Săptămâna 15 – 21 ianuarie 2017

Această săptămână este guvernată de Venus, aflată încă în conjuncție (în desfacere) cu Neptun, iar la începutul ei este în septil cu Pluton, spre sfârșit, vineri, terminând în aspect de sextil cu el. Din acest punct de vedere tema săptămâni pare a fi transformarea prin iubire. Este interesant că Nodurile lunare intră de duminică, 15 ianuarie, în mișcare directă, ceea ce va aduce o conotație de implacabil, evenimentelor săptămânii următoare. Nodurile vor reveni la mișcarea aparent retrogradă,cea specifică lor, vineri, în ziua guvernată de Venus și când aceasta formează sextil cu Pluton, aducând înțelegerea profundă a schimbărilor necesare în gândire și în atitudine.

În același timp Venus este pe Punctul de mijloc dintre Pallas și conjuncția Marte Chiron, toate poziționate în semnul Peștilor. Practic ni se vorbește de posibilitatea de a ne vindeca și elibera de tristețe (probleme) și suferință prin două modalități: Credință și Iubire. Fiecare dintre noi poate face acest lucru, doar să vrea, să încerce, să-i dea măcar de gândit. Altfel, totul se va desfășura cu o rapiditate extraordinară, în direcții greu de gestionat/controlat, până când vom face aceasta sau ne vom autodistruge încetul cu încetul. Acest aspect, conjuncția Marte Chiron, este extraordinar de intens și voi scrie un articol separat despre el. Pe de altă parte Marte este în cuadratură crescătoare cu Saturn, un aspect extrem de dur, așa că mulți dintre noi se pot confrunta cu probleme de sănătate, vor fi tentați să facă intervenții chirurgicale, se vor epuiza căutând să obțină soluții facile și ajutor exterior, în loc să-și rezolve propriile probleme, prin înțelegere, credință și iubire. Acest aspect se formează joi – 19 ianuarie, în perioada de Lună fără direcție, cu Soarele la grad anaretic, practic fiind în imposibilitatea de a riposta sau a se interveni. Este un moment, o perioadă și mai ales o zi, de o duritate extremă, în care se aplică proverbul: după plată și răsplată. Este nevoie de prudență maximă în această zi evitând orice fel de călătorii, acțiuni, decizii sau dispute; sunt de evitat orice fel de intervenții chirurgicale.

Soarele, până pe 19 ianuarie la ora 23.23, când trece în semnul Vărsătorului, se află în opoziție cu Vesta, acest aspect sancționând neglijențele, lipsa de loialitate, ne-ncrederea, și superficialitatea, față de ceea ce ne-am propus sau am promis că facem. Acest aspect va avea efecte foarte de importante și asupra României ca țară, fiind posibil ca la nivelul conducerii de stat să apară tensiuni extreme sau dezvăluiri șocante. La nivel personal este nevoie să trăim anumite situații prin intermediul cărora să înțelegem în ce ne constă puterea personală, cum am cedat-o sau pierdut-o, unde am rămas restanți legat de promisiunile făcute sufletului și față de concentrarea asupra evoluției personale.

Mercur reface trigonul cu Nodul Nord, ceea ce ne ajută pe fiecare dintre noi să privim corect evenimentele din jur, să înțelegem unde gândirea noastră este greșită sau depășită, să aprofundăm anumite probleme legate de zona profesională. În plus Mercur se află pe Punctul de mijloc dintre Pluton și Saturn, cumva în acest fel cele două planete își unesc eforturile pentru a ne determina să ne schimbăm, să fim perseverenți, să ne utilizăm voința pentru a depăși situațiile dificile sau delicate. Pe de altă parte acest aspect poate să aducă exprimări violente, vehemente, extremism, situații complicate care pot genera evenimente sociale revoluționare, revendicative sau evenimente de sau în grup. Este posibil ca mulți dintre noi să caute să înțeleagă și să descopere adevărul, primind răspunsuri tulburătoare, șocante, dure și vehemente. Pot avea loc mișcări tectonice, fenomene extreme, violențe, dar pe de altă parte acest aspect ne ajută să descoperim adevărul, să vedem realitatea, oricât de dureros ar pare. Se impune atenție în zona organelor genitale (riscul pierderilor de sarcină este foarte mare), cu sistemul osos, fiind foarte mare riscul de fracturare sau afectare a oaselor, danturii, pielii, părului. Va fi sancționat egoismul, comportamentul violent, răzbunarea, apărând situații prin care toate acestea vor trebui plătite. Proverbul dintre pentru dinte și ochi pentru ochi pare să fie la ordinea zilei. De aceea este indicat să fim retrași, să acționăm doar în acele grupuri în care avem idei, idealuri, activități comune, să ne preocupăm de a învăța, de a aprofunda cunoștințe noi, de a-i ajuta pe cei nedreptățiți, de a înțelege destinul personal și de a folosi Iubirea ca metodă sigură de armonizare.

Lilith este în septil cu Pluton, un aspecte care va provoca numeroase descărcări karmice, prin pierderi de situații, financiare, sau sentimentale, necesare pentru a învăța anumite lecții dar și pentru a ne elibera de poveri sufletești importante. Pe de altă parte Lilith se află pe Punctul de mijloc dintre Mercur și Jupiter, deci cu siguranță vor apare probleme legate de justiție, scandaluri de presă în care sunt implicate persoane importante (parlamentari, judecători, avocați), acestea vor scoate la lumină manipulări politice, sau ale puterilor, ne vor determina să ne punem ordine în hârtii, să facem tot ceea ce este necesar pentru a acționa conform legislației, sau ne vor obliga să ne spunem cuvântul, să ripostăm acolo unde am fost înșelați sau folosiți în scopuri oculte.

Spuneam că Soarele trece joi aproape de miezul nopții, în semnul Vărsătorului – despre acest tranzit voi scrie un articol separat – ingresul fiind în perioada de Lună fără direcție, ceea ce ne sugerează starea de confuzie în care ne aflăm, și odată intrat în acest semn, formează cuadratură descrescătoare cu Luna – Ultimul Pătrar. De aceea fiecare va avea nevoie să facă ajustări, să repare deficiențele, să modifice erorile, să elimine tot ceea este toxic, lipsit de eficiență sau de valoare.

Toată această situație tensionată va avea un maxim la sfârșitul săptămânii, după care fiecare se va preocupa de efectele ei.

Un text anonim din secolul XVIII povestește despre un călugăr rus în căutarea unui consilier spiritual. Într-o zi i se spuse că într-un anume sat trăia un eremit care se dedica zi şi noapte iertării sufletului său. Auzind asta, călugărul plecă în căutarea omului sfânt.

“Vreau ca tu să mă călăuzești de-a lungul drumului sufletului meu,” spuse călugărul când îl găsi pe eremit.

“Sufletul are propriul drum, iar îngerul tău te va călăuzi,” răspunse eremitul. “Roagă-te fără oprire.”

“Nu știu să mă rog așa. Mă înveți?”

“ Dacă nu știi să te rogi fără încetare, atunci roagă-L pe Dumnezeu să te înveţe să o faci.”

“Nu mă înveţi nimic,”spuse călugărul.

“Nu e nimic care trebuie învăţat, pentru că nu se poate transmite Credinţa în acelaşi fel în care explici matematica. Acceptă misterul Credinţei şi Universul ţi se va dezvălui singur.”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top