Previziuni pentru 10 noiembrie 2016

Jupiter, guvernatorul zilei, este cel care determină ca în jurul nostru să aibă loc acțiuni cu o tentă destul de bizară. Evident ele sunt determinate de ceea ce fiecare dintre noi are în dotare prin horoscopul personal. Dincolo de asta, avem evenimente care par dificil de înțeles sau definit din punct de vedere personal, chiar au tentă de duritate, de dificultate, astfel încât totul în jur pare noduros sau greu de dus. În plus avem câteva zile în care la nivel subtil, atât în interiorul cât și în exteriorul nostru apar provocări, apar situații complicate sau complexe, sau evenimente greu decelabile sau acceptabile. Ele vin din acțiunile prost gândite cu mult înainte sau din intervenția unor factori externi, care s-au infiltrat datorită slăbiciunii personale din viața noastră. În plus este pe cale de a se perfecta conjuncția Soare Lilith, aspect greu de dus, de fiecare dată când se formează, căci ne răscolește, scoate la lumină, sau ne aduce în fața ochilor, situații dureroase, pierderi, dificultăți greu de surmontat, tocmai pentru a elibera din interior ceea ce le-a permis să se manifeste.

În plus Jupiter este activat de aspectul cu Mercur dar și cu Marte în grad Aries, acestea două într-un aspect extrem de interesant, căci ne ajută să ne punem în practică ceea ce gândim, sau să distrugem cu gândurile noastre acțiunile potențiale.

Luna se află sub influența neptuniană, dar cu toate acestea intuiția, starea interioară de bine – trigon Soare Lună – este disipată de impulsivitate, nerăbdare și dorința de a ne evidenția cu orice preț. Este interesant cum o planetă aflată în domiciliu ca și Neptun se lasă prinsă de brutalitatea cu care Uranus acționează din semnul Berbecului, practic din acest motiv intuiția, vorbele Îngerului păzitor, gândurile inspirate prind cu dificultate contur, sau sunt ignorate cu desăvârșire.

Sentimentul de izolare poate fi trăit destul de frecvent, ca şi consecinţă a trăirilor anterioare sau a modului de a ne comporta. De fapt fiecare dintre noi are în interior o puternică dorinţă de a schimba ceva, de a începe ceva nou, dar conservatorismul, tendinţa de a analiza sau diseca orice pas de teama de a nu greşi sau pierde, ne împiedică să facem schimbările cerute. Motiv pentru care ne putem simţi debusolaţi, lipsiţi de încredere, şi asta cu cât suntem mai departe de relaţia cu Dumnezeu.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

“Omul este o corabie mică, în care se află lei şi balauri,
otravă şi răutate, cărări bolnave şi prăpăstii fără sfârşit.
Dar, tot acolo este şi Dumnezeu, sunt şi îngerii,
viaţa şi Împărăţia Domnului, lumina şi Apostolii,
cetăţile cereşti şi comorile de har: acolo, în sufletul omului, sunt toate.”
Sfântul Macarie

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 19 SCORPION

UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ

Viața ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 14 BALANȚĂ

ÎN ARŞIŢA AMIEZII, UN OM ÎŞI FACE SIESTA

Trebuie să ştii să te relaxezi şi să te odihneşti la momentul potrivit. Munca fără oprire poate să-ţi epuizeze resursele şi să-ţi reducă randamentul, mai ales dacă o faci doar din obligaţie, de rutină, fără plăcere. Învaţă să-ţi rezervi în fiecare zi un moment (10-15 minute) pentru relaxare, destindere, detaşare, recuperarea forţelor. Oricât de presantă ar fi o problemă, o vei rezolva mult mai bine cu forţe reînnoite, cu o minte limpede şi revigorată printr-un moment de relaxare.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top