Săptămâna guvernată de Venus 12 – 18 martie 2017

Au trecut câteva săptămâni bune de când nu am mai scris, motivul este că nu scriu atunci când nu am de spus nimic bun sau frumos. A fost o perioadă dură, grea, cu multă încrâncenare și cu efecte pe termen lung. Începând de acum se par ca va începe să se arate câte o rază de soare.

Fiind săptămâna guvernată de Venus, chiar dacă aceasta este retrogradă, cu siguranță, atmosfera va fi mult îndulcită. În plus săptămâna începe cu Luna Plină din semnul Peștilor, care este foarte interesantă, ea aduce un fel de maxim a unor situații care trebuie urgent rezolvate, situații importante, destinice.

În această săptămână Mercur va trece de luni în semnul Berbecului, apropiindu-se de Uranus, ceea ce va genera acțiuni extrem de rapide și evenimente neașteptate, este ca și cum în final apar acele rezolvări sau situații care să tranșeze și să rezolve așteptări mai vechi.

Marte este în exil în semnul Taurului, și formează trigon cu Nodul Nord, el contribuind la împlinirea acelor situații destinice despre care vorbeam, prin acțiuni directe, sau prin efecte directe care generează rezolvarea lor.

Soarele este în conjuncție în formare chiar de duminică cu Chiron, aspect care va fi exact miercuri, acest aspect anual, aduce posibilitatea înțelegerii și acceptării, la fiecare în mod particular, a unor situații, evenimente, acțiuni, prin care fiecare să-și deschidă noi căi spre împlinirea aspirațiilor. În acest an, această conjuncție este mult mai interesantă și importantă, pe de-o parte pentru că la această conjuncție participă și Pallas, ceea ce îi conferă o forță extraordinară de transformare și o capacitate de a lupta sporită, iar pe de altă parte pentru că cu această triplă conjuncție în semnul Peștilor ne vom mai întâlni peste câteva sute de ani. Deci acum se deschide un ciclu important legat de evoluția spirituală a omenirii. Despre acest aspect voi scrie mult mai pe larg.

Venus va reface cuadratura cu Junona, ceea ce evident va readuce în discuție situații specifice fiecăruia, legate de parteneriate, de această dată pentru a se stabili detalii concrete, sau schimbări necesare. Concomitent Lilith este în cuadratură cu Nodurile lunare, ceea ce evident face ca întreaga săptămână să fie nevoie să scoatem la lumină sentimente, frustrări, vor fi numeroase descărcări ale subconștientului, necesare pentru a înțelege sau pentru a aduce în prim plan, anumite emoții care trebuie înțelese și vindecate. În plus și Mercur este în trigon cu Lilith, ceea ce ne va aduce un fel de luciditate necesară pentru a gestiona toată această multitudine de stări care ne năpădesc și care nu trebuie lăsate de izbeliște ci trecute prin filtrul rațional.

Vineri Soarele și Saturn sunt într-o cuadratură dură, căci ea ne obligă să ne stabilim noi reguli și legi de funcționare/conviețuire, bazate pe alte principii decât cele sociale, superficiale și conjuncturale. Aici este din punctul meu de vedere cea mai sensibilă problemă, căci sistemul nostru de valori va fi necesar să fie adaptate unor legi spirituale, cele materiale încetând să mai funcționeze așa cum știam sau credeam.

Sâmbătă Luna este în conjuncție cu Lilith, ceea ce ar trebui să ne ajute să eliminăm pe termen scurt, pas cu pas, toate inserțiile negative din gândire și simțire. Pe de altă parte este indicat ca în această zi să fim prudenți în tot ceea ce decidem, sau să le amânăm. Tot sâmbătă Mercur și Venus retrogradă formează conjuncție, un aspect extrem de interesant căci ne determină să ne regândim sistemul de valori, să scoatem la lumină calități adânc îngropate, să ne reconsiderăm idei vechi, uitate într-un colț de suflet, din frica de a le pune în practică. Acest aspect generează o sensibilitate extremă, un fel de iritare față de noi înșine, dar care poate foarte ușor izbucni, răbufni în exterior.

Cam acestea sunt toate aspectele importante, ar mai fi de subliniat septilul dintre Jupiter retrograd și Nodul Nord, aspect care generează multe descărcări karmice, în general neplăcute, căci ele readuc în discuție subiecte mai vechi care au fost atent îngropate, neglijate, sau pur și simplu ignorate, acum fiind momentul rezolvării lor. Evident că această amânare a generat situații mult mai încâlcite sau complicate, dar sigur, ele trebuie rezolvate, căci ne eliberează de o povară uriașă, mai ales dacă înțelegem și învățăm ceea ce avem de înțeles sau învățat.

Mi  s-a părut extrem de sugestivă această povestioară față de perioada pe care o trăim.

Era odată un grădinar care legase lângă trunchiulețul plăpând al unui copăcel un par zdravăn de frasin ca să-i țină de proptea și să-l ajute să crească drept.
Când vântul îmbia la dans, copăcelul adolescent își fremăta coroana tot mai deasa și începea să se legene strigând: „Lasă-mă te rog, de ce mă ții așa? Uite, toți copacii se lasă legănați de vânt. De ce doar eu trebuie să stau atât de țeapăn?”
„Te-ai rupe”, repeta parul neclintit. „Sau ai crește în poziții proaste și te-ai face urât și strâmb.”
Tânărul copac se smucea din toate puterile, dar bătrânul par rezista mai înfipt și mai încăpățânat ca niciodată.
Într-o seara de vară, anunțat de tunete și fulgere și însoțit de rafale de grindină, un uragan se abătu asupra regiunii. Înșfăcat de tentaculele furioase ale vântului, copăcelul trosnea din toate încheieturile, iar coroana îi ajungea uneori până la pământ. Rafalele mai puternice mai că-l smulgeau din rădăcini.
„S-a sfârșit”, se gândea copăcelul. „Rezista băiete!”, striga însa bătrânul par care-și aduna puterile care-i mai rămăseseră în fibrele-i îmbătrânite și înfrunta furtuna. Fu o lupta lunga, grea, extenuantă. Dar la sfârșit copăcelul era teafăr. Bătrânul par era însa mort, rupt în două. Copacul cel tânăr înțelese și începu să plângă. „Nu mă lăsa! Mai am încă nevoie de tine!”
Nu primi nici un răspuns.
O bucata de par mai era încă legata de tânărul trunchi ca într-o ultima îmbrățișare.
Azi, trecătorii privesc minunați la acel copăcel puternic care, în zilele cu vânt, pare că leagănă cu gingășie o veche bucată de lemn uscat.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top