Previziuni pentru 4 aprilie 2016

La ora de răsărit. Luna, guvernatoarea acestei zile, se afla la grad anaretic în semnul Vărsătorului, ceea ce mă face să cred că este foarte important ca în această zi să ne notăm toate ideile care ne vin, să ascultăm informațiile interioare, adică cele care aparent par că vin de niciunde. Ea este în aspect de sextil cu Mercur și cred că din acest motiv, avem de înțeles ceva, de intrat în profunzimea unei situații sau lucru. Este important să reținem prima idee cu care ne trezim sau primul gând care ne trece prin cap, ca să nu uităm este bine să-l scriem, cu siguranță este un mesaj, al cărui înțeles ne scapă acum dar este important. În general aceste idei sun briliante și au rolul de a înțelege necesitatea rezolvării unor probleme delicate.

De la ora 9.00 Luna se instalează în semnul Peștilor, unde se simte în largul ei, și de unde ne inspiră și ne ajută să fim deosebit de empatici și receptivi la tot ceea ce se află în jurul nostru. Oare este un motiv suficient de bun pentru a ne alege cu grijă mediul în care alegem să stăm?

Ea formează cuadratură cu Marte și de aceea semnalele subtile care ne vin din exterior le vom resimți intens pe fizic, adică o durere de cap nu este generată de o problemă a unui organ interior ci de mediul exterior, de fapt este o reacție la acesta. De aceea este important să privim cu atenție, pentru a învăța, ce anume ne perturbă din exterior.

Soarele se pregătește de inconjuncție cu Jupiter, așa că este foarte posibil să ne fie dificil să decelăm adevărul de fals, mai ales dacă acesta este îmbrăcat într-o formă frumoasă, iar mesajele fizice ne pot ajută să vedem dincolo de aparențe. Oricum tendința la nivel general este de a disimula, de a încerca să evităm lucrurile neplăcute, în speranța că le putem păcăli. În realitate acest mod de abordare ne poate aduce un câștig de timp, dar cu siguranță rezolvarea este doar amânată. În general fermitatea și încercarea de clarificare, de a aduce în lumină ceea ce ni se pare ascuns sau dubios este cea mai potrivită, căci nu va genera situații încâlcite sau din ce în ce mai încâlcite. Acest aspect este anual, el generează de fiecare dată efecte ulterioare, primul efect va apare la începutul lunii iunie, ca apoi să ne oblige la o regândire a situațiilor în ultimele zile ale lunii septembrie. De aceea este important să nu luăm de bun tot ce auzim, ni se spune sau ni se sugerează fără o analiză personală, în acest fel vom evita efectele neplăcute ale lipsei de informare sau a neclarităților voite sau nu. La fel, fiecare dintre noi este bine să spună clar și fără dubiu ceea ce are de spus și să încerce să certifice orice fel de promisiune sau discuție importantă cu un act sau acord. Tendința cea mai mare este de a acționa confuz,  astăzi și mâine, căci Luna din semnul Peștilor ne face să fim destul de evazivi dar și de neatenți în exprimare.

Dacă tot vorbim despre Soare, acesta se pregătește de conjuncția cu Uranus, și nerăbdarea noastră este mult amplificată de dorința de a acționa rapid, negândit. În plus, Soarele este exaltat și în puterea zodiei în această zi, așa că forța noastră fizică ar trebui să fie foarte mare, doar că este greu de pus în practică, așa că este important să ne ocupăm doar de refacerea corpului, de recăpătarea puterilor interiore, exteriorizarea, paradoxal, fiind dificil de realizat. Un alt mod de a acţiona este acela de a dărui totul. În clipa în care suntem capabili să oferi tot ceea ce avem – evident la nivel subtil, informațional și emoțional, şi nu numai o parte, fără a ne gândi la o răsplată imediată sau viitoare, în aceeaşi clipă am învins orice manifestare egotică. Am devenit absolut liberi, apropo de apropierea de Uranus a Soarelui.

Marte se află în conjuncție cu steaua Anteres, ceea ce îl inflamează foarte tare. Numele de Antares vine de la anti Aries, denumirea greacă a zeului războiului, de aceea această întâlnire este în general, conflictuală, adică generează în exterior tensiuni extreme dar și multe divergențe; lipsa de tact le poate transforma în conflicte deschise, sau chiar agresiuni evidente.

ORA PLANETARĂ A LUNII

A fost odată un om care, dintr-o dată, s-a trezit că îşi petrecea ore întregi în fiecare săptămână scriind o carte.

Zi de zi, el se repezea la hârtie şi la creion – uneori chiar şi în mijlocul nopţii – ca să prindă fiecare gând inspirat. La un moment dat, cineva l-a întrebat ce face.

„Păi”, a răspuns el, „scriu o conversaţie foarte lungă pe care o am cu Dumnezeu”.

„E foarte drăguţ ce faci”, a răspuns prietenul său binevoitor, „dar, vezi tu, nimeni nu ştie cu adevărat ce ar spune Dumnezeu”.

„Aşa este”, a zâmbit omul, „dar dacă m-ai lăsa să termin …”

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  15 BERBEC

UN INDIAN CONFECŢIONÂND O PĂTURĂ

Munca ta nu trebuie să fie doar un gest de rutină, mecanic, dintr-o obişnuinţă de a face ceva doar ca să ai de unde obţine un venit, ci trebuie să fie o lucrare îndeplinită cu plăcere, bucurie şi creativitate. Ea trebuie să te reprezinte pe tine, cu aspiraţiile şi idealurile tale, şi să te conducă permanent spre împlinirea acestora. Este calea prin care fiecare zi – chiar dacă este o zi de muncă susţinută – iţi va face viaţa mai frumoasă şi mai bogată. Dacă nu ai încă o asemenea muncă, nimic nu te opreşte să o cauţi!

GRADUL SABIAN AL LUNII – 29 VĂRSĂTOR

FLUTURE IESIND DINTR-O CRISALIDA

Fluturele este un simbol al transformarii complete. Diferenta intre fiinta care devine crisalida si cea care iese din crisalida este atat de uluitoare incat ne dezvaluie ce mare este puterea naturii si a vietii de a transforma realitatea. Viata inseamna o continua transformare, progres continuu. In orice om exista, latent, un extraordinar potential pe care omul trebuie sa caute sa-l aduca in manifestare. De la o viata larvara, in care devoreaza resursele mediului pentru a-si asigura cresterea, omul poate sa ajunga la zborul inalt si la dansul jucaus printre flori, bucurandu-se de viata si raspandind bucurie si viata, al fluturelui.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top