Previziuni pentru 5 mai 2016

Întreaga zi Luna este fără direcție, ceea ce ne determină să fim mai puțin activi și într-un fel lipsiți de chef, dar, de fapt, interiorizați. Practic mâine este Lună Nouă și energia noastră fizică este limitată, și cu atât mai mult astăzi, resimțim aceasta din plin.

Jupiter, guvernatorul zilei, este staționar direct, de luni ieșind din mișcarea aparent retrogradă în care se află de la începutul lunii ianuarie – mai exact din 8 ianuarie; de aceea resimți destul de apăsătoare această perioadă, dar și această zi, cu toate că natura stării noastre, este mai mult constructivă, în sensul că înțelegem exact ceea ce avem de făcut, doar că nu știm exact modalitatea de abordare. Această stare de confuzie este mult amplificată astăzi, și evident nu trebuie să îi acordăm o importanță prea mare, ci doar să o lăsăm să treacă. Apoi Jupiter formează un septil interesant cu Junona, omoloaga lui feminină, aspect activ de ceva vreme și care se va resimți mult mai intens până săptămâna viitoare spre sfârșit. El face ca fiecare dintre noi să-și reorganizeze existența în așa fel încât să aducă armonie în interior între latura sa feminină și masculină, adică să accepte că există dualitate, că nu este nimic rău, atâta vreme cât fiecare se manifestă pe rând. Blocajele și frustrările apar atunci când ne chinuim să ținem sub control pe una dintre ele. Yin și Yang sunt două concepte care își au originea în filosofia și metafizica chineză. Aceste concepte reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia. Yin „loc întunecos, pantă (deal) nordică, mal (râu) sudic; noros, sumbru” este elementul întunecat; el este trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim, și corespunde nopții. Yang; „loc însorit, pantă (deal) sudic, mal (râu) nordic; strălucire solară” este elementul luminos; este fericit, plin de vitalitate, activ, strălucitor, masculin și corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apa și de pământ în timp ce Yang este simbolizat de foc și vânt. Atâta vreme cât vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să atingem echilibrul. Dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitent căci va rămâne pe loc. Pentru a avansa trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împingere/eliberare. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte. Momentul când Yin și Yang sunt împreună, în echilibru, este momentul de maximă eficiență.

În afara faptului că Luna este fără direcție, ea se află în opoziție cu Lilith, un aspect dur la nivel subtil, căci ne sunt amplificate temerile, ne sunt exacerbate simțurile, doar că ele detectează numai ceea ce ne dezavantajează, ceea ce ne lipsește, generând numeroase complexe. În plus tendința de a riposta este maximă și greu de controlat. În schimb avem o extraordinară deschidere intelectuală, putem înțelege lucrurile subtile, putem descoperi esența unor adevăruri care ne păreau dificil de abordat. Avem imaginație și abordăm cu ușurință subiectele care ne pasionează; de aceea cititul, cercetarea, analiza sunt extrem de eficiente și cu rezultate excelente.

Soarele este în inconjuncție cu Saturn, ceea ce ne reduce simțul practic, pentru că există oportunități, dar nu ne putem depăși ideile preconcepute pentru a le sesiza. În plus avem de făcut singuri anumite descoperiri legate de persoana noastră, dar și de valoarea și calitățile pe care le avem. În plus Soarele este în septil cu Chiron, și este ca și cum secretul creșterii noastre constă în a ne depăși limitele, dar mai ales de a ne pune în practică calitățile, este ca un fel de obligație karmică, căci acestea ne folosite aduc pierderi și la  nivel global, societatea având nevoie de ceea ce fiecare are mai bun în el.

Tulburarea într-un amestec vijelios cu fel de fel de evenimente, ne-a făcut doar să luăm lucrurile ca atare, fără a le înţelege senul profund. Probabil că astăzi starea de confuzie va fi şi mai accentuată şi ne vom simţi mai indecişi decât deobicei. Cu toate acestea, chiar dacă în jurul nostru pare multă ceaţă, este bine să lăsăm simţurile, intuiţia şi instinctele să funcţioneze. Ele ne vor aduce mesaje importante, sau ne vor atenţiona asupra căii pe care trebuie să o urmăm.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Întotdeauna încercăm să înţelegem ce vom experimenta înainte de a experimenta. Dar aceasta nu este învăţare prin experienţă. Este învăţare intelectuală. Învăţarea prin experienţă este când te deschizi la o experienţă fără a ştii ce se va întâmpla. Abia apoi afli care este experienţa. Şi deseori se întâmplă ceea ce nu este ceea ce ai crezut tu că se va întâmpla.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 16 TAUR

UN ÎNVĂŢĂTOR ÎN VÂRSTĂ NU REUŞEŞTE SĂ TREZEASCĂ ELEVILOR SĂI INTERESUL PENTRU CUNOAŞTEREA TRADIŢIONALĂ

Ce îi poate determina pe oameni să înveţe în viaţă? Pe copii, curiozitatea şi spiritul de explorare. Pe adulţi, mai ales nevoia, dacă au încetat complet să mai fie şi copii. Acesta este unul din motivele pentru care, deşi societatea modernă este mult mai bogată şi mai dotată tehnologic decât cea de acum un mileniu sau chiar un secol, totuşi oamenii se confruntă cu greutăţi şi nevoi care îi forţează să înveţe mereu lucruri noi. Dar dacă îţi păstrezi curiozitatea şi pasiunea pentru cercetare, atunci învăţarea nu mai este ceva forţat, impus de situaţie, ci ceva dorit şi plăcut.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 14 FECIOARĂ

UN ARBORE GENEALOGIC

Nu întâmplător te-ai născut acolo unde te-ai născut. Dacă nu ştii să fii fericit printre ai tăi, unde eşti cunoscut şi iubit, oare cum vei putea fi fericit printre străini, unde eşti un străin? Poate doar dacă nu-ţi pasă de ceilalţi, dar atunci celorlalţi de ce le-ar păsa de tine?

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top