Previziuni pentru 15 octombrie 2016

ZIUA LUI SATURN

Astăzi se formează opoziția anuală dintre Uranus și Soare, un aspect care de câțiva ani, aduce în această perioadă a anului evenimente bulversante sau dificil de înțeles sau gestionat. De fapt ele reprezintă explozia sau implozia unor situații pe care nu le-am analizat și nu le-am acordat importanță în luna aprilie a fiecărui an. De această dată, acest aspect are o conotație mai deosebită, deoarece Soarele se află în aspect de septil cu Saturn. În general Saturn ne forțează să înțelegem, să învățăm lecțiile, să ne concentrăm atenția asupra creșterii și dezvoltării noastre mentale, prin extinderea concomitentă a conștiinței. Aspectul cu Soarele este din acest punct de vedere important căci ne vorbește despre creșterea noastră personală, ca un subiect impus, realizat mai ales prin descărcări karmice. Fără acestea nu este posibil să se producă vindecări, nu este posibil să ne descoperim și urmăm aspirațiile, nu vedem soluțiile potrivite, căci ne lipsește claritatea, din cauza presiunii generată de energia karmică. În schimb dacă ne concentrăm toată energia, voința și eforturile pentru a ne urma Calea, pentru a ne structura și armoniza cu Viața, devenim creativi, eficienți și deosebit de atenți la ceea ce este cu adevărat important. În plus, harta momentului ne indică că este nevoie de acțiune constantă și intensă, de eforturi de voință și de fermitate pentru această perioadă. Este o componentă extrem de interesantă că acum va deveni valoroasă orice fel de activitate pe termen lung, chiar dacă situația sau conjuncturile par neclare, tulburi sau ostile.

Suntem cu o zi înainte de momentul de Lună Plină, care se va suprapune peste opoziția despre care am vorbit, de aceea este nevoie de extrem de multă atenție în tot ceea ce întreprindem acum, este bine să nu lăsăm lucrurile să scape de sub control, să nu exagerăm, să fim ponderați, să nu provocăm conflicte, căci situațiile devin explozive pe loc, iar controlul asupra lor este aproape inexistent.

Pallas este staționar directă și preia întreaga energie plutoniană și chironiană, pentru a șlefui, pentru a ne cizela și pentru a ne construi în cel mai frumos chip cu putință, singurul obstacol, este frica, teama de a ne exprima, blocajele generate de prejudecăți și de dorința de a fi pe placul altora.

Este bine să nu ne consumăm energia nervoasă în planuri nerealiste, sau nepractice, avem o deosebită abilitate mentală, intuiţie şi imaginaţie pentru a crea altele noi, pe baze reale, care vor avea succes.

Nu vă lăsaţi cuprinşi de îngrijorare şi mai ales nu daţi dovadă de naivitate, dacă lucrurile nu vă ies înseamnă că nu a venit timpul lor.

Pentru mulţi dintre noi munca şi critica sunt refugiile acestor zile. Să nu uităm că fiind mai detaşaţi, depărtându-ne de probleme, rezolvările lor apar în faţa noastră ca un declic, fără încordare sau frustrări. Trebuie să ieşim în afara lor doar pentru puţin timp, pentru a le vedea şi judeca liberi de implicări, încercaţi şi veţi vedea ce soluţii minunate găsiţi problemelor.

Latura subtilă, ne vorbeşte despre bucuria de a descoperi că avem tot ceea ce ne este necesar în viaţă, restul dorinţelor neîmplinite sunt vanitate, orgoliu, egoism şi tot ce aduc cu ele: frustrări, mândrie, lăcomie, ură, resentimente. Adică, este bine să nu ne concentrăm atenţia doar asupra unei părţi a întregului, pentru că atunci intrăm într-un conflit real cu celelalte părţi ale lui.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Orele planetare ale lui Saturn sunt importante pentru că în cadrul lor vom resimți cele mai dure momente, ne vom simți forțați sau blocați, oricum, lipsiți de puterea de a decide. În același timp tot ceea ce resimțim sau înțelegem în aceste momente devine un semnal legat de ceea ce ar trebui să schimbăm, indicându-se unde se află sau de ce au apărut blocajele.

Ele sunt cuprinse între orele 7.36 – 8.30, 13.55 – 14.49, 20.37 – 21.43, este nevoie de o atenție sporită în aceste intervale și de o extindere maximă a simțurilor și atenției.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 23 BALANȚĂ

GLASUL COCOŞULUI ANUNŢĂ RĂSĂRITUL SOARELUI CU TONURI EXUBERANTE

În fiecare zi răsare soarele, şi totuşi este o zi nouă… În fiecare zi ai prilejul să trăieşti ceva deosebit, să realizezi ceva nou, să faci cuiva o bucurie, sau măcar ţie însuţi. Dacă ai ajuns să te trezeşti în zori cu teama de ziua care începe, acesta este un semnal de alarmă: ai uitat că viaţa ţi-a fost dată ca să fii fericit. Depinde numai de tine ca să faci din fiecare zi un prilej de bucurie şi de fericire.

GRADUL SABIAN A LUI SATURN – 13 SĂGETĂTOR

TRECUTUL UNEI VĂDUVE ESTE ADUS LA LUMINĂ

Uneori trecutul ne ajunge din urmă, şi ne arată celorlalţi într-o lumină diferită de ceea ce se poate vedea în prezent. Acesta poate fi un semnal că mai există încă probleme de rezolvat, legate de acel trecut, sau că în acel trecut există resurse încă nevalorificate. Mulţi oameni păstrează din trecut doar amintirile urâte şi resentimente faţă de ce a fost mai greu, dar aceasta nu îi ajută prea mult în prezent, ci dimpotrivă, mai mult le face rău. Experienţa acumulată în viaţă trebuie folosită pentru a ne face viaţa mai frumoasă, iar abilitatea de a folosi în mod pozitiv experienţa anilor trecuţi mai este numită şi „înţelepciune”.

ASPECTELE ZILEI
Soarele în Balanţă în opoziţie cu Uranus în mişcare aparent retrogradă în Berbec

Acest aspect este unul dinamic, exploziv, oarecum frânat datorită mişcării aparent retrograde a lui Uranus, dar totuşi care aduce multe tensiuni la nivel mental şi care ne determină să avem ieşiri destul de violente ale personalităţii, fiind extrem de important pentru noi să ni se dea dreptate. De aici până la conflicte numai este decât un pas, fiind necesară stăpânirea de sine şi autocontrolul.

Există o mulţime de posibilităţi variate în viaţă pentru fiecare om. Iluzia că posibilităţile sunt limitate este cea care îl menţine pe fiecare doar într-un anumit domeniu de activitate sau între anumite graniţe de competenţă şi în anumite grade de libertate. Dar fiecare este liber să aleagă, şi cunoaşterea este cea care dezvăluie continuu o abundenţă de opţiuni aflate la dispoziţia oricui.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top