Săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2017

Această săptămână este guvernată de Mercur, ea începe cu Luna fără direcție, și Luna în cuadratură cu Lilith, și conține o mulțime de evenimente astrologice. Primul este conjuncția Mercur Pluton de duminică,  un aspect deosebit de frumos, care aduce profunzime în gândire și capacitatea de a analiza și sintetiza evenimentele din jurul nostru, de putea să ne facem o imagine corectă asupra sentimentelor noastre, asupra relațiilor cu cei din jur, dar și asupra modului eficient de a ne gestiona viața. Aspectul se formează la ora 22.20, dar ne influențează întreaga zi, acesta fiind un moment ideal pentru a ne face planuri importante legate de studii, de activități comerciale, de călătorii, de modul în care ne propunem să ne dezvoltăm intelectual, pentru o perioadă de un an de zile. Să nu uităm că suntem și în săptămâna lui Mercur, iar de la ora 22.00 până la ora 23.20 ne află și pe ora planetară a lui Mercur. Adică vibrațiile transmise de această planetă sunt extrem de intense, iar Pluton le fixează, le dă forță și coerență, Capricornul ordonând rațional tot ce gândim.

Luni Nodurile Lunare trec în mișcare directă până sâmbătă dimineață, ceea ce face ca toate evenimentele cuprinse în acest interval de timp, să aibă un sens radical.  Jupiter este în conjuncție cu steaua Spica, tot luni, acest aspect vine să ne susțină în implementarea proiectelor personale, ne ajută să le materializăm, să le creștem, să le dezvoltăm, mai ales dacă sunt legate, sau bazate pe studii, arte, științe. Cumulat cu aspectul de conjuncție Mercur Pluton putem obține rezultate remarcabile dacă ne dorim și ne concentrăm pe aceste domenii. Să nu uităm că Jupiter este în cuadratură cu Mercur Pluton, de aceea suntem cumva forțați să ne reorganizăm legile de funcționare și ideile, tocmai în scopul creșterii și dezvoltării personale.

Marți Luna în trigonocrație în semnul Peștilor este conjunctă cu Venus și ea exaltată, aspectul se formează seara, așa că este important să ne acordăm puțin timp pentru a ne analiza, pune la punct sau iniția proiecte pe termen scurt, sau a susține pe cele mai ample, legate de tot ceea ce ne reprezintă ca și valoare personală, putem să ne notăm ideile căci sunt inspirate și ne vine ceea ce ne este necesar, să ținem cont de intuiție, să ne folosim creativitatea și aptitudinile artistice, dar mai ales să ne ocupăm/dedicăm această seară sufletului.

Miercuri, ziua lui Mercur, aduce numeroase activități și acțiuni; Mercur este în cuadratură descrescătoare cu Uranus, ceea ce ne determină sau chiar ne obligă să ne ajustăm din mers planurile, să devenim mai raționali și să ne completăm cunoștințele, că să nu generăm pierderi. Mercur este și în sextil cu Chiron, ceea ce aduce un sprijin, un fel de protecție, adică nu suntem lăsați să greșim, chiar daca asta se întâmplă într-un mod mai intempestiv. Pe de altă parte Venus este în trigon cu Lilith, așa că este posibil să primim niște informații care să ne afecteze sufletește, dar că ele au rolul de a ne opri din greșeli sau de a ne determina să aducem la lumină nemulțumirile și să le rezolvăm. Cumva aceste situații sunt generate și de Marte aflat în inconjuncție cu Nodul Nord, acest aspect fiind de fapt declanșatorul unor evenimente la care nu ne gândeam, și care au rol de atenționare. Această stare de fapt se menține și joi, mai ales în prima parte a zilei.

Joi, Jupiter, guvernatorul zilei, se află în cuadratură cu Mercur, este de menționat că Jupiter este deja staționar retrograd, iar influența sa este destul de presantă și apăsătoare, mai ales atunci când este vorba despre anumite aspecte legale, sau despre promisiuni asumate. Este important să încercăm să ne păstrăm calmul și să respectăm legile și pe oamenii lor. În plan mundan acest aspect aduce în prim plan o mulțime de scandaluri de presă.

Vineri Junona trece în semnul Capricornului iar Venus în semnul Berbecului, cele două continuând cuadratura din ultimele zile, doar că până vineri au generat evenimente de natura unor descărcări karmice sau cu tentă de obligativitate în relații, iar de vineri generează destul de multe tensiuni, dorințe și nevoia de control. Fiind ziua lui Venus, energia relațională este destul de intensă și este nevoie de tact și calm în discuții și negocieri, evitând orice fel de dispute sau încercări de a lămuri anumite lucruri.

Sâmbătă este Primul Pătrar, iar Nodurile lunare revin la mișcarea directă.  Este o zi foarte serioasă în care este important să ne facem o analiză a ultimilor 6 luni, să înțelegem ce și cum, să ajustăm, să suspendăm pe moment ce nu funcționează.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top