Previziuni pentru 22 noiembrie 2016

Este ziua Lunii și Luna formează cuadratură descrescătoare cu Soarele, suntem la Ultimul Pătrar. În interiorul nostru se simte acut nevoia unor clarificări și a unor eliberări. Până la ora 11.40, când Luna este fără direcție, este important să încercăm să ne interiorizăm și să primim informațiile importante pentru a înțelegem cum putem să punem le putem pune în practică. Este o zi în care trebuie să înţelegem că modul mental de a privi viaţa şi lucrurile, sufletul îngheţat de spaima eşecurilor nu ne poate aduce fericire, ci blocaje. Expresia deplin creatoare şi practică a facultăţilor noastre se poate concretiza efectiv, adică cu reuşită, numai atunci când nu ne vom împăcă cu sufletul nostru, până când nu vom înţelege profunzimea sinelui propriu. Până atunci vom trece prin diverse încercări de natură de a ne elibera de prejudecăţi şi convenţii, necesare pentru a înţelege toate aspectele vieţii fără a critica sau denigra.

Regenerarea spirituală este absolut necesară, şi conştientizarea acestui lucru ne poate aduce împlinirea şi succesul, căci odată decizia luată vom scăpa de multe probleme.

Deseară Soarele trece în semnul Săgetătorului, ceea ce ne indică cu siguranţă apropierea sărbătorilor de iarnă. Aceste zile când sunt momente de trecere al Soarelui, în special, şi ale oricăror planete în particular, dintr-un semn în altul, se pot numi intervalele pe care le putem asemui cu noaptea care este pe sfârşite, în curând va răsări soarele. Să încercăm sa facem aceste intervale cât mai frumoase cu putinţă – pline de linişte, pline de gratitudine; gratitudine pentru existenţa care ne-a dat aceasta şansă, gratitudine pentru toţi cei care ne-au ajutat. Şi apoi să aşteptăm. „Aşteptarea” este cuvântul cheie. Nu putem forţa existenţa în nici un fel; trebuie doar să aşteptăm. Lucrurile se întâmplă întotdeauna la momentul oportun. Am plantat seminţele, am udat gradina; acum aşteptam. Orice grabă e periculoasă. Orice lucru are nevoie de timp pentru a creşte. Numai ceea ce este fals poate fi fabricat rapid ca într-un flux tehnologic. Realităţile însă cresc, şi orice creştere are nevoie de timp. Iar creşterea interioară este cea mai mare creştere în întreaga existenţă, ea se construieşte la nivel subtil, în ceea mai mare parte, în această perioadă a anului. Se schimbă substanţial vibraţia, lucrurile devin mai puţin apăsătoare, sentimentele se manifestă mult mai spontan, bucuria de a trăi începe să se facă puternic simţită.

Apoi, acest semn care reprezintă iubirea concretă a bucuriilor vieţii, pe de-o parte, ne aduce aminte că este timpul să ne mai şi bucurăm, de orice, de firul de iarbă – cam veşted ce-i drept, de ceaţa de afară, cam tristă da merge, de cerul cu stele, de ciorba de cartofi că este post, de vinul roşu la dezlegări. Cred că ar trebui să lăsăm să iasă din noi bucuria, să ne lăsăm cuprinşi de micile nebunii ale vieţii, căci, ca să învăţăm, mai trebuie să şi greşim, nu-i aşa?

Nu este întâmplător că astăzi are loc o mare sărbătoare creştină, Intrarea în biserică a Maicii Domnului, care a fost dusă la templu de părinţii ei Ioachim şi Ana la 3 ani şi unde a stat  până la vârsta de 15 ani, în cea mai sfântă încăpere numita Sfânta Sfintelor; este cu atât mai puţin întâmplător că de astăzi se citeşte la slujba de Utrenie se cântă Catavasiile: „Hristos Se naște, slăviți-L!…” Este o sărbătoare care ne pregăteşte si pe noi sa-L lăsăm pe Hristos sa se nască tainic in noi. În popor această sărbătoare este numita Ovidenia, Obrejenia sau Vovidenia, care corespunde în Calendarul popular cu celebrarea unei năprasnice divinităţi a lupilor, Filipul cel Şchiop sau Filipul cel Mare (21 noiembrie). În noaptea de Ovidenie, când se credea că se deschide Cerul şi vorbesc animalele, se priveghea la lumina unei lumânări încolăcite, o strachină cu apa de leac. Tot atunci se făceau farmece şi descântece, se afla ursita. Pentru copiii morţi nebotezaţi şi pentru oamenii înecaţi şi morţi fără lumânare li se făceau în aceasta zi praznice şi li se împărţeau pomeni. Întrucât se credea că în noaptea de Ovidenie strigoii circulau fără oprelişte, se ungeau cu usturoi cercevelele ferestrelor, tocurile uşilor, vatra şi cuptorul care comunicau, prin horn, cu exteriorul. De la Ovidenie până la Sângiorz, femeilor le era interzis să mai spele rufele la râu.

Este o sărbătoare care ne pregăteşte si pe noi sa-L lăsăm pe Hristos sa se nască tainic în noi. În aceasta zi, copiii pun crengi de măr în vase cu apă. Acestea, ținute la lumină și căldură, înmuguresc și înfloresc, și sunt folosite în noaptea de Anul Nou drept sorcove. Să nu uităm că în colindele românești se cântă, în plină iarnă, despre florile dalbe, flori de măr, sau despre măruț, mărgăritar. Daca am fi cu luare aminte la colinde, nu am avea cum să nu ne întrebăm ce măr ar putea face în decembrie flori dalbe? Și de ce măr? Pentru că strămoșii noștri știau de la bătrânii lor că acea joarda a Sfântului Nicolae trebuie să fie una de măr, iar dacă aceea înflorea până de Nașterea Domnului, înseamnă că sfântul a mijlocit pentru iertarea celui căruia i-a dăruit crenguța, flori dalbe. Şi dacă am deveni sau ne-am considera pentru o zi copii şi am pune crengi de măr la înflorit şi ne-am ruga pentru iertarea păcatelor celor pe care-i  duşmănim, apoi pentru a celor pe care-i iubim, dar şi pentru a noastră, iar apoi, să ne propunem să-i şi sorcovim? Să punem în apă atâtea crenguţe pentru toţi cei pe care vrem să ne rugăm, iar la sorcovit să le putem dărui înflorite Poate va înflori ramura noastră şi ne vom atinge în acest fel şi o parte din menire.

ORA PLANETARĂ A LUNII

Îndrumarea vine atunci când te simţi relaxat şi liniştit. Puţin câte puţin, capeţi încredere în înţelepciunea care vine la tine în această stare de linişte şi relaxare, pentru a rosti cuvintele pe care eşti îndrumat să le rosteşti, pentru a întreprinde acţiunile pe care eşti îndrumat din interior să le întreprinzi – chiar dacă nu înţelegi, întru totul, de ce ţi se cere să le întreprinzi.

Cunoaşterea intuitivă se bazează pe sentimentul ” că e bine” ceea ce spui sau faci – chiar şi atunci când vii cu o soluţie analitică.

Mai târziu, când priveşti înapoi la ceea ce s-a întâmplat, e posibil să vezi de ce ai fost călăuzit să grăeşti sau să acţionezi într-un anume mod. Adeseori, cea mai potrivită îndrumare pe care o primeşti va fi complet neaşteptată, datorită faptului că ea vine de la un nivel profund de integrare sufletească, în care, toate aspectele conştiinţei sunt acceptate cu răbdare. Acesta este nivelul unităţii conştiinţei, iar soluţiile care vin din acest loc par adeseori ciudate minţii ego-ului, cea care analizează problema sau dilema.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 30 SCORPION

COPII ÎN COSTUME DE HALLOWEEN, FĂCÂND DIVERSE POZNE

Viaţa pe pământ este ca o scenă pe care fiecare îmbracă un costum şi joacă un rol din dorinţa de a oferi un spectacol cât mai reuşit, de a-şi crea o imagine cât mai frumoasă şi mai demnă de admiraţie, o evoluţie cât mai eficientă. Adesea ne jucăm, în viaţa noastră, unii cu alţii, dar dincolo de acest joc există numai pace. De aceea, tot ce se întâmplă merită privit cu înţelepciune şi detaşare, astfel încât la sfârşitul piesei, când ne scoatem măştile, să nu avem nici un fel de resentimente unii faţă de alţii, fiindcă de fapt resentimentele sunt împotriva noastră, nu a altora.

GRADUL SABIAN AL LUI LUNII – 28 LEU

MULTE PĂSĂRELE PE RAMURA UNUI COPAC MARE

Mulţi oameni vieţuiesc pe pământ, şi chiar dacă sunt atât de diferiţi, pământul îi suportă cu acelaşi devotament. Viaţa în comunitate implică recunoaşterea, de către fiecare, a nevoilor tuturor. Dacă unul nu ţine cont de cerinţele comunităţii şi caută să obţină ceva numai pentru sine, va trebui să suporte efectul de bumerang al influenţei comunităţii faţă de cineva care nu o respectă sau nu se integrează corect în ea. Dar o mare putere este la dispoziţia celor care înţeleg valoarea comunităţii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top