Previziuni pentru 6 august 2016

Este ziua guvernată de Saturn, spun acest lucru deoarece Saturn se află într-o poziție foarte interesantă, este staționar, pregătindu-se să revină la mișcarea directă. De aceea până pe sâmbăta viitoare este o perioadă în care vor avea loc anumite evenimente, se vor produce acțiuni, sau vom avea discuții importante, căci ele vor aduce rezolvări în viața noastră; acestea nu sunt întotdeauna plăcute, dar cu siguranță sunt necesare. Evident ele ne obligă să ne depășim blocajele, limitările, să facem un pas înainte pe calea evoluției noastre. Procesul de șlefuire la care ne supune Saturn, devine extrem de intens și de aceea amplu resimțit, în perioadele când este staționar. În acest context, Saturn se află și pe Punctul mijlociu dintre Pluton și Lilith, de acea încărcătura sa este și mai intens resimțită. Cumva rolul este acela de a distruge conceptele perimate, fricile, de a ne elibera de proprii demoni, de a ne echilibra în tot ceea ce facem, prin transformare constantă. Pot să aibă loc și evenimente neașteptate, dure, dar pot să aibă loc mici acțiuni care declanșează sau deschid direcții noi, importante. În plus Mercur este în cuadratură cu Saturn, ceea ce face ca să fim destul de evident blocați, să fim obligați să facem corecturi legate de exprimare dar mai ales legate de gândire. Apar blocaje, dar ele sunt necesare pentru a înțelege, pentru a conștientiza erorile de rațiune care le produc; adică ceea ce se întâmplă nu vine din exteriorul nostru ci din interior, ca urmare a modului defectuos de a ne utiliza cunoașterea și informațiile. Se impune o atenție deosebită la condus, prudență în negocieri, rezervă în luarea deciziilor pe termen lung, mai ales dacă nu cunoaștem toate datele problemelor.

Tot astăzi Marte mediază opoziția dintre Pallas și Venus, formând cuadratură cu ambele. Un aspect la fel de interesant căci Pallas o reprezintă simbolic cumva și pe Venus dar și pe Marte, adică reprezintă capacitatea noastră de a ne exprima creativ și a ne angaja pentru a pune în valoare creația personală. Marte face ca interesul să se mute pe acțiune, pe eforturile depuse, pe implicarea necondiționată și în forță pentru a ne manifesta și valoriza, ceea ce avem mai de preț, nu ceea ce ni se cere sau impune. Și acest aspect poate genera tensiuni extreme, mai ales pentru că la nivel subtil simțim nevoia de a ni se recunoaște valoarea.

În plus Luna este fără direcție până la ora 20.00, așa că ceea ce ne rămâne de făcut este să ne concentrăm asupra activităților organizatorice, să încercăm să ne structurăm ideile, să analizăm evenimentele din ultimele 6 luni, să fim focusați pe propria persoană și pe activitățile administrative.

Astăzi este și o mare sărbătoare creștină, Schimbarea la Față, proces spiritual transfigurator, prin care cei care sunt pe o înaltă treaptă spirituală pot înţelege în profunzime şi deplinătate taina Sfintei Treimi. Sărbătoarea de azi este deci prin excelenţă aceea a îndumnezeirii naturii noastre omeneşti şi a participării trupului nostru trecător la bunurile veşnice, care sunt mai presus de fire.

Schimbarea la faţă şi iluminarea nu se face din exterior ci din interiorul nostru, iar lumina pe care o putem vedea vine numai după o mare şi înaltă rugăciune a inimii. Fiecare dintre noi suntem datori să ne schimbăm la faţă, să devenim mai buni, crezând în lumină şi în iubire veşnică. Primul pas ar fi să ne recunoaştem şi să ne acceptăm greşelile, să nu le mai repetăm şi să regăsim calea spre iubire şi credinţă.

Evanghelistul Matei descrie minunea Schimbării la Faţă astfel: „Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă înaintea lor şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El. Şi, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: «Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voieşti, voi face aici trei colibe: Ţie una şi lui Moise una, şi lui Ilie una». Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, şi iată glas din nor zicând: «Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultaţi-L»”.
Sfinţii Părinţi spun că Domnul S-a arătat în slava sa ucenicilor pentru a le arăta cât de mult se pot schimba şi ei (şi noi) prin credinţă şi iubire de Dumnezeu şi mai ales pentru a vedea ce frumuseţe şi fericire îi aşteaptă pe oameni în împărăţia cerurilor. Încă de pe Pământ iubitorii de Dumnezeu pot trăi o transfigurare a trupului. Ne încredinţează de aceasta Sfântul Apostol Pavel care, deşi nu a fost prezent pe Tabor, a trăit o experienţă asemănătoare mai târziu. El a fost răpit cu sufletul până la al treilea cer. Prin rugăciune şi viaţă închinată Tatălui Ceresc, la o asemenea trăire a credinţei suntem chemaţi şi noi.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Fă pur şi simplu doar ceea ce îţi face maximă plăcere ţie şi celor din jurul tau. Fă ceva care să înalţe în tine un cântec şi să creeze un ritm al celebrării în jurul tău. O astfel de viaţă o numesc religioasă. Ea nu se bazează pe principii, pe disciplină şi nici pe legi. Ea se rezumă la o singură idee: aceea de a-ţi trăi viaţa în mod inteligent.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 15 LEU

UN ALAI GRANDIOS ÎNAINTÂND PE O STRADĂ PLINĂ DE LUME

Sărbătorile publice sunt prilejuri cu care societatea îşi consolidează valorile şi îşi exprimă intenţiile de a urma o anumită direcţie în evoluţia sa. Unii le pot confunda cu prilejuri pentru a dobândi popularitate, dar popularitatea individuală este ceva trecător, în timp ce valorile sociale sunt mult mai persistente.

GRADUL SABIAN A LUI SATURN – 10 SĂGETĂTOR

O REPREZENTARE SCENICĂ A UNEI „ZEIŢE  A OPORTUNITĂŢII” CU PĂR AURIT

Când şansa îţi surâde sub forma unei mari promisiuni de bogăţie şi abundenţă, asigură-te că vei şti să foloseşti bine acea bogăţie şi că nu te vei lăsa distrus de ea. Mulţi dintre cei care au câştigat mari averi au ajuns să-şi distrugă viaţa fiindcă nu au ştiut cum să reziste tentaţiilor sau cum să-şi administreze bine avutul câştigat. Nu îţi dori câştiguri imense dacă nu ştii limpede la ce le vei folosi în aşa fel încât să nu ajungi nefericit din cauza lor.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top