Previziuni pentru 2 septembrie 2017

ZIUA LUI SATURN

Interesante imagini pe Cer, un yod la prima oră a dimineții care m-a făcut să înțeleg că energia adusă de Marte acum, la ultimile grade din Leu, este energia schimbării concrete, personale. el este în trigon cu Uranus, ceea ce putem simți, ca un avânt natural în a face lucruri noi. Dar este în inconjuncție cu Chiron, și nu putem vedea pentru moment cât de mult vindecă prin încheierea unor cicluri. Înțelegerea vine din conjuncția lui Marte cu Mercur retrograd; Mercur a mai fost retrograd, și Marte a mai fost în Leu, dar Chiron, de acolo din semnul Peștilor, este cel care aduce încheiere unor cicluri și vindecarea sufletească.

Am sentimentul că acum se închide un ciclu, o etapă în viaţa noastră, a fiecăruia în parte, dar şi în viaţa Pământului. M-am întrebat ieri, toată ziua de unde a pornit acest sentiment interior, și cred că este doar o percepeție – pe data de 1 septembrie începe, de exemplu, un nou an bisericesc.  Întotdeauna este bine de știut când anume se termină o etapă din viață, de aceea am încercat să înțeleg. Dacă insiști a te menține în ea dincolo de timpul rezonabil, ne vom pierde bucuria și simțul a ceea ce se află în afara ei.
Închide cicluri, sau uși, sau capitole. Important este să le putem închide si să lăsăm în urmă momente ale vietii, momentele care se încheie.
Putem petrece mult timp din prezentul actual, scufundându-ne în „de ce”-uri, în a revedea caseta şi a încerca să înţelegem cum şi pentru ce motiv se întâmplară cutare şi cutare lucruri. Dar ne vom consuma degeaba şi la nesfârşit, căci în viată, tu, eu, prietenii, fiii, fraţii, noi toţi, ne îndreptăm inevitabil către a închide capitole, către a da pagina, a termina etape sau momente din viată, şi de a merge înainte.
Nu ne putem afla în prezent, ducând dorul trecutului. Nici măcar întrebându-ne „de ce”. Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat, şi trebuie să ne eliberăm, să ne desprindem de trecut. Nu putem fi copii eterni, nici adolescenţi întârziaţi, nici angajaţi ai unor firme care nu mai există, nici a păstra legături cu cei care nu vor să aibă legãturi cu noi. Faptele trec, şi trebuie lăsate să treacă!
De aceea, câteodată, este aşa de important să clasăm amintiri, să faemi un cadou, să schimbăm casa, să mergem într-un loc nou, să rupem hârtiile, să aruncăm documente vechi, şi să vindem sau să facem cadou o carte care este depășită pentru fiecare din noi. Atitudinile externe pot simboliza procese interioare de evoluţie. A uita, a ne desprinde, a ne avânta. În viată, nimeni nu joacă cu cărţile măsluite – este doar o falsă idee, aşa că avem de învăţat cum să pierdem si cum să câştigăm. Trebuie să ne eliberăm, să dăm pagina şi să trăim numai cu ceea ce ne oferă prezentul.
Trecutul a trecut. Să nu așteptăm să ni-l dea nimeni înapoi, nu te aştepta să te recunoască nimeni, nu aştepta ca, vreodată, cineva să-şi dea seama cine ai fost. Lasă deoparte resentimentul. Repetarea cu încăpăţânare a „filmului tău personal” ne va face rău sufletului şi minţii, şi ne va învenina şi amărî.
Posibilităţi de a ne întoarce? La ce? Nevoie de explicaţii? Cuvinte nerostite? Tăceri care au invadat cuvintele?
Dacă le putem înfrunta chiar acum, să o facem. Dacă nu, să le lasăm să se ducă,să încheiem capitolele! Spunându-ne nouă însăne că nu le mai vrem înapoi, în nici un caz cum au fost. Dar nu din mândrie sau orgoliu, ci pentru că NOI nu mai facem parte din acel loc, din acea inimă, din acea încăpere, din acea casă, din acel biro, din acea meserie.Noi înșine nu mai suntem cei de acum două zile, sau trei luni, sau un an. Prin urmare, nu existã nimic către care să ne întorcem. Să închidem uşa, să dăm pagina, să închidem ciclul. Nici noi nu vom fi aceiaşi, nici mediul la care ne întorcem nu va fi acelaşi, căci nimic nu rămâne imobil sau static în viată. Pentru sănătatea noastră mintală si sufletească, este important să ne desprindem de ceea ce nu se mai regăseşte în viata noastră. Spune atât de minunat Paulo Coelho: Este, aşadar, obişnuit să trăieşti cu tine însuti, şi este o îndatorire personală să înveţi să trăieşti singur, fără acea apropiere umană sau fizică, de care îţi vine atât de greu să te desparţi astăzi.
A se desprinde este un proces de învăţare care, din punct de vedere uman, se poate realiza.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Lasati ca visele sa va fie fluturi. Lasati ca visele voastre sa fie ceata ce se ridica din mare. Lasati-le sa fie visuri ce se indeplinesc. Sa stiti dinainte ca aceste visuri sunt adevarate. Nu le-ati inventat. Voi le-ati recunoscut, atata tot. Ati parcurs o lista, iar visurile care va apartineau v-au sarit in fata. Totul a fost prezis cu mult timp in urma. Astazi, ceea ce a fost dintotdeauna se adevereste, caci azi vedeti mai bine decat oricand. Astazi, sunteti mai intelepti – si anume, stiti mai putin. Sunteti mai inocenti.

Dar faceti fata situatiei si nu veti fi coplesiti. Va veti obisnui cu excesul de bucurie. Veti avea atat de multe daruri care va poarta numele incat le veti arunca in aer ca pe buchetul miresei, lasandu-le sa cada in mainile acelora care sunt deschisi pentru ele. Veti cunoaste doar impartasirea. Veti intelege binecuvantarea de a impartasi si veti stii foarte bine ca cei care primesc va binecuvanteaza. Veti incepe sa-i vedeti pe toti cei care primesc ca fiind voi insiva, iar apoi veti sti ca impartiti cu propria persoana si ca binecuvantarile se fac tot mai mari si mai „tumultoase”. Scrisori din Cer

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 10 FECIOARĂ

DOUĂ CAPETE PRIVIND DIN UMBRĂ, ÎN AFARA EI

Când analizezi o situaţie, nu te limita la un singur punct de vedere. Caută să vezi lucrurile din mai multe unghiuri, ca să ai o imagine de ansamblu. Aşa vei putea vedea partea lor luminoasă. Iar dacă simţi că punctul din care priveşti este deficitar, nu ezita să te consulţi cu altcineva care îţi poate oferi un reper suplimentar pentru a-ţi limpezi viziunea.

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 22 SĂGETĂTOR

O SPĂLĂTORIE CHINEZEASCĂ

Ca să rezolvăm unele probleme, se întâmplă uneori să fie nevoie să intrăm într-un loc unde nu înţelegem limba sau procedura, sau unde ceilalţi, deşi au obiective similare, ne sunt complet străini şi avem impresia că ne vom descurca foarte greu. Atunci este bine să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut şi să cerem ajutorul celor care ştiu mai bine mersul lucrurilor. Dacă ne disipăm atenţia uitându-ne la ce fac alţii, judecându-i sau catalogându-i, riscăm să pierdem din vedere adevăratul nostru ţel

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top