Previziuni pentru 10 mai 2016

Luna se află în semnul e domiciliu, Racul, ajutându-ne să ne folosim eficient intuiţia. Putem să fim puţin mai agitaţi, să declanşăm în jurul nostru acel tip de evenimente care ne să ne determine să acţionăm, să luăm atitudine sau decizii importante. Să nu uităm că Marte, guvernatorul zilei, aduce multe discuţii şi tensiuni, chiar mici certuri şi conflicte, iar Mercur va face în aşa fel că vorbele noastre pot fi uşor răstălmăcite, creând confuzie în jur astfel încât nu avem diplomaţia necesară pentru a le media corect. Hai să ne gânidm puţin: rolurile pe care le avem în societate au scopuri bine definite. Majoritatea oamenilor îşi asumă roluri care apoi le permit să intre în diverse relaţii cu ceilalţi. Există şi oameni care au tendinţa să-şi asume roluri nelimitate, şi astfel încearcă să fie mai mult decât trebuie. Dacă nu am avea nevoie unii de alţii, atunci nu ar mai fi nevoie să trăim împreună. Dar trăind în societate, este bine să acceptăm că fiecare are rolul său, şi că fiecare rol este important. Dacă într-adevăr nu avem nevoie de ceilalţi, oare ce ne mai ţine alături de ei? Am putea să trăim absolut singuri? Hmm, să ne gândim la toate acestea înainte de a riposta.

Soarele este în trigon cu Nodul Nord, ceea ce ne ajută să ne putem înțelege valoarea și să ne concentrăm pe ceea ce ne reprezintă. Jupiter, încă este staționar direct, de aceea trigonul cu Venus de deseară vine să ne determine să luăm decizii importante legate de proiectele noastre viitoare, dar și să ne determine să privim obiectiv și concret situația financiară în care ne aflăm. Teoretic acesta ar trebui să fie un aspect de creștere, doar că de fapt, le ne provoacă să fim lucizi și coerenți în acțiuni, în aceasta constând beneficitatea lui.

În această perioadă este foarte importantă atitudinea noastră faţă de viaţă, chiar dacă vom trece prin crize sau dificultăţi, acestea ne sunt necesare pentru că acum este momentul unei decizii, care se referă la modul în care analizăm ce se întâmplă şi nu la acţiune.

Astăzi se sărbătoreşte Sfantul Apostol Simon Zilotul, care nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune – prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de „Canaanitul” si de „Zilotul” spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon „fratele Domnului”, urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Sfantul Simon Zilotul, numit si Natanael, este cel care si-a lasat casa, parintii si mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfantul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Odata cu Pogorarea Duhului Sfant, mirele cel din Cana a inceput a propovadui si el, alaturi de Apostoli, Evanghelia in toata lumea. El a propovaduit in Mauritania, Africa si Britania, unde si-a dat si sufletul sau, fiind rastignit si ingropat.
Moastele Sfantului Simon Zilotul se află în Bucuresti, la Biserica Podeanu aflata pe strada Dornei (in apropierea Pietei Chibrit) se afla o particica din sfintele sale moaste. Moastele Sfantului Simon Zilotul sunt acoperite de un baldachin construit dupa modelul celui aflat la Roma, intr-una din catacombele unde se afla moastele Sfintilor Chiril si Metodiu. Cele mai multe persoane vin aici sa ceara ajutorul in casatorie. Sfantul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu aceasta rugaminte, ocrotind familia şi relaţiile de iubire bazate pe sentimente profunde.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Tot timpul avem tendinţa să judecăm ce este bun si ce este rău. Tot timpul suntem aşezaţi pe scaunul unui judecător, iar acest fapt ne face să fim serioşi şi lipsiţi uneori de umor.
Exista unele lucruri mărunte, care, daca le judecăm, par stupide, prosteşti, însă, în realitate, ele îndeplinesc un rol esenţial. La fel tot ce ne înconjură sau ni se întâmplă are rolul său. Meditaţi la toate aceste, nu le judecaţi, şi atunci putem fi mai liberi şi fericiţi.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 20 TAUR

FUIOARE DE NORI, CA NIŞTE ARIPI, SE ÎNTIND PE CER

În unele momente poţi avea senzaţia că eşti purtat ca de vânt prin evenimentele vieţii, fiindcă te-ai plasat sub influenţa altora sau le-ai acordat altora responsabilitatea de a decide ce vei face tu. Nu uita că este tot alegerea ta, pentru că astfel ai prilejul să cunoşti şi să trăieşti lucrurile fără să te simţi presat de răspunderea deciziei. Merită să observi cât mai atent ce este în jurul tău, şi poate la un moment dat vei simţi nevoia să-ţi alegi singur drumul.

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 5 SĂGETĂTOR

O BUFNIŢĂ BĂTRÂNĂ ÎNTR-UN COPAC

Mai multă înţelepciune dobândesc aceia care tac şi observă atent, şi reflectează profund la ceea ce văd, decât aceia care se lasă imediat copleşiţi de emoţii, privesc lucrurile superficial şi refuză să cugete mai atent la ele. Învaţă să vezi lucrurile cu detaşare, dintr-un punct de vedere în care te poţi ridica mai presus de ele, şi vei putea să vezi situaţia în ansamblu, şi chiar soluţionarea ei.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top