Săptămâna 5 – 11 februarie 2017

Săptămâna care începe astăzi este guvernată de Lună, oricum mișcarea Lunii este importantă căci sâmbătă avem eclipsă de Lună în penumbră, în plus fiind guvernată de Lună, energia ei este intensă și mult mai ușor de resimțit. DE aceea ziua de luni și orele planetare ale lunii sunt importante, vom primi extrem de multe informații, prin senzații și intuiție, și nu numai. În plus avem numeroase aspecte astrologice care vor face ca această săptămână să fie extrem de agitată.

Luna este crescătoare, și străbate semnele de la Taur până la Fecioară, ea formează opoziție cu Lilith duminică, ceea ce face ca această zi să fie extrem de tensionată, sau mai bine spus, fiecare dintre noi să-și manifeste foarte exploziv frustrările sau nemulțumirile. Este nevoie de mult tact și diplomație înainte de a riposta sau comunica. Tot în această săptămână formează trigon cu Soarele luni și cu Saturn opoziție marți. În aceste zile vor continua tensiunile pentru că Jupiter este staționar retrograd, abia de miercuri începând să se miște și să readucă în discuție evenimente anterioare, din lunile ianuarie, decembrie, noiembrie și octombrie. Prima mișcare pe care o va face va fi de a reface cuadratura cu Vesta, adică de a continua un fel de restabilire a unei ordini spirituale și morale.

Tot marți, Mercur va trece în semnul de exaltare al Vărsătorului, de unde ne va aduce tuturor o mai mare capacitate de discernământ și o putere de înțelegere deosebită. Cuadratura cu Ceres de miercuri și sextilul cu Venus de vineri, ne va ajuta să avem o înțelegere mai practică și concretă a lucrurilor.

Miercuri este Tripura sundari , o zi armonioasă în sine, în care putem să ne punem ordine în idei, să ne ascultăm simțurile, să ne bucurăm de sentimentele noastre. Luna formează conjuncție cu Vesta, așa că vom putea să ne reconsiderăm planurile legate de familie, vom putea să înțelegem care ne sunt prioritățile din punct de vedere spiritual, și, putem să ne facem planuri legate de acestea.

Joi Soarele este în cuadratură cu Uranus, această cuadratură descrescătoare aduce tensiuni, sau situații explozive, amplificate mult și de efectul Lunii Pline care se apropie – sâmbătă – este o zi în care avem nevoie de extraordinar de mult tact și stăpânire de sine, consecințele exploziilor deacum se vor vedea în luna aprilie, la conjuncția Soare Uranus; fiind efecte pe termen lung este important să ne controlăm foarte bine reacțiile.

Vineri, teoretic este o zi armonioasă, practic suntem sub influența intensă a Lunii Pline de sâmbătă, de acea efectul constructiv al sextilului Venus Mercur, se poate transforma ușor în situații de criză, mai ales din cauza faptului că fiecare are argumente solide și logice în a-și susține ideile, doar că modul de a o face poate să fie destul de aprins, ceea ce evident generează scântei. De aceea este important să ne folosim această zi pentru a scrie, a organiza, a dezvolta în sens de a aduce îmbunătățiri modului nostru de a acționa. În plus în această zi este important să fim atenți la alimentație, eventual să ținem post negru.

Sâmbătă este eclipsă de Lună în penumbră, este poate un moment de maximă tensiune care ne determină să fim radicali, să luăm decizii importante, totul este să fim detașați de problemele cotidiene, să privim dintr-o perspectivă a viitorului, de ansamblu. Soarele este în trigon cu Jupiter retrograd, ceea ce cu siguranță ne va ajuta să ne ordonăm ideile, să ne implicăm doar acolo unde putem crește și evolua, primind sprijin și susținere evidentă în aceste zone.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top