Previziuni pentru 14 august 2017

Astăzi avem un frumos trigon Soare Saturn, Saturn fiind direct staționar, adică înainte de a reveni la mișcarea directă el stă mai multe zile în același grad, pentru a sublina sau înțelege anume informații. De această dată el subliniază și susține conjuncția dintre Soare și Nodul Nord, aspect anual, dar, eveniment rar dacă ne gândim că în semnul de domiciliu al Soarelui va mai avea loc abia peste 19 ani, adică în luna august a anului 2036. De aceea aspectul de astăzi ne arată care este cea mai simplă cale de urmat pentru următorii ani. Este un moment de înțelegere. 

Acest aspect poate să ne mai vorbească de purificare, de curăţare a acelor acţiuni, idei, concepte care ne împiedică să mergem mai departe. Şi poate este mai puţin important să facem concret, practic acest lucru, mai degrabă fiind vorba de a ne aerisi mintea, ca într-un fel de curăţenie de primăvară, când schimbăm hainele, aruncăm ceea ce nu ne mai este de folos, apoi le aerisim pe toate, iar cele care sunt în pas cu anotimpul le utilizăm şi aranjăm. Cred însă, că cel mai important este să curăţăm mintea egotică, pentru a lăsa percepţiile noastre să se manifeste pur, nestânjenit. Cum să facem acest lucru? În primul rând ţinând la standarde, adică alegând numai ceea ce este în acord cu sufletul nostru, ceea ce ne aduce bunăvoinţă, relaţii potrivite şi evident bunăstare, în sensul cel mai larg al cuvântului (adică o stare bună).

Ani de zile am crezut că Saturn nu aduce nimic bun, iar mişcarea aparent retrogradă mi se părea un fel de bau – bau. Acum, în fiecare an abia aştept acest interval, aşa cum aştept posturile mari de peste an, pentru că îmi aduce mai multă luciditate dar şi posibilitatea de a curăţa tot ceea ce este un balast pentru mine. Revenind la nivel general, Saturn se pare că acum vrea să ne înveţe, pentru următorii 28 de ani, lecţia relaţionării corecte. Evident că ceea ce ne învaţă este că trebuie să ne descoperim personalitatea, adică să renunţăm la toate acele chestii care ne privează independenţa şi implicit ne împinge în fluxul colectivităţii, în care ne piedem identitatea. Şi cred că trebuie să facem toate acestea prin conştientizare, prin reparaţii, mai ales acolo unde am generat karmă, sau avem ceva karmic de rezolvat, căci, nu-i aşa, Saturn se numeşte ”seniorul karmei”. Independenţa nu înseamnă şi nu se obţine prin revoluţie, ci prin conştientizare, acceptare, mulţumire şi reparare a ceea ce am stricat sau am folosit greşit. Cred, că acest tranzit retrograd, este de natură să ne orienteze atenţia şi să ne facă să percepem forţele nevăzute, care ne îndrumă şi ne echilibrează, la fel ca sistemul endocrin. De fapt orice împotrivire se poate solda cu pierderea energiei fizice, iar posibilitatea ca organismul să treacă prin probleme de sănătate este foarte mare, pentru că atunci, în condiţii de criză, suntem dispuşi să percepem aceste energii nevăzute.

Să nu uităm că Lilith și Saturn sunt împreună, conjuncția exactă formându-se pe 22 august, de aceea intervalul acesta și această zi au semnificații extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Ca să dau un exemplu fiecare dintre noi construieşte pereţi, în spatele cărora ne izolăm, ne protejăm, ne apărăm de lumea exterioară. Conflictul sau suferinţa apare atunci când echivalăm aceşti pereţi cu redutele din război, în spatele cărora ne ascundem pentru a ataca. Si dacă analizăm gradul de staționare a lui Saturn, 21 Leu: Pui amețiți își fâlfâie aripile aripile încercând năuciți să zboare, înțelegem că fiecare dintre noi se simte acum extrem de dezorientat, extrem de lipsit de un punct de sprijin, iar ceea ce ne ajută în aceste momente de cumpănă, în care trebuie să avem curajul de a ne lua zborul este credința.

Orice aspect planetar noi îl simţim diferit, particular, funcţie de harta natală a fiecăruia dintre noi, numai nuanţele sunt aceleaşi. Noi vorbim aici despre nuanţe.

Nuanţa acestei zile este de tensiune şi conflict, suntem în conflict cu sentimentele noastre dar mai ales cu puterea de acţiune justă din noi.

De aceea nu vom putea privi viitorul optimist, pentru că ne vor bloca emoţiile şi temerile.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top