Săptămâna 8 – 14octombrie 2017 – guvernată de Venus

Avem o săptămână extrem de importantă, plină de evenimente astrologice, dar și de sărbători spiritual religioase.  Apoi ea este guvernată de planeta Venus, aflată în semnul Fecioarei, în cădere, ceea ce face ca fiecare dintre noi să încerce să readucă în sufletul său armonia, simțind că îi lipsește, că este deficitară. În plus, ca și cum ar fi nevoie de un eforturi suplimentare și susținute, aspecte venusiene sunt dur, tocmai pentru a ne forța să înțelegem importanța armoniei, și a bucuriei în viața noastră. Ea formează cuadratură dublă cu Saturn și Lilith, opoziție cu Chiron, resimțindu-se încă destul de puternic conjuncția în desfacere cu Marte. Aceste aspecte fac ca armonia și beneficitatea adusă în mod natural de planeta Venus, să trebuiască să fie obținută prin efort. Chiar dacă atmosfera este aparent plăcută, în interiorul nostru simțim o nevoie acută de a ne ordona sentimentele, viața materială, relațiile, gândurile și de a ne stabili valorile. De aceea cele mai mari transformări vor avea loc în forul nostru interior.

Un alt aspect remarcabil este conjuncția superioară dintre Soare și Mercur din semnul Balanței, ultima din acest an, ea punctând cu Mercur impetuos, importanța informațiilor pe care le-am acumulat de-a lungul acestui an, dar și importanța gândurilor și ideilor pe care le-am structurat. Soarele este în cădere, vanitatea și orgoliul personal nu poate fi pus în toate acestea, de aceea este important să ne acordăm un răgaz pentru a face evaluarea despre care vorbeam mai sus, pentru a scrie, a comunica ceea ce gândim. Aspectul exact se formează duminică, și, fiind și weekend este momentul perfect pentru a acționa astfel. Mercur este și în cuadratură cu Pluton, motiv pentru care cel mai potrivit este să scriem înainte de a vorbi, tocmai pentru a ne ajusta erorile de comunicare dar și pentru a folosi acele cuvinte și idei cu adevărat valoroase. Deasemenea duminică este momentul perfect de a analiza și activitățile comerciale și parteneriatele și a decide îndreptarea deficiențelor existente în ele.

Soarele este și în cuadratură cu Saturn, ceea ce aduce un fel de nemulțumire legată de felul în care arătăm de felul în care ne facem vizibili, dar mai ales încercând să-i convingem pe cei din jur despre felul în care ar trebui să acționeze. Și acesta este un aspect care invită la corectarea comunicării, a informațiilor, la actualizarea datelor, dar mai ales la schimbarea atitudinii acolo unde este deficitară, față de parteneri și relații.

Saturn este în cuadratură cu Marte, cred că de departe cel mai dur aspect al săptămânii, fiind nevoie de păstrarea calmului în tot ce facem, de revizuirea oricăror idei pe care vrem să le transmitem, de extrem de multă răbdare și compasiune, evitând cu orice preș să intrăm în situații conflictuale. Răspunsul la provocările care apar și implicarea în ele poate atrage consecințe extrem de dure, probleme fizice, accidente, sau situații critice, greu de remediat.

Mercur este extrem de activ, ceea ce ne ajută să avem capacitatea de a ne reorienta cu rapiditate, de a face cu ușurință asociații de idei, de a fi abili și  diplomați dacă ne propunem asta.

Venus așa cum am spus formează numeroase aspecte, despre care am vorbit mai sus, dar, sâmbătă, exact când o sărbătorim pe Sfânta Paraschiva, ea trece în semnul său de domiciliu, Balanța, încheind săptămâna cu reușite și realizări importante, evident dacă ne-am ocupat să le gândim și să le modelăm.

Nu în ultimul rând, evenimentul săptămânii este trecerea lui Jupiter în semnul Scorpionului ceea ce va aduce o importantă schimbare de tonalitate și de vibrație în viața noastră, cuvântul la ordinea zilei timp de un an de zile fiind transformarea atitudinii, aducând modificări majore atât la nivel personal cât și la nivel mundan. Despre acest ingres voi scrie un articol separat.

Doamne, astăzi, pun planurile şi părerile mele deoparte şi mă deschid spre o observare clara, asupra modului în care există lucrurile, acum, aici! Ajută-mă ca eu să onorez lucrurile noi şi să le permit să intre în câmpul meu de observare şi de cunoaştere!

Îmi place cum se schimbă totul şi îmbrăţişez fiecare schimbare, ca pe un dar oferit mie, spre folosul meu! Văd oportunităţi şi posibilităţi noi, care mă înconjoară, strălucind ca diamantele în iarbă. Mă opresc, privesc şi le observ şi cer îndrumare din nou, pentru a afla următorul pas de făcut. Îţi mulţumesc pentru mulţimea oportunităţilor şi pentru modul în care exista lucrurile.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top