Previziuni pentru 1 aprilie 2016

Guvernatoarea zilei, Venus este astăzi într-o frumoasă conjuncție cu Ceres, cele două ajutându-ne să ne putem descoperi și exprima cu mai mare ușurință darurile și experiențele personale. Energia feminină a celor două se exprimă cu mai multă lejeritate, mai ales că este vorba și despre puterea noastră de a concretiza, de a ne orienta atenția și spre componenta practică, ca parte rezultantă a vieții. Ceres este considerată în exil în semnul Peștilor, și asta pentru că reușitele nu sunt neapărat concrete, palpabile, ci ele se referă la reușitele legate de atitudinea noastră față de viață, la exprimarea spirituală, ca pas important în obținerea unor rezultate materiale concrete. Întotdeauna am resimțit apropierea sau colaborarea celor două ca pe o nevoie de atragere a unor contrarii, de întrețesere a unor fire, pentru a realiza urzeala pe care se vor așeza apoi culorile și firele necesare. Este ca și cum se așează niște convingeri pe baza cărora fiecare dintre noi își va construi mai departe viața. Cea mai eronată concepţie pe care o au oamenii în legătură cu convingerea este că aceasta este un concept intelectual, static, un fel de

înţelegere fără legătură cu acţiunea şi cu rezultatele. Nimic mai neadevărat! Convingerea reprezintă pragul către desăvârşire tocmai pentru că nu are nimic static şi fără legătură.

Convingerea noastră este aceea care hotărăşte cât din potenţialul nostru vom fi capabili să aruncăm în luptă. Convingerile pot da drumul fluxului de idei sau îl pot opri. Acesta este startul pe care îl dă această conjuncție și de aceea este foarte importantă.

Luna se află în semnul Capricornului în trigon cu Nodurile Nord și în sextil cu Nodul Sud,  de aceea este important să fim atenți la ceea ce simțim, la ceea ce resimțim ca dificultate sau blocaj, pentru că în acest fel descoperim atât cauzele cât și soluțiile acestora. În schimb este o perioadă delicată din punct de vedere material, prudența și atitudinea rezervată ne ajută să depășim mai ușor această perioadă dificilă. Concomitent Luna este în cuadratură și crescătoare cu Lilith, de aceea numeroase frici, temeri și frustrări tind să se manifeste să apară în noi, fiind dificil să le controlăm.  Una dintre căile de rezolvare a problemelor, fricilor, frustrărilor, temerilor, este să le redefinim – să găsim o cale să ajungem la un  acord – nu la dezacord, privind sursa lor. Iar sursa se poate găsi printr-o analiză lucidă. Orice frică adusă la lumină devine o problemă cu o rezolvare, orice frustrare analizată cu luciditate definește o lipsă personală care poate fi completată, orice frică înțeleasă dispare, căci îi dispare sursa, adică lipsa de înțelegere.  O altă cale este să spargem tiparele lor, adică este vorba de acțiune concentrată și directă. O stare nu apare numai pentru a o trăi ci, atunci când este neplăcută, pentru a face ceva, despre asta ne vorbește cuadratura Lună Lilith.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Cel ce se roaga sa fie vindecat de o boala organica poate ramane mai departe bolnav; in schimb, daca s-a rugat serios, trece printr-o transformare morala. Incetul cu incetul, rugaciunea produce in suflet calm, liniste interioara, armonie intre activitatea nervoasa si activitatea morala, o putere mai mare de a suporta incercarile vietii: saracia, boala si

moartea. Echilibrul cauzat de rugaciune devine un puternic ajutor terapeutic pentru omul bolnav… Contactul cu Dumnezeu imprima in sufletul omului o pace care apoi radiaza din el si difuzeaza pretutindeni. Prin rugaciune, omul merge la Dumnezeu, iar Dumnezeu vine la om. Rugaciunea apare ca indispensabila dezvoltarii noastre integrale si armonioase. Omul are nevoie de Dumnezeu asa cum are nevoie de hrana si de oxigen.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  12 BERBEC

UN STOL DE GÂŞTE SĂLBATICE

A venit de-a binelea primăvara, şi idealuri noi apar pe cerul sufletului fiecăruia. Este momentul unui nou început, în care priorităţile se restabilesc după necesităţi sau după dorinţele fiecăruia. Fiecare lucru are vremea sa şi este bine să ştim să-i dăm atenţia cuvenită la momentul potrivit, fără să ne încăpăţânăm în a menţine situaţii îngheţate din alte vremuri, de-acum depăşite. Trebuie să ştim să zburăm spre locul care ne aşteaptă.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 25 PEȘTI

PURIFICAREA PREOŢIEI

Ai observat că în momentele de emoţie înaltă, nevoile obişnuite ale corpului fizic tind să dispară? Mirii în ziua nunţii, de pildă, adesea uită complet să mai mănânce, fiindcă fericirea şi emoţia momentului îi înalţă mai presus de rutina zilelor comune. La fel, în momentele de criză, mulţi uită de foame şi de sete ca să-şi poată dirija toată energia către rezolvarea crizei. Corpul bolnav îşi pierde apetitul pentru a-şi dirija toată energia spre propria vindecare. Acest fenomen este valorificat şi în posturile religioase, în ideea purificării omului pentru a lăsa cale liberă de acţiune energiilor spirituale. Periodic simţim nevoia unei purificări fizice, morale şi spirituale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top