Previziuni pentru 5 aprilie 2016

Avem o zi interesantă, Venus este în grad anaretic în semnul Peștilor, în exaltare, de aici ne transmite fiecăruia dintre noi un mesaj personal important, căci se află sub influență saturniană. Acest mesaj se referă la valoare, la esența noastră cea mai profundă, atât ca parte din Dumnezeu cat și ca parte a eforturilor personale depuse de-a lungul experiențelor Sufletului. Venus va trece în semnul de exil al Berbecului seara, la ora 19.50, ar trebui să simțim nevoia, timp de câteva zile, să facem ordine în viața noastră, să ne exprimăm părerile și să ne enunțăm legile după care funcționăm. Ceea ce avem de făcut este să ne acordăm un pic de timp pentru a cere să primim informația de care avem nevoie pentru a înțelege ce avem de făcut, pentru a continua opera de desăvârșire personală.

Saturn este în trigon cu Soarele un aspect mai relaxant, daca se poate spune așa, în această perioadă dură, înghețată, parcă lipsită de orice fel de speranță. El ne ajută să descoperim resursele pentru a ne susține până se vor rezolva lucrurile la nivel exterior.

Mercur se află și el la grad anaretic, doar că în semnul Berbecului, aflându-se tot sub guvernarea lui Saturn,  el ne obligă să spunem lucrurilor pe nume, adică să fim sinceri în primul rând cu noi înșine, să ne rostim ideile, să ne întărim convingerile spirituale și să fim încrezători în noi înșine, în exprimarea de sine.

Luna se află în conjuncție cu Nodul Sud, cu Chiron și Ceres,  este prinsă într-un vortex, și, de aceea senzațiile noastre pot fi dificil de tradus, sau ele vin din mai multe direcții, ceea ce ne aduce confuzie. În primul rând ne este ușor să simțim, să nu uităm că Luna se află în semnul Peștilor. Apoi ne este ușor să înțelegem la nivel de senzație, cum ne putem redresa, cum ne putem recalibra, repara, asta este bine să ne notăm. Și, nu în ultimul rând avem imaginea eficienței noastre, a utilizării calităților în cel mai potrivit mod, asta, la fel, la nivel de gând, de idee și, la fel, ar trebui notat.

Soarele și Pallas se află în septil, un aspect extrem de interesant din punctul meu de vedere, el ne determină la nivel subtil, să dăm un sens acțiunilor noastre, pot părea cuvinte goale, doar că foarte rar suntem prezenți în ceea ce facem, suntem atenți, în sens rațional și emoțional. Pallas este unul dintre asteroizii mei preferați, el ne vorbește despre îmbinarea dintre energie și informație, despre felul în care cele două, corect utilizate se susțin și se protejează, despre atenție și emoție ca și calități spirituale. Pallas este războinică pentru că noi prin efort, luptă cu noi înșine evoluăm, reușim să depășim provocările și să ripostăm atunci când este cazul. Un războinic și să deosebească imediat o agresiune de un conflict, o provocare de un stimul, știe să vadă adevărul din punct de vedere obiectiv, căci ea ne exersează atenția și ne implică în prezent cu toate simțurile; ea este ”aici și acum”. Pe de altă parte din exterior apar provocări sau tensiuni pentru a ne determina să rezolvăm datorii karmice, să descărcăm energii apăsătoare, care ne cocoșează și nu ne lasă să respirăm corect.

Junona, lucrează și ea la fel de intens doar că mai direct, mai la vedere; ea este în septil cu Nodul Nord, ceea ce ne determină să ne regândim modul de a înțelege relațiile, de a ne reorganiza activitățile și ideile legate de acestea. Fiind retrogradă și în semnul Scorpionului, ea acționează mai mult ascuns, aducându-ne brusc în fața ochilor situații sau evenimente care ne determină să ne înțelegem modul nostru de a relaționa. Nu este directă în sensul știut, ci se manifestă ca o bilă de la biliard, ricoșează acolo unde suntem vulnerabili, pentru a ne ridica întrebări și pentru a conștientiza.

Aceste aspecte cât și revenirea Nodului Nord la mișcarea retrogradă – fost direct de joia trecută, au loc în perioada de Lună fără direcție, de aceea tot ceea ce facem sau felul în care acționăm nu se bazează pe logică sau informație ci doar pe intuiție, pe simțire, pe senzație. Este dificil de acționat la nivel de concret în acest context, de aceea sunt de evitat categoric luarea deciziilor în această zi sau semnarea unor acte importante, însă putem să fim foarte intuitivi și este important să ținem cont de senzațiile noastre. Este o zi excelentă pentru a ne ordona ideile și informațiile, pentru a lucra cu noi înșine.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Când încetaţi de a vă mai proiecta mânia şi frica asupra lumii, pu­teţi sta de partea adevărului, fără să le faceţi rău celorlalţi. Nu vă ridicaţi împotriva individului, ci împotriva neadevărului. Chiar şi atunci când vă opuneţi falsităţii, simţiţi compasiune pentru cei care se agaţă de credinţe false. Nu-i criticaţi, dar vă opuneţi ideilor lor greşite cu o fermitate şi o claritate care pătrund foarte adânc şi dau la iveală frica şi nesiguranţa pe care se bazează toate iluziile”

Când iubirea este atotcuprinzătoare, ea îmbrăţişează totul ca pe ea însăşi. Este ca apa: feminină, care acceptă fără discriminare. Când iubi­rea este profundă, ea distruge toate obstacolele care-i stau în cale. Este ca focul: masculină, selectivă, care stă numai de partea adevărului.

Mulţi dintre voi îl cunosc pe Iisus cel blând şi feminin. Dar câţi îl cunoaşteţi pe cel puternic şi masculin? Cel care aduce sabia judecăţii, sabia adevărului.

Amândouă sunt necesare.

Dacă mă cunoaşteţi, trebuie să aduceţi la un loc în voi atât latura masculină, cât şi cea feminină. Fără partea masculină, spiritualitatea este feminină şi slabă. Nu are potenţial pentru trezire.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  16 BERBEC

SPIRIDUŞI DANSÂND ÎN APUSUL DE SOARE

La lumina zilei au loc majoritatea activităţilor umane, iar când se apropie seara, ritmul lucrului se reduce şi cei mai mulţi oameni se retrag la casele lor pentru a se regăsi între cei dragi şi în intimitatea propriului loc de odihnă şi meditaţie. Se pot face multe lucruri utile noaptea, începând de la lectură, corespondenţă, reflecţii, studii şi proiecte, până la jocuri de familie şi întâlniri intime. Unii preferă să fugă de liniştea nopţii în atmosfera încinsă din discoteci şi baruri. Probabil sunt cei care nu suportă să se întâlnească faţă-n faţă cu sine, în tăcere, şi atunci se ascund în mulţimea zgomotoasă, sau poate că sunt oameni care nu suportă să stea singuri… Tu ce alegi?

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 9 SĂGETĂTOR

O MAMA ÎŞI CONDUCE COPILAŞUL, PAS CU PAS, ÎN SUS PE TREPTE

Cineva trebuie să ştie să-i ajute şi pe cei mai puţin experimentaţi. Aşa cum fiecare om a fost ajutat, din primii săi ani, să descopere tainele vieţii şi să meargă pe picioarele sale, la fel fiecare este dator să-i ajute pe alţii atunci când li se oferă ocazia. Iar cei care au nevoie de ajutor ar trebui să ştie că există, întotdeauna, cineva de la care pot cere acel ajutor. Trebuie doar să-l caute.

ASPECTELE ZILEI

Soarele în Berbec în trigon cu Saturn în mişcare aparent retrogradă în Săgetător

Acest aspect, chiar dacă este armonios, aduce restricţii ale egoului, fiind necesară conştientizarea necesităţii modelării personalităţii. Partea frumoasă este că ne aduce aptitudini organizatorice, o bună coordonare, dar şi asumarea unor noi responsabilităţi.

Se poate vorbi de maturitate, de creştere a potenţialului spiritual, de structurare corectă.

În plus în plan material se pot rezolva sau măcar înţelege probleme importante.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top