Previziuni pentru 5 octombrie 2016

Ziua începe cu Luna fără direcție, așa că cel puțin până la ora 12.00 este indicat să nu întreprindem acțiuni importante, ci mai degrabă să ne ocupăm de treburi organizatorice, sau să analizăm situațiile existente.  Apoi Luna trece în semnul Săgetătorului și formează sextil cu Jupiter, ajutându-ne să putem înțelege o anumită justețe a lucrurilor.

Mercur, guvernatorul zilei se află pe Punctul Mijlociu dintre Soare și Nodul Nord, o poziție extrem de important căci ne determină să ne ordonăm informațiile, să fim eficienți în dezvoltarea acțiunilor, să ne clarificăm în sensul unei viziuni constructive asupra vieții și menirii noastre. Pe scurt este important să ne oprim un pic din alergătură pentru a medita şi analiza tot ce trăim şi simţim, tot ce este nevoie să schimbăm, căci este un moment important, evident subtil vorbind, pentru noi toţi.

Raţiunea are de suferit în acest moment, şi mai degrabă este un moment propice pentru promovarea unor principii noi şi înalte, decât pentru emiterea de măsuri concrete şi detaliate, care se pot dovedi ineficiente.

În general nu se poate spune despre această zi că este una prea armonioasă. Tensiunile, starea de agitaţie şi nemulţumirea ne vor urmări aproape toată ziua şi ne vor face să avem multe discuţii, mai ales principiale. Dacă nu ne vom stăpâni egoismul este posibil să pierdem oportunităţi importante sau să fim incapabil să valorificăm situaţiile avantajoase care apar.

Va exista tendinţa de a încerca să ne manifestăm cunoaşterea fără a fi prea siguri de ceea ce ştim. Cunoaşterea de sine este foarte importantă, la fel ca şi cercetarea spirituală. Mare atenţie la cuvintele pe care le rostim, pentru că vom fi judecaţi după ele. Nu ne vor fi permise minciunile sau prefăcătoria, şi în general ar trebui să ne axăm pe rezolvarea unor lucruri care necesită o realizare rapidă.

La fiecare pas, existenţa ascunde un dar. Logica minţii nu poate înţelege şi nu poate accepta că darurile cele mai de preţ ale fiinţei umane sunt înfăşurate într-un soi de saci răpciugoşi, care reprezintă simbolic tot ce crede mintea că ne face rău. Ni se ia întotdeauna ceva ce nu avem nevoie. Viaţa duce departe de noi ceea ce nu ne mai este de folos. Minţile noastre intră în stare de tânguire, de suferinţă şi de deruta, însă, tocmai pentru că nu înţeleg logica profundă a existenţei şi operaţia de vindecare pe care ea, ca un chirurg măreţ, o face prin tot ce trăim. Dar, adesea, în mijlocul talazurilor ce ne clatină şi par să ne duca până-n adâncurile Iadului, simţim strălucirea şi graţia lui Dumnezeu, ca pe-o caldă şi minunată înflorire de zarzăr. Daca n-ar fi toamna, n-am putea cunoaşte primăvara! Si, daca n-ar fi pierderea, cine ar mai şti ce este acela câştigul, succesul sau bucuria de a primi? De fapt, existenţa nu cunoaşte altceva decât „darurile”. Existenţa dăruieşte întotdeauna, chiar dacă darul ei şade ascuns în pachete insalubre!

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

De fapt orele planetare ale lui Mercur ne determină să fim lucizi şi să acceptăm cu înţelepciune dificultăţile vieţii, care se situează într-un ritm normal al legilor firii, în aceste perioade de criză atitudinea pe care ar trebui să o adoptăm fiind întoarcerea către sufletul nostru, preocuparea de a ne dezvolta conştiinţa de sine, de a ne testa maturitatea, luciditatea şi inteligenţa creatoare pentru a fi constructivi şi puternici. Toate lamentările din jurul nostru, această imagine de coşmar care ne este inoculată prin canalele media, este exagerată, falsă, tocmai pentru a crea confuzie şi panică, sentimente cu care se hrănesc alţii, devenind puternici. Viaţa noastră, bucuria de a trăi şi simplitatea lucrurilor ar trebui să se situeze în prim plan.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 13 BALANȚĂ

COPII SPĂRGÂND BALOANE DE SĂPUN

Prea multă seriozitate în viaţă poate conduce la o mină sumbră şi o atitudine pesimistă, lipsită de perspective. Trebuie să ştii să te joci, dar nu în sensul de a lua viaţa în râs, ci în sensul de a te bucura de ceea ce ţi se oferă. Adesea, cele mai grele probleme se pot rezolva prin cele mai simple soluţii, dar dacă nu ştii să gândeşti simplu, sincer şi senin, ca un copil, rişti să te complici în judecăţi serioase şi temeri inutile, până când problema nu mai poate fi rezolvată…

GRADUL SABIAN A LUI MERCUR – 27 FECIOARĂ

BĂTRÂNE DOAMNE ARISTOCRATE BÂND CEAIUL DE DUPĂ-AMIAZĂ ÎNTR-O CASĂ BOGATĂ

Bucură-te de momentele de linişte şi siguranţă petrecute în compania celor care ştiu să te asculte în tăcere. Adesea poţi afla multe lucruri despre tine însuţi dacă le povesteşti persoanei potrivite. Simplul fapt că vorbeşti despre ele te ajută să înţelegi mai bine ce trăieşti şi să întrevezi soluţiile pentru rezolvarea situaţiilor. Iar uneori, alţii pot avea nevoie ca tu să-i asculţi în linişte…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top