Previziuni pentru 31 august 2016

Este ziua lui Mercur și acesta este retrograd, ceea ce se resimte puternic în capacitatea noastră de concentrare. Practic în această zi este indicat să ne focusăm doar pe acele activități care ne reprezintă interesele, dar și aici fără a ne implica sau a genera activități noi. Luna este fără direcție de la ora 9.25 până la 18.30, când va trece în semnul Fecioarei pregătindu-se de conjuncția cu Soarele care, de această dată, pune Soarele în eclipsă inelară, ceea ce face ca fiecare dintre noi să se interiorizeze și să fie eficient doar pe activitățile de creștere interioară.

Ceres intră și ea în mișcarea aparent retrogradă de mâine, fiind poziționată în semnul de pământ al taurului. Este posibil să fim destul de stresați financiar, să ne fie dificil de rezolvat probleme practice, fiind indicat să învățăm să analizăm și să ne eficientizăm munca și activitățile.

Există o dorinţă puternică, al cărui resort este dat de senzaţia pe care o are fiecare că ”aşa nu se mai poate”, care alimentează numeroase tensiuni. Aceste tensiuni pot deveni constructive dacă ne motivează să acţionăm pentru a îndepărta cauza lor, pentru a îndrepta, dar în nici un caz pentru a distruge sau pentru a ne certa. De aceea sunt destul de multe tensiuni, care dacă astăzi nu sunt atenuate, pot erupe destul de violent spre sfârşitul săptămânii.

De aceea este nevoie de multă credinţă pentru a rezolva şi depăşi cu bine acţiunile acestei zile. Se pare că astăzi toate energiile superioare ne vor ajuta să înţelegem şi să conştientizăm aceste stări, pentru a face un salt calitativ important. Pentru aceasta este nevoie de sinceritate totală, de spirit de observaţie, pentru eliminarea restanţelor în plan spiritual. Starea de confuzie în care ne complăcem de ceva vreme trebuie înlăturată pentru a ne asigura un viitor sigur şi luminos.

Este o perioadă în care sunt foarte multe confruntări karmice, pe care aşa trebuie să le privim şi să le acceptăm. Acest lucru se poate face cel mai simplu discutând ceea ce ni se întâmplă, exteriorizându-ne, în nici un caz opunând rezistenţă, făcând schimbările care ni se cer prin evenimentele care apar. Avem nevoie de multă obiectivitate dar şi de abandonare, încă odată, acum imperioasă, mai ales dacă nu am făcut-o acum 3 luni.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

În basmele româneşti ne întâlnim deseori cu acest concept care este sub înfăţişare  simbolică, care este denumit ca “Păzitorul Pragului”. În “Harap Alb” ia forma de urs, rezumând în el toate condiţiile limitative pe care eroul vrea să le depăşească. “Păzitorul Pragului” este un coşmar, care ne copleşeşte. În alte basme, apar încercări la trei poduri succesive, de arama, de argint, de aur, (aici se aseamănă cu situaţia noastră concretă), ca lup, leu, balaur cu douăsprezece capete. Rene Guenon, faimos esoterist occidental, vorbeşte şi el despre “paznicul porţii prin care trebuie să treacă fiinţa pentru a se elibera de condiţiile limitative (…) ce o reţin în domeniul existenţei contingente şi manifestate.”

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 9 FECIOARĂ

UN PICTOR EXPRESIONIST CREÂND UN TABLOU FUTURIST

Imaginaţia ta este cea care îţi modelează viitorul. Culorile în care îţi imaginezi lumea sunt cele care vor da nota realităţii tale. Foloseşte culori vii, luminoase, imagini pline de bucurie, dacă vrei o viaţă luminoasă şi bogată. Ai toată libertatea să modelezi cum vrei imaginea pe care o oferi lumii, dar nu uita că este însăşi imaginea vieţii pe care ţi-o făureşti.

GRADUL SABIAN A LUI MERCUR – 29 FECIOARĂ

UN OM DOBÂNDIND O CUNOAŞTERE SECRETĂ DIN MANUSCRISUL VECHI PE CARE-L CITEŞTE

Înţelepciunea străveche este la îndemâna tuturor, dar puţini ştiu să o descifreze. Ca să citeşti cărţi vechi, trebuie să cunoşti limbi de demult. Ca să descifrezi tainele vieţii tale de acum, trebuie să cunoşti limba sufletului tău. Oricât de multe cărţi savante ai citi, adevărul de care ai nevoie este înscris de multă vreme în inima ta. Învaţă să o asculţi în tăcere…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top