Previziuni pentru 28 septembrie 2017

ZIUA LUI JUPITER

Astăzi suntem la Primul Pătrar, ceea ce ne poate amplifica imboldul de a face. În plus avem o stare interioară de încordare care poate fi constructivă, dacă o folosim pentru a descoperi anumite lipsuri sau discontinuități în funcționarea proiectelor. Mercur este în opoziția anuală cu Chiron, de aceea este o zi potrivită pentru a ne descoperi și înțelege erorile de gândire. Este ceva aproape natural, căci vine ca răspuns din exterior la ceea ce noi gândim. De aceea este important să fim atenți la reacțiile celor din jur legate de modul nostru de a gândi sau raționa.

Evenimentul zilei este opoziția dintre Jupiter și Uranus, un aspect cu care ne vom mai întâlni peste aproximativ 12 ani. Acest aspect aduce evenimente ciudate, neașteptate în tot ceea ce este legat de sistemul legislativ – și priviți amploarea evenimentelor din această zonă din ultima perioadă – cu scopul de a produce revoluții sau de a răsturna ceea ce a fost implementat greșit, forțat sau cu scopul de a ne controla libertatea. Se poate spune că această opoziție activă de multă vreme poate genera o anarhie fără precedent, căci vine să răstoarne nu un sistem, cum pare la prima vedere, ci tot ceea ce este învechit, perimat sau șubred ca și concept. Probabil că acum vedem consecințele directe ale unei opziții active aproape întregul an, doar că nu a fost atât de acută și evidentă la nivel concret, manifestarea ei. La nivel personal tot ceea ce trebuie să facem în aceste zile extrem de dure, este să ne modelăm supleţea de spirit, toleranţa dar cel mai important, adaptabilitatea. Toate acestea le putem realiza rostind sincer nemulţumirile pe care le avem, cinstit, deschis, fără impulsivitate, vom putea rezolva multe tensiuni mocnite în acest fel.

Tot astăzi Soarele este în cuadratură descrescătoare cu Junona, asteroidul parteneriatului, de aceea să nu vă mire că pot exista în relațiile noastre tensiuni care izbucnesc ca urmare a unor tensiuni acumulate de mai bine de 9 luni. Acum este un moment în care se pune degetul pe rană, în care este nevoie să ajustăm tot ceea ce a generat aceste probleme, în care sinceritatea și corectitudinea sunt esențiale pentru a trece peste blocajele cu care ne confruntăm.

Și, nu în ultimul rând, Pluton iese din mișcarea aparent retrogradă, după mai bine de 5 luni – din 20 aprilie a început – ceea ce va aduce un fel de reluare a unor situații care au părut blocate, tocmai pentru că nu îndeplineau niște condiții de existență esențiale. Primul aspect al lui Pluton după revenirea la mișcarea directă este conjuncția cu Luna, de unde se poate trage concluzia că în primul rând avem nevoie să restabilim ordinea și să transformăm chestiuni legate de emoțiile noastre, de familie sau de relațiile cu persoane apropiate sufletului nostru. La nivel general, acest aspect poate aduce evenimente evidente legate de pământ, pot fi atmosferice, tectonice sau ecologice, dar ele aduc un fel de contrabalansare a unor neglijențe sau excese.

Trebuie însă înţeles şi acceptat că evenimentele care au loc astăzi au înţelesuri mai profunde decât par la prima vedere şi sunt importante semnale de alarmă asupra lucrurilor pe care le facem greşit. Ele ne vor determina să ne reorientăm cursul vieţii în concordanţă cu sensul real al existenţei noastre, pe care, pentru moment, din diferite motive l-am abandonat.

În relaţiile sentimentale trebuie calm şi tact, pentru că avem tendinţa de a judeca greşit vorbele, gesturile sau faptele noastre, sau de a ne certa din cauza unor exagerări sau interpretări eronate a unor situaţii.

Pare că nimic bun nu ne aşteaptă astăzi, dar putem fi atenţi, studia tot ce se întâmplă în jurul nostru şi învăţa să aşteptăm momente mai favorabile acţiunilor.

 

ORA PLANETARĂ A JUPITER

Dacă suntem nemulţumiţi de ceva – chiar şi de un lucru bun pe care am vrea să-l facem, dar nu suntem în măsură să-l facem – să încetăm acum.

Dacă lucrurile nu merg bine, există două explicaţii: ori perseverenţa ne este pusă la încercare, ori avem nevoie să schimbăm direcţia.

Pentru a descoperi care din cele două opţiuni este cea corectă – din moment ce sunt opuse una alteia – este bine să folosim liniştea şi rugăciunea. Puţin câte puţin, lucrurile vor deveni incredibil de clare, până când nu vom avea suficientă forţă să alegem.

O dată ce am luat o hotărâre, este bine să uităm complet cealaltă posibilitate. Şi să mergem înainte, pentru că Dumnezeu este Dumnezeul Valorosului.

Domingos Sabino spune: “Totul merge întotdeauna spre mai bine. Dacă lucrurile încă nu merg bine, este pentru că încă nu ai ajuns la sfârşit.”

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 6 BALANȚĂ

UN OM PRIVEŞTE CUM IDEALURILE LUI PRIND FORMĂ ÎN VIZIUNEA SA LĂUNTRICĂ

Dacă ai un ideal în viaţă, el se va împlini. Dar a avea un ideal nu înseamnă doar să visezi la ceva şi apoi să aştepţi să se întâmple, ci să lucrezi continuu pentru a realiza acel ideal, şi păstrând permanent credinţa în împlinirea lui. Oamenii fără un ideal sunt debusolaţi şi nu ştiu ce le va aduce ziua de mâine. Dar omul care are un ideal ferm ştie întotdeauna ce are de făcut şi în ce direcţie merge.

 

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 28 BALANȚĂ

UN OM ÎNTR-O TRISTEŢE ADÂNCĂ. NEOBSERVAŢI, ÎNGERI ÎI VIN ÎN AJUTOR.

Niciodată nu eşti singur. Întotdeauna este alături de tine cineva gata să te ajute. Uneori chiar simţi acest ajutor, şi atunci spui că ai avut noroc, sau că ţi-a ajutat Dumnezeu… Dar e bine să fii conştient că efectiv eşti ajutat. Iar dacă vei învăţa şi să ceri ajutorul atunci când ai nevoie de el, vei avea bucuria de a descoperi că rugămintea ta este auzită!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top