Previziuni pentru 19 decembrie 2016

Astăzi este ziua guvernată de Lună, Luna se află în semnul Fecioarei de unde ne aduce un simț practic deosebit, dar ea generează și o mulțime de evenimente de mică anvergură doar că extrem de presante. Mercur trece la mișcarea aparent retrogradă, plecând de la conjuncția cu Pluton din Capricorn, este ca și cum pe întreaga perioadă de retrogradare, până în 7 ianuarie, ne spune că trebuie să ne maturizăm, să aprofundăm, să învățăm să ne înțelegem și să înțelegem.

Mercur reprezintă inteligenţa – vehiculul sufletului şi abilitatea, el unifică reacţiile corpului deoarece este guvernatorul sistemului nervos şi al instinctelor. Mercur se modelează după senzaţie şi gând.

Mercur reprezintă inteligenţa, se spune despre el că este mesagerul zeilor, el mai face legătura între lumea exterioară şi cea interioară, de aceea îi este atribuită comunicarea,  iar glanda tiroidă care-i corespunde are şi ea acelaşi rol în sistemul endocrin, ea transmite organismului influenţa tuturor celorlalte glande; în plus tiroida are un rol principal în nutriţie şi creştere precum şi în activitatea leucocitară, pentru apărarea organismului.

Epifiza, este şi ea sub influenţă mercuriană, ea este considerată un fel de radar al energiilor subtile, care este şi ea oarecum blocată, dar nu în sensul de încetinire a funcţiei, ci în sensul de împiedicare a greşelilor spirituale.

În perioadele de retrogradare ale unei planete, atribuţiile şi calităţile sale sunt interiorizate, în cazul lui Mercur inteligenţa este orientată spre nevoile sufletului, rămânând oarecum insensibilă la impulsurile exterioare, putându-se spune că se creează o ruptură cu mediul înconjurător, motiv pentru care comunicarea între oameni este afectată.

De fapt numai recepţionăm mesajele celuilalt pentru că nu ne interesează. Se mai poate constata din acest motiv o lentoare a percepţiei sau dificultăţi în proiectarea gândurilor spre lumea exterioară fiecăruia dintre noi.

Mercur retrogradă scoate la iveală memoria subcoştientă, o memorie a lucrurilor rămase nerezolvate din trecut. Apoi în această perioadă avem o dificultate în a ne înţelege propriile limite, pentru că activându-se memoria subconştientă, acţionăm mai mult ca urmare a experienţelor din trecut care nu au nici o legătură cu cele actuale. Mercur operează cu prezentul, aşa că orice acţiune din trecut la care ne gândim intens poate apare din nou în viaţa noastră, după principiul că repetiţia este mama învăţăturii.

De aceea această perioadă este caracterizată de necesitatea reflecţiei şi mai puţin a acţiunii.

Mercur retrograd, aduce în prezent situaţii din trecut, mai ales acţiuni, care nu au fost finalizate sau au fost greşite pe alocuri, acum urmând o perioadă de înţelegere a acestora.

Apoi ne aduce în faţa ochilor tot ceea ce trebuie să schimbăm în mentalitatea noastră şi în primul rând să învăţăm să mai lăsăm controlul şi în seama lui Dumnezeu, căci nu tot ce ne dorim ne este şi necesar.

Apoi ne determină să ne facem ordine în acte şi hârtii, să ne supunem unor reguli necesare unei bune convieţuiri.

Evident că toate acestea noi le resimţim ca pe nişte blocaje şi frâne, ceea ce poate fi adevărat dacă ne opunem, dar, dacă lăsăm lucrurile să se întâmple pur şi simplu, atunci nimic nu ne va mai deranja, căci am învăţat acceptarea şi smerenia.

Să nu uităm că tiroida se află sub influenţa lui Mercur, de aceea suntem mai inerţiali, mai pasivi şi mai leneşi, în această perioadă aşa că eficienţa noastră fizică este minimă, în schimb receptivitatea şi activitatea spirituală este maximă.

Marte trece în semnul Peștilor, de aici el va genera multă agitație interioară, va aduce momente de incertitudine, sau de confuzie. Este ca și cum  se vor tulbura multe ape și pentru fiecare dintre noi va fi dificil să descifreze realitatea de minciună. Exista unele lucruri mărunte, care, daca le judecăm, par stupide, prosteşti, însă, în realitate, ele îndeplinesc un rol esenţial. La fel tot ce ne înconjură sau ni se întâmplă are rolul său. Meditaţi la toate aceste, nu le judecaţi, şi atunci putem fi mai liberi şi fericiţi.
Se va putea constata o încordare, o tensiune datorată în mare parte ataşamentului pe care-l avem faţă de propriile noastre idei, ceea ce ne face să renunţăm cu greu la mentalităţile noastre, să fim duri şi chiar lipsiţi de tact în relaţiile cu cei din jur. Simţul critic, suspiciunea sunt  la ordinea zilei, fiind puţin probabil să putem face paşi înainte în derularea contractelor pe care le avem sau în stabilirea unor noi contacte. Este un moment în care va trebui să învăţăm lecţia acceptării şi colaborării, chiar dacă acest lucru se va întâmpla datorită unor evenimente mai dure.

De aceea este nevoie de o atenție mărită și multă disciplină în acțiuni până la sfârșitul lunii ianuarie.

ORA PLANETARĂ A LUNII

BUDDHA obişnuia să afirme: „Tot ceea ce suntem este format din gândurile noastre”. Acestea sunt adevărata cauză a ciclului renaşterilor. De aceea, noi trebuie să purificăm aceste gânduri.

Atunci când ne aflăm în preajma unui înţelept, simţim o stare incredibilă de calm; pe când atunci când ne aflăm în compania unui om egoist sau rău, nu ne simţim în largul nostru. Explicaţia constă în interferarea aurei noastre cu aura înţeleptului, ce emite vibraţii de pace şi linişte, ori cu aura egoistului, ce emite vibraţii malefice ale unor gânduri rele.

Unul din efectele gândurilor este crearea unei forme definite. Calitatea şi natura gândului îi determină acestuia culoarea şi claritatea formei‑gând. O formă‑gând este o entitate vie ce are o puternică tendinţă de a împlini intenţia autorului ei. De pildă, formele‑gând albastre denotă devoţiune. Formele‑gând ale renunţării de sine au cel mai frumos azuriu imaginabil, înconjurat de un halou alb‑strălucitor. Formele‑gând ale egoismului, orgoliului şi mâniei au, respectiv o culoare gri‑maronie, portocalie şi roşie.

Suntem întotdeauna înconjuraţi de aceste forme‑gând iar minţile noastre sunt serios afectate de ele. Nici măcar un sfert din minţile noastre nu ne aparţin, ci le culegem pur şi simplu din atmosfera mentală. Majoritatea sunt gânduri rele. De aceea, este de preferat să rostim mereu în gând numele lui Dumnezeu, căci asta ne va proteja.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 28 SĂGETĂTOR

UN POD VECHI PESTE UN RÂU FRUMOS, FOLOSIT TOT TIMPUL

În unele momente trebuie să apelezi la mijloace tradiţionale, la metode folosite de toată lumea din timpuri vechi, dacă metodele mai moderne nu sunt eficiente sau dacă nu le ai la îndemână. Nu trebuie să ai prejudecăţi faţă de lucrurile vechi. Importantă este utilitatea lucrurilor, şi nu vechimea sau originea lor. Un lucru este bun prin ajutorul pe care ţi-l oferă în ceea ce ai de făcut, şi dacă îl eviţi doar fiindcă nu-ţi place o anumită trăsătură a lui, practic îţi refuzi un ajutor ce poate fi preţios.

GRADUL SABIAN AL LUNII – 7 FECIOARĂ

UN HAREM

Bucuriile vieţii nu pot fi dobândite prin durerea altora, ele sunt depline numai când toţi se bucură la fel de mult în experienţele comune. Clădeşte-ţi fericirea căutând să aduci bucurie şi ajutor celorlalţi. Sensul tău poate fi dat tocmai de mediul în care te afli, fie că te îndeamnă să te armonizezi cu el şi să-ţi asumi rolul pe care ţi-l rezervă, fie că simţi nevoia să cauţi ceva pe măsura posibilităţilor tale reale. În oricare caz, trebuie să te decizi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top