Previziuni pentru 18 mai 2016

Este o zi interesantă, Luna din semnul Balanței formează ultima conjuncție din acest semn – mai exact până în 12 iulie 2024 – pentru  cu Lilith care se află la grad anaretic, iar de sâmbătă intră în semnul Scorpionului. Acest aspect este unul dintre cele mai provocatoare căci el scoate din subconștientul nostru, emoții pe care nu le stăpânim și de aceea se pot transforma foarte ușor în stări proaste, negative, lipsite de coerență. De aceea întâlnirea de astăzi dintre Lună și Lilith ar trebui să fie una care să ne lămurească asupra multor zbateri din interiorul nostru cu care ne-am confruntat în ultima perioadă de timp. Chiar dacă aspectul exact se formează mâine dimineață, efectul lui îl vom resimți foarte intens din această după-amiază. Pot fi senzații sau trăiri intense, informații dificil de acceptat, dar necesare pentru a ne dezvălui atitudini deranjante pentru cei din jur. Fiecare poate înțelege accepta sau descoperi resurse importante din interior care nu se manifestă decât în situații limită, din păcate și deobicei. Toate aceste stări sau senzații, întâlniri sau evenimente ne pot stimula creativitatea pentru a le depăși, înțelege sau accepta. De aceea novilul dintre această conjuncție Lună/Lilith și Nodul Nord, mi se pare extrem de subtil și esențial. Este ca și cum ideile de acum, sentimentele sau deciziile vor pune bazele unui viitor apropiat. De regulă foarte multe, sau mai exact spus, cele mai multe situații de viață au loc cu un efort spiritual intens, de care nu suntem conștienți. Buddha spunea că pentru ca două suflete pereche să se întâlnească sunt necesare eforturi în lumea spirituală de 500 de ani, în schimb noi le ratăm într-o clipă prin necunoaștere, orgoliu și lipsă de iubire. De aceea tot ceea ce avem de făcut astăzi este să privim atent în jur, să ne notăm toate gândurile, ideile și impresiile, să nu neglijăm nici o senzație sau nici un gând, căci ele apar din zone profunde ale sufletului, tocmai pentru a ne pregăti pentru o nouă etapă de evoluție personală.

Evident că cele mai greu încercate sunt relațiile noastre, ele ne aduc cele mai multe așa zise dezamăgiri, aparent, cu toate că provocările fac parte din lecția noastră de viață. Cauza oricărui conflict uman este una simplă: fiecare parte o dez­umanizează pe cealaltă. Fiecare o vede pe cealaltă mai puţin vrednică şi mai puţin valoroasă. Atâta vreme cât fiecare dintre părţi o percepe pe cealaltă în felul acesta, chiar şi cele mai simple detalii nu pot fi negocia­te. Dar dacă fiecare parte o să se manifeste faţă de cealaltă cu o atitudi­ne plină de respect şi acceptare, chiar şi detaliile dificile vor fi rezolvate.

Miracolele vin din iubire. Soluţiile care vin din minţi iubitoare sunt fără limite. Disponibilitatea de a iubi – de a considera că suntem egali – este esenţa ce susţine înfăptuirile tuturor miracolelor.

Dacă vă simţiţi cu moralul la pământ, lucru foarte posibil în această zi, mai ales din cauza neliniştilor sau a problemelor apărute recent, faceţi o plimbare în mijlocul naturii, evadaţi din cotidian sau încercaţi să vă oferiţi mici cadouri. Este vorba de stăpânire şi autocontrol, de autodisciplină, de abandonarea toanelor în favoarea sensibilităţii. Vulnerabilitatea este oricum exacerbată, ceea ce ne creează o stare de confuzie, o senzaţie de plutire, un sentiment de nesiguranţă. În general avem tendinţa de a ne distanţa, de a ne izola, perioada cea mai potrivită pentru a medita la toate întâmplările din ultima vreme. Mai ales seara dedicaţi-o studiului, cercetării sau acumulării de informaţii. Este bine să o petreceţi retraşi, în sânul familiei sau în cămin, într-o atmosferă calmă şi liniştită. Este important să ne acceptăm propriile slăbiciuni. Putem să ne restabilim echilibrul prin muzică, atmosferă relaxantă, acompaniată de arome subtile. În plus nu uita: Dăruieşte şi vei primi!

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Ai ceva de transmis celorlalţi, şi mesajul tău este cu atât mai ascultat, cu cât este mai sincer. Dar ca să poţi transmite un mesaj, şi încă în public, tuturor, trebuie să îţi perfecţionezi formula în care îl vei genera. Orice om are, permanent, mesaje de transmis celorlalţi, dar când simţi că ai un mesaj important, atunci vei avea grija ca el să fie auzit şi, mai ales, să fie înţeles. Ia-ţi toate măsurile, şi vorbeşte!

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 28 TAUR

O FEMEIE MATURĂ RETREZITĂ LA ROMANTISM

Oricâte experienţe ai trăit şi oricât de mult ai simţi că ai depăşit vârsta unor anumite manifestări, întotdeauna va trăi în tine un copil dornic să se joace şi să iubească. Dacă astfel de atitudini au dispărut din viaţa ta, înseamnă că deja eşti bătrân şi viaţa nu-ţi mai poate oferi mare lucru. Dar dacă ştii încă să te bucuri de clipele trăite şi să descoperi lucruri noi, dacă ştii să-ţi urmezi idealurile chiar dacă experienţa pare să-ţi spună că ele sunt greu sau imposibil de atins, atunci în fiecare zi ai o nouă şansă să te bucuri cu adevărat de viaţă.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 15 TAUR

UN OM CU O PĂLĂRIE FISTICHIE DE MĂTASE, ÎNFOFOLIT CONTRA FRIGULUI, ÎNFRUNTĂ O FURTUNĂ

Omul modern şi-a umplut viaţa cu tot felul de obiecte şi obiceiuri artificiale, care îi dau o vagă senzaţie de siguranţă, dar îi rezolvă prea puţin din problemele cu adevărat importante ale vieţii. Omul are nevoie de o viziune mai profundă, de căutarea unor soluţii mai naturale pentru a face faţă furtunii informaţionale contemporane şi a marilor schimbări prin care trece lumea astăzi. Adevărul nu poate fi marcat prin cod de bare.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top