Săptămâna 22 – 28 ianuarie 2017

În această săptămână Luna este în descreștere, la sfârșitul ei, sâmbătă noaptea, fiind Luna Nouă din semnul Vărsătorului. Săptămâna începe cu Luna fără direcție ceea ce semnifică posibilitatea ca acțiunile noastre să fie mai puțin exacte, să ne fie mai greu să ne concentrăm, să ne focusăm atenția mai mult spre treburile organizatorice, sau administrative, să fim mai lipsiți de vitalitate sau să ne simțim obosiți sau fără chef.

Practic, avem câteva aspecte astrologice notabile, cum ar fi sextilul Mercur Neptun de luni, care ne aduce creativitate, gânduri  inspirate, dându-ne posibilitatea de a duce la bun sfârșit proiecte în derulare, prin găsirea de soluții ingenioase.

Apoi avem trigonul Marte Lilith, acest aspect se formează miercuri concomitent cu conjuncția Venus Chiron, această combinație este extrem de interesantă, căci ea aduce anumite pierderi, de fapt eliminarea din viața noastră a unor situații ambigue sau stresante și deschide imediat noi posibilități, aduce compensări sau chiar se generează reparații datorate acestor pierderi. Pe de altă parte conjuncția Venus Chiron, ne aduce posibilitatea de a ne folosi imaginația și creativitatea, de a primi inspirația necesară rezolvării problemelor, de a ne vindeca rănile profunde ale sufletului, să ne modelăm temperamentul. Ascendentul momentului, se află la grad Aries în semnul Peștilor, ceea ce ne indică atmosfera ciclului pe care-l deschide această conjuncție: este vorba despre un ciclu de un an în care fiecare dintre noi are posibilitatea să-și orienteze atenția spre ceea ce îl reprezintă, îl evidențiază, îl scoate în valoare, cu condiția să creadă în ceea ce face, să ajute pe cei din jur și să își completeze vectorul Credință. Este esențial ca valoarea despre care vorbeam să fie autentică, adică să nu aibă ca parametru sau indice de comparație socialul, sau cât de mult le place celorlalți ceea ce facem. Este un proces personal de șlefuire și perfecționare, care nu are nimic de-a face cu aprecierea, sau cu comparația.

Spre sfârșitul săptămânii lucrurile se precipită, în sensul amplificării unor tensiuni sau a unor situații, în ideea de a ne focusa atenția asupra lor. Cuadratura Venus Saturn, de vineri, este destul de importantă, căci ne provoacă să fim ordonați, să ne concentrăm atenția pas cu pas, organizat, asupra tuturor activităților, pe scurt ne obligă la maturitate și responsabilitate. Apoi septilul Nodul Nord Jupiter, va genera numeroase situații prin intermediul cărora se vor regala conturi, nedreptăți, se vor aranja relațiile în sensul de înțelegere exactă a rolului lor în viața noastră, dar și de stabilirea a unor legi de funcționare, prin intermediul cărora să nu ne mai genereze frustrări. Pe de altă parte Venus este în inconjuncție cu Jupiter, ceea ce poate genera un fel de senzație de răceală, de îndepărtare față de partener, care se datorează unei preocupări excesive către exterior, către ce spun sau zic ceilalți, către relațiile de conjunctură. Se poate spune că sunt momente delicate, provocatoare, de multe ori ne întâlnim cu rezultatele propriilor noastre acțiuni (Marte set în grad anaretic), adică vom avea numeroase reacțiuni și tensiuni datorate lipsei de transparență sau exagerărilor.

Sâmbătă dimineață Marte va trece în semnul Berbecului, propriul domiciliu, unde va sta până pe 10 martie, în acest interval aducând un aport suplimentar de energie, amplificându-ne tendințele războinice, curajul sau susținându-ne acțiunile importante. Evident va fi mult mai caustic, mai intempestiv, declanșând de multe ori adevărate conflicte sau dispute.

Luna va parcurge începând de duminică 22 ianuarie, zodiile, Scorpion, Săgetător, Capricorn și Vărsător, și, cum spuneam mai sus, va forma conjuncția cu Soarele, adică Luna Nouă, sâmbătă, 28 ianuarie la ora 2.05. În acest periplu are câteva aspecte interesante, pe care le voi enumera în ordine cronologică.

Duminică 22 ianuarie, formează conjuncția cu Lilith, exact în perioada de fără direcție, ceea ce face ca cel puțin până la orele prânzului, să fie amplificată o stare de tensiune interioară, care poate genera conflicte, poate aduce răbufniri sau dă posibilitatea unor frustrări să se manifeste foarte intens. Duminică seara Luna formează cuadratură cu Nodurile lunare, fiind un moment interesant de analiză sau un moment în care să fim atenți la mesajele pe care le primim, indiferent cât de mici sau aparent neimportante ( ar fi bine să le notăm – ele pot veni prin intermediul unei știri de la televizor, a unei melodii, au unei discuții auzite întâmplător).

Luni formează cuadratură cu Neptun, acest aspect aduce situații confuze, aceste se pot mula pe celelalte aspecte ale zilei, generând posibile tensiuni în relațiile parteneriale, sau chiar încurcături materiale.

Marți, Luna formează cuadratură cu Venus, ceea ce poate aduce situații mai delicate în relații sau blocaje financiare de moment, mai în prima parte a zilei. Tot marți Luna formează conjuncția lunară cu Saturn, fiind un moment extrem de potrivit pentru a analiza blocajele cu care ne confruntăm, pentru a înțelege ce anume din atitudinea noastră aduce evenimente tensionate, și pentru a ne face planuri pe termen scurt legate de organizare și de activitățile administrative; se pot evalua resursele fizice, și timpul de execuție a unor activități, încercând să eliminăm forțarea lor sau supraevaluările. Este de asemenea un moment potrivit de evaluare și analiză a relațiilor de căsătorie sau a celor contractuale, să ne exprimăm punctul de vedere, fără a intra în conflict, ci doar exprimându-ne.

Miercuri, joi și vineri până la ora 10.33, Luna se află în cădere în semnul Capricornului, din acest motiv ne putem ocupa extrem de eficient de lucruri practice, putem să ne folosim experiența și îndemânarea, fiind mai pragmatici decât deobiciei.

Joi Luna formează conjuncția lunară cu Mercur, fiind o zi în care ne putem scrie ideile, ne putem evalua activitățile comerciale, ne putem face planuri  pe termen scurt (maxim 30 de zile, mai exact până pe 26 februarie)  legate de investiții, călătorii, scris, sau studiu. În acest interval avem posibilitatea de a aprofunda și de a analiza foarte profund orice fel de activitate din cele enumerate mai sus.

Vineri, în prima parte a dimineții, mai exact până la ora 10.45, Luna este fără direcție și este dificil să ne concentrăm asupra problemelor importante, fiind indicat să ne ocupăm de latura noastră creativă, să ne evaluăm resursele și să ne preocupăm de corpul nostru. În a doua parte a zilei, ne putem resimți oarecum obosiți, lipsiți de vlagă, fiind indicat să ne implicăm doar în activități ușoare, care să nu ne solicite nici fizic nici psihic.

A fost odată un om care, dintr-o dată, s-a trezit că îşi petrecea ore întregi în fiecare săptămână scriind o carte.

Zi de zi, el se repezea la hârtie şi la creion – uneori chiar şi în mijlocul nopţii – ca să prindă fiecare gând inspirat. La un moment dat, cineva l-a întrebat ce face.

„Păi”, a răspuns el, „scriu o conversaţie foarte lungă pe care o am cu Dumnezeu”.

„E foarte drăguţ ce faci”, a răspuns prietenul său binevoitor, „dar, vezi tu, nimeni nu ştie cu adevărat ce ar spune Dumnezeu”.

„Aşa este”, a zâmbit omul, „dar dacă m-ai lăsa să termin …”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top