței noastre. Acestea pot avea multiple denumiri: trecut și prezent, stagnare și evoluție, interior și exterior, lent și rapid, masculin și feminin, iar lista poate continua, ceea ce subliniază multiplicitatea de care vorbeam mai sus. Dacă ne gândim că Venus reprezintă pe de-o parte trupul nostru fizic, existența noastră concretă aici și acum, dar reprezintă nu numai ce se vede cu ochiul liber, corpul, ci și ceea ce suntem ca esență a experiențelor sufletului, atunci acest aspect care pare ne-nsemnat, capătă o conotație foarte mare.

El ar trebuie să ne reamintească din experiențele sufletului, să scoată la lumină cele mai valoroase calități personale, doar că noi ne lăsăm cuprinși de forța pe care o emană câmpul Peștilor și vedem lipsurile, defectele, golurile din noi și din jur. Cumva opoziția cu Nodul Nord ne spune că suntem extrem de recalcitranți când este vorba despre a face ceva pentru a ieși în evidență, adică pentru a ne evidenția și manifesta fizic și concret ceea ce suntem: ne comportăm ca niște melci care odată atinși pe cornițe, se retrag în cochilie și nimic numai răzbate în exterior. Această vulnerabilitate a lui ” a fi” este greu de depășit, doar că acum, prin niște evenimente subtile, infinit zecimale, adică invizibile ochiului și simțurilor noastre, au loc metabolizări spirituale, care sper, să ne determine să ne exprimăm. De aceea cea mai potrivită activitate a acestei zile este aceea de a ne gândi câte lucruri știm, unde suntem buni, despre ce ni se cere permanent părerea, cum ne manifestăm cel mai natural, fără a ne inhiba sau lamenta. Doar să ne gândim, doar să ne imaginăm cum am putea să facem din toate acestea o profesie, cum am putea genera o constanță cotidiană în manifestarea lor.

Apoi acest aspect ne subliniază că nu putem reuși singuri, omul este o realizare socială, acțiunile cele mai puternice sunt de grup, iar noi trebuie să ne descoperim grupul suflet, să ne apropiem de el, să acceptăm să cerem ajutor și să oferim, să ne mobilizăm spiritual. Daca ştim să  lăsăm la o parte temerile sau orgoliile, atunci ne putem apropia uşor de cei care ne pot fi de mult ajutor. De multe ori refuzăm ajutorul sau şansele oferite de viaţa din motive mărunte, din prejudecăţi, din frica de necunoscut sau din dispreţ pentru cel prin care ne parvine ajutorul. Un om echilibrat, nefiind limitat de asemenea atitudini, poate valorifica în viaţa mult mai multe şanse decât acela care respinge ocaziile propice, fiind astfel victima propriilor sale porniri împotriva altora.

Se va putea constata o încordare, o tensiune datorată în mare parte ataşamentului pe care-l avem faţă de propriile noastre idei, ceea ce ne face să renunţăm cu greu la mentalităţile noastre, să fim duri şi chiar lipsiţi de tact în relaţiile cu cei din jur. Simţul critic, suspiciunea sunt  la ordinea zilei, fiind puţin probabil să putem face paşi înainte în derularea contractelor pe care le avem sau în stabilirea unor noi contacte. Este un moment în care va trebui să învăţăm lecţia acceptării şi colaborării, chiar dacă acest lucru se va întâmpla datorită unor evenimente mai dure.

Este important să fim foarte atenţi la toate mesajele pe care le primim, să analizăm în profunzime toate lucrurile, să fim atenţi la toate detaliile, să ne controlăm impulsivitatea mai ales atunci când simţim că suntem nedreptăţiţi.

Este bine să nu fim pasivi, să depunem eforturi susţinute pentru a finaliza acţiunile începute sau pentru a ne urma idealurile.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Timpul nu este deloc

Ceea ce pare a fi.

Nu curge doar într-o singură direcţie,

Iar viitorul există

În mod simultan cu trecutul.

ALBERT EINSTEIN

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  10 BERBEC

UN ÎNVĂŢĂTOR DĂ NOI FORME SIMBOLICE IMAGINILOR TRADIŢIONALE

Fiecare om este învăţat din copilărie ceea ce au gândit şi făcut cei dinaintea lui. Dar maturizarea spirituala are loc pentru om numai atunci când devine conştient ca el însuşi poate completa cunoaşterea omenirii cu rezultatele propriei sale gândiri şi cercetări. Cei care nu contribuie cu nimic la această zestre de cunoaştere sunt încă nişte copii, care se hrănesc intelectual numai cu ce le-au dat părinţii lor. Numai când omul ajunge să poată dărui altora din propria sa munca intelectuală şi spirituala, se poate spune că el a ajuns la o anumită maturitate.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 17 BERBEC

DOUĂ DISTINSE FETE BĂTRÂNE, ŞEZÂND ÎMPREUNĂ ÎN TĂCERE

Prietenii fiecărui om sunt pe măsura lui, aşa cum şi-i alege şi cum şi-i păstrează prin propriile preferinţe şi afinităţi. Chiar dacă te simţi în siguranţă în cercul tău de prieteni, mai ales fiindcă ei gândesc ca tine, acest sentiment nu trebuie să te ţină departe de posibilităţile tale de progres. Întotdeauna există mai mult decât ceea ce se întâmplă în mediul tău apropiat, şi trebuie să fii mereu deschis pentru relaţii şi idei noi, care ţi-ar putea face viaţa mai frumoasă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top