Previziuni pentru 12 mai 2016

Astăzi Mercur reface trigonul cu Pluton, ceea ce ne ajută să înțelegem mai bine sau să descoperim mai multe lucruri ascunse care ne ajută să ne schimbăm perspectiva de abordare a unor probleme concrete. Teoretic este un aspect bună, dacă depășim teama de a ne schimba metodele de abordare. Cum spuneam și ieri, Mercur se pregătește și de conjuncția cu Venus și acest aspect în formare îi crește mult  intensitatea manifestărilor, căci suntem oarecum determinați să privim puțin mai concret orice fel de acțiune și să acordăm o mai mare importanță eficienței spirituale și a conjuncturilor din jurul nostru.

Luna este în semnul Leului și ne determină să privim totul dintr-o perspectivă cel puțin creativă dacă nu individualistă. Este important să fim cât mai selectivi și să învățăm să refuzăm compromisurile, mai ales cele spirituale. Suntem într-un proces de șlefuire accelerată, care ne poate fi dureros, și pe moment fără rezultate palpabile, dar, să nu ne pierdem răbdarea.

Tendinţa de a ne lega de lucruri din trecut, sau de a ne reaminti probleme trecute, o putem depăşi încercând să trăim prezentul ieşind la o plimbare în parc, sau admirând natura care renaşte atât de miraculos în fiecare an. Starea de apăsare şi sentimentul de stagnare poate dispare imediat ce vom înţelege că toate lucrurile trebuie să se întâmple la timpul lor şi că forţându-le nu vom obţine decât rezultate proaste.

Viaţa personală – emoţională va intra într-o nouă etapă, va fi mai armonioasă, iar relaţiile vechi vor deveni mai puternice şi solide.

Vor avea loc înnoiri obligatorii, va trebui să ne recunoaştem adevărata valoare, să renunţăm la conservatorism sau închistare. Încrederea în idealurile proprii, acţiunile decise şi juste, curajul afirmării propriilor credinţe, ne pot aduce pe moment reacţii ciudate din exterior. Dar acum este momentul să le aplicăm. Ne putem confrunta cu evenimente care în primul fază par dramatice, dar care de fapt ne vor aduce transformări importante, înnoiri obligatorii. Roadele acţiunilor întreprinse cu curaj, şi la timpul potrivit, adică acum, se vor vedea abia la sfârşitul anului. Dar dacă vom ceda sub impulsul tensiunii nervoase, vom acţiona caustic şi rănind pe cei din jur, vom avea surpriza să primim ”roadele” mai repede decât ne aşteptam, pe măsura cuvintelor care au rănit.

La nivel mundan este posibilă declanşarea a fel de fel de catastrofe, sau evenimente neplăcute, mai ales dacă se va menţine cu orice preţ ceea ce este uzat, deteriorat sau corupt. De aceea este important să abandonăm vechile obiceiuri care ne aduc suferinţe, să adoptăm altele noi, căci în caz contrar tulburările catastrofice vor reuşi să ne schimbe.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
Cine oare îmi va încredinta un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici şi pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite aşa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învătăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim fără şa, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea şi care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite şi sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.
(C.S. Lewis)

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 22 TAUR

UN PORUMBEL ALB ZBURÂND PESTE APE FRĂMÂNTATE

Când viaţa ta este frământată de furtuni şi valuri, ridică-ţi ochii spre cer ca să vezi semnele ce anunţă liniştirea furtunii. Pentru fiecare om, cerul este simbolul celui mai înalt ideal al său, al celor mai înalte principii şi motivaţii care îl conduc în viaţă. Oamenii sunt temători şi stresaţi când uită că există lucruri pentru care viaţa merită să fie trăită în pace şi bucurie.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 14 FECIOARĂ

UN ARBORE GENEALOGIC

Nu întâmplător te-ai născut acolo unde te-ai născut. Dacă nu ştii să fii fericit printre ai tăi, unde eşti cunoscut şi iubit, oare cum vei putea fi fericit printre străini, unde eşti un străin? Poate doar dacă nu-ţi pasă de ceilalţi, dar atunci celorlalţi de ce le-ar păsa de tine?

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top