Previziuni pentru 20 aprilie 2016

Soarele a intrat în semnul Taurului, iar Luna se află în semnul Balanței, amândouă guvernate de planeta Venus. În fiecare an, undeva în luna mai are loc acest aspect, el se întâmplă, de fiecare dată înainte de Luna Plină, și are o conotație deosebită. Este ca un fel de maxim al aspectului de Tripura sundari, căci se află sub influența venusiană, aducând fiecăruia dintre noi posibilitatea de a face pace în sufletul său, de a își reorganiza resursele, dar și viața sentimentală. În acest an; Venus se află în semnul Berbecului, în exil, și de aceea ne este destul de dificil să ne armonizăm în interior, așteptând rezolvări din exterior, condiționând această realizare personală de alții. Mai mult decât atât Venus se află în cuadratură cu Pluton și în inconjuncție cu Nodul Nord, ceea ce ne sugerează că nici măcar nu ne gândim că pacea din interior ar aduce beneficii în exterior, că fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă că sufletul este cel care generează atmosfera din jur; dacă sufletul este întunecat, în jur este furtună, în schimb dacă sufletul este senin, nimic nu va împiedica să vedem cu claritate totul și să găsim soluțiile cele mai potrivite pentru exterior. În plus Venus este în septil cu Pallas, ceea ce evident face ca noi să activăm doar o singură parte a lui Pallas, cea războinică, iar Venus o pune în practică prin agresivitate, furie, nerăbdare, și toată paleta de stări ce generează în principiu conflicte. În plus Venus se apropie cu pași repezi de Uranus ceea ce-i crește doza de nerăbdare, amplifică dorința de libertate, chiar o exacerbează spre eliberare și dă senzația de nonconformism și anarhie.

În realitate furtunile care se dezlănțuie acum sunt rezultatul unor conflicte acumulate prea mult timp, a unor neîmpăcări, ale unu zbucium interior care a făcut imposibilă găsirea unor căi de rezolvare normale. Izbucnirile emoționale sunt toate, un efect al lipsei de armonie interioară. Dar, conflictele nu vor rezolva problemele, ci vor genera rupturi sau tensiuni greu de eliminat ulterior.

Tensiunea emoţională puternică, de fapt intensă, orientată greşit poate să ne aducă numeroase probleme fizice, sau să ne scoată din ritmul obişnuit, la modul neplăcut, prin diverse afecţiuni fizice. De aceea este preferabil să observăm evenimentele din jurul nostru, să le analizăm pentru că sunt răspunsuri la punctele vulnerabile pe care le avem şi nu le conştientizăm. Poate fi vorba de experienţe noi simţite profund, de care ar trebui să ne eliberăm comunicând, fiind bine de evitat să lăsăm mintea să ne controleze, pentru că ne va crea doar reacţii violente. Sufletul, în schimb, dacă-l ascultăm ne ajută să gestionăm corect situaţiile şi să ne eliberăm de presiunea temerilor interioare. Mai este un aspect al acestei zile, şi anume dependenţa de situaţii, oameni, conjuncturi care ne creează nemulţumire şi ne determină să nu ne urmăm calea spirituală, de aceea vom găsi justificări la orice situaţie sau propunere care va încerca să ne scoată din aceste lanţuri din ce în ce mai greu de suportat.

Să nu uităm că ne aflăm în ziua guvernată de Mercur, de aceea comunicarea dar și transmiterea informațiilor, mai ales cele subtile, este în prim plan. Simbolul sabian al lui Mercur mi se pare extraordinar de elocvent în acest sens, merită citit.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Vom avea tendinţa de a exagera, prin gânduri sau vorbe, de a evada din faţa obstacolelor, refugiindu-ne în activităţi intelectuale sau călătorind. Dar nu uitaţi că cel mai simplu mod de a ne mulţumi pe noi înşine este acela de a face ceva pentru cei din jur. Cuvintele :”pot să fac ceva pentru tine?” trebuie să fie pe buzele noastre cât mai des cu putinţă.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 1 TAUR

UN IZVOR LIMPEDE DE MUNTE

Toata viata ne bazam in deciziile noastre pe cele mai diverse soiuri de informatii si invataturi, si totusi vedem ca viata noastra este plina de probleme si neajunsuri, care sunt consecintele directe ale deciziilor pe care le luam. Ca sa luam decizii bune si sa actionam corect, trebuie sa cautam mereu surse de informatie cit mai clare, cit mai sanatoase, cit mai apropiate de adevar. Apa cunoasterii este cea care ne da puterea sa rezolvam multe probleme, de aceea este bine sa ne potolim setea de la izvoare cit mai curate.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 21 TAUR

UN DEGET MIŞCĂTOR INDICĂ PASAJE SEMNIFICATIVE ÎNTR-O CARTE

Atunci când ai senzaţia că nu mai ştii ce să faci, trebuie să-ţi aminteşti că undeva există un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştii să o citeşti – ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Priveşte calm în sufletul tău, eliberat de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vei putea vedea limpede răspunsul căutat.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top