Previziuni pentru 2 iunie 2017

ZIUA LUI VENUS

Astăzi avem două aspecte importante, foarte subtile, fine, greu de definit, dar pe care le trăim din plin: opoziția anuală dintre Soare și Lilith și cuadratura Marte Chiron. Ele sunt de natură vindecătoare, dar, foarte multe vindecări apar prin suferință, prin ceva ce înainte trebuie să pierdem pentru a aprecia.Luna din semnul Fecioarei aduce la nivel concret și face să funcționeze extrem de eficace aceste aspecte prin opoziția pe care o face cu Chiron și evident prinn cuadratura cu Marte, activând extrem de intens, pentru câteva ore, crucea pe semne mutabile. De aceea avem nevoie de multă liniște la nivel de gândire, de un fel de calm interior necesar pentru a observa și analiza, nu pentru a acționa. Sensul acestei zile este de a ne descoperi valorile reale şi de înţelege ce dă sens cu adevărat existenţei noastre. Ne putem agita să facem diferite lucruri, ele vor ieşi cu dificultate sau de loc, pentru că, cel puţin în prima parte a zilei, reuşitele pragmatice nu sunt cu putinţă, fiind nevoie în primul rând de înțelegere.

Apoi ne este provocat curajul, sau credința în noi înșine și Dumnezeu. De aceea uneori, în viaţă, apar momente când trebuie să mergem înainte prin întuneric, prin neprevăzut, asumându-ne riscul, dar cu încrederea că drumul ales ne va conduce către lumină. Să nu uităm că noi am ales acest drum, şi atunci trebuie să ne asumăm răspunderea lui şi să mergem până la capăt. Nici un drum nu este lipsit de obstacole, de încercări, şi ele ne dau prilejul să învăţăm să le depăşim fără să aşteptăm ca alţii să le rezolve pentru noi.

Poate cele câteva idei de la Ora planetară a lui Venus vor fi de folos astăzi.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Eşti inteligent dacă nu crezi decât jumătate din ceea ce auzi; eşti înţelept dacă ştii care jumătate!

Minţile ilustre discută idei, inteligenţele medii discută evenimente, iar minţile reduse îi discută pe alţii!

Înfrângerea nu este decât a celor care o acceptă. Un om trebuie să fie destul de mare să-şi recunoască greşelile, suficient de deştept ca să înveţe din ele şi îndeajuns de tare ca să le îndrepte!

Ca să ajungi mare nu este suficient să fii puternic, trebuie să mai şi ştii cum să-ţi foloseşti această putere!

Cel mai sigur semn că cineva nu este important este silinţa cu care îşi dă importanţă!

Unii oameni cred greşit că opusul dragostei este ura, când de fapt este indiferenţa!

Ce defigurantă este invidia! Oamenii suflă în lumânările altora doar ca să fie văzută mica lor luminiţă!

În viaţă este ca şi la bal mascat: când toată lumea îşi scoate masca, se duce veselia!

Când cineva spune că are o conştiinţă curată, asta înseamnă, de obicei, că are şi o memorie proastă!

Când vrei să lauzi un copil, laudă-i faptele, nu-l lăuda pe el! Făcând astfel, vei încuraja comportamentul, nu mândria!

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 12 GEMENI

O TÂNĂRĂ SCLAVĂ NEAGRĂ ÎŞI RECLAMĂ DREPTURILE DE LA STĂPÂNA SA

Dacă eşti în serviciul cuiva, aceasta nu înseamnă că aparţii cu totul acelei persoane sau cauze. Chiar dacă viaţa te poate aduce în situaţia să te simţi dator cuiva sau să depinzi de cineva, fii conştient că aceasta este o situaţie trecătoare şi că oricând ai libertatea de a alege şi de a reclama ceea ce ţi se cuvine de drept. Desigur, trebui să ştii să discerni între drepturile tale legitime şi dorinţele tale nejustificate, ca să ai succes în demersul tău.

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 27 BERBEC

PRIN IMAGINAŢIE, O POSIBILITATE PIERDUTĂ ESTE REDOBÂNDITĂ

Totul este relativ. Nici măcar trecutul nu este absolut, vedem asta din faptul că el ne apare mereu după cum îl recreează în mintea noastră istoricii şi propria noastră memorie, care se schimbă continuu. Tot ce s-a întâmplat a fost inevitabil, am putea spune, dar efectele lucrurilor care s-au întâmplat le putem îndrepta acum şi aici, şi ne stă mereu la îndemână această putere de a acţiona în prezent pentru a corecta trecutul şi a îmbunătăţi viitorul.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top