Previziuni pentru 19 ianuarie 2017

Ziua de astăzi se află sub semnul a multor aspecte importante: Luna este fără direcție începând cu ora 11, în perioada de Lună fără direcție se formează cuadratura Marte Saturn, Soarele trece în semnul Vărsătorului la ora 23.13, până la această oră fiind în grad anaretic, apoi puțin după miezul nopții se formează Ultimul Pătrar, Mercur la depărtare unghiulară vestică maximă față de Soare, la 24 de grade față de el – se poate observa pe cer înainte de ora de răsărit (7.55). Toate aceste aspecte combinate aduc o zi extrem de tensionată, în care pot avea loc evenimente extrem de dure, momente de tensiuni extreme, fiind indicată amânarea implicării în situații, și conjuncturi importante.

Din punct de vedere fizic, ne putem simți extrem de nemulțumiți și revoltați, dispuși să ne certăm cu ușurință, motiv pentru care sunt de evitat întâlnirile de afaceri și discuțiile importante. Este nevoie de prudență la condus, atenție la semnalele pe care ni le dau mașinile, atenție la sistemul osos și la dantură, piele sau păr.

Deoarece Soarele se află la grad anaretic, este important să știm că pot avea loc descărcări karmice importante, sau că putem genera foarte ușor evenimente karmice sau situații asupra cărora vom pierde, cel puțin pe moment controlul.

Mai ales astăzi, sufletul este încercuit de idei, septilul Soare Chiron/Marte, extrem de subtil, ne aduce flashuri. Energia noastră, focul conştienţei noastre se dispersează, se refractează în gânduri. Este exclus să suprimăm gândurile, deoarece ele se reconstituie în mod constant. Ele seamănă cu şarpele mitologic, cu Hidra din Berna. Acest monstru avea şapte capete care creşteau pe măsură ce le tăiai. Nu trebuie să ne combatem gândurile, deoarece ele se sting singure în orice moment. Ele nu durează niciodată mult, din contra, înlănţuirea lor, ideaţia, îşi urmează cursul neobosit. Reflecţia odată stinsă, este înlocuită de alta. Procesul este extrem de rapid şi tocmai aceasta constituie nodul problemei. Drama nu vine din moartea unui gând, ci din renaşterea sa imediată. Să nu încercăm să ne opunem ideilor noastre, să încercăm să înţelegem mecanismul care le generează şi pe acesta trebuie să-l stăpânim. Este o zi dificilă pentru că ne vom întâlni cu gândurile noastre, cu ideile pe care le-am generat în jurul datei de 20 august. Acum este foarte important să avem înţelepciunea, Mercur la elongație maximă de Soare de a vedea clar unde am greşit, să reparăm măcar cu gândul şi să ne ascultăm sufletul.

A lua cunoştinţă de identitatea noastră divină este posibil, dar să nu facem din aceasta un obiect de dorinţă. Orice dorinţă este profană şi creează lumescul. Spiritualitatea este lipsită de dorinţă. Fie că alergăm după bani, după sfinţenie, după putere sau după Grădina Edenului, după plăcerile trupului sau după eliberare eternă, lucrurile se petrec la fel. Voinţa de a poseda este invariabil semn de ignoranţă şi de servitute.

Vulnerabilitatea este accentuată , ne simţim depăşiţi de emoţii şi invadaţi de incertitudini. Relaţiile cu familia sunt în general reci, distante şi nu există înţelegere. Totul este să ne controlăm impulsivitatea, care va naşte şi mai multe confuzii.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Orice demers spiritual ne îndeamnă mai întâi la purificare şi la dezvăluire, ne invită să postim cu inima şi să ajunăm cu sufletul. Chiar dacă impune renunţarea la iluzii, el nu ne scu­teşte de o muncă de arheologie personală, adică de o medita­ţie asupra trecutului nostru, asupra fidelităţilor, repetiţiilor şi moştenirilor noastre. Şi nu ne fereşte de o clarificare a convin­gerilor noastre, de o explorare a capcanelor şi neînţelegerilor care ne leagă de mâini şi de picioare sau ne pun beţe în roate în relaţiile cu celălalt sau cu noi înşine. Are la bază o perioa­dă de ucenicie, pentru a ne da repere solide şi puncte de an­corare ferme, pentru a ne ajuta să ne situăm în labirintul nu­meroaselor solicitări ale vieţii contemporane.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 30 CAPRICORN

DIRECTORII UNEI MARI FIRME SE ÎNTÎLNESC ÎN CONFERINŢĂ SECRETĂ

Dacă ai de luat o decizie importantă, aminteşte-ţi că nu eşti singurul implicat. Întreabă-ţi mintea, întreabă-ţi inima, întreabă fiinţa ta cea mai înaltă. Lasă-l pe cel mai înţelept din tine să ia decizia finală. Chiar dacă eşti într-o situaţie critică, nu trebuie să ai senzaţia că eşti singur. Întotdeauna există cineva care este gata să colaboreze cu tine pentru a rezolva situaţia. Trebuie doar să ştii să-l chemi.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER  – 23 BALANȚĂ

GLASUL COCOŞULUI ANUNŢĂ RĂSĂRITUL SOARELUI CU TONURI EXUBERANTE

În fiecare zi răsare soarele, şi totuşi este o zi nouă… În fiecare zi ai prilejul să trăieşti ceva deosebit, să realizezi ceva nou, să faci cuiva o bucurie, sau măcar ţie însuţi. Dacă ai ajuns să te trezeşti în zori cu teama de ziua care începe, acesta este un semnal de alarmă: ai uitat că viaţa ţi-a fost dată ca să fii fericit. Depinde numai de tine ca să faci din fiecare zi un prilej de bucurie şi de fericire.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top