Săptămâna 3 – 9 decembrie 2017

Această săptămână este guvernată de Mercur și începe prin trecerea la mișcarea aparent retrogradă a planetei Mercur. Din acest motiv săptămâna se anunță destul de confuză și este nevoie de atenție maximă la ceea ce semnăm sau la ce decizii luăm, mai ales legate de partea comercială. Apoi tot duminică avem Luna Plină, care va aduce un plus de incertitudine și de tensiuni, pe care le vom resimți atât duminică cât și luni. Tot duminică Uranus este în cuadratură cu Junona ceea ce va amplifica incertitudinile, mai ales prin apariția unor conjuncturi stranii, care provoacă numeroase stări de confuzie. În plus Soarele este în cuadratură cu Neptun, un element în plus care certifică că avem nevoie de multă atenție dar mai ales credință în ceea ce facem pentru a nu devia de la activitățile noastre. Suntem destul de irascibili și influențabil, plecăm urechea la fel de fel de bârfe sau discuții nefondate, avem tendința de a ne pierde în detalii sau de a ne irosi timpul în activități lipsite de importanță. În acest context este important să ne facem programări pe care să le respectăm cu strictețe.

Luni, imediat ce Luna trece în semnul Racului formează opoziție cu Lilith, seara, continuând atmosfera tensionată generată de Luna Plină și de opoziția pe care Luna o formează cu Mercur retrograd și Saturn. Așa că și luni ziua este tensionată sau mai bine spus extrem de încărcată, obligându-ne la responsabilitate în abordări și seriozitate în tot ceea ce spunem sau facem.

Marți Chiron este staționar direct, ceea ce face ca multe situații vechi să revină în prezent pentru a fi rezolvate dar mai ales înțelese. Este seara de ajun sărbătorii de Moș Niculae și este important să oferim celor din jur un mic gest de iubire și grijă necondiționată.

Miercuri este o sărbătoare importantă, Sfântul Nicolae, și ziua ar trebui să fie frumoasă mai ales prin modul în care fiecare poate să facă lumină în viața sa, să recunoască erorile și acolo unde este cazul, să ceară iertare sau să ierte. Mercur retrograd reface conjuncția cu Saturn, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că fiecare ar trebui să-și regândească sistemul de valori și să înțeleagă ceea ce este cu adevărat important în viața sa. Pot reapare anumite situații rămase nefinalizate de acum o săptămână, sau poate ne-nțelese, ele vin pentru a ne lămuri sau a ne schimba atitudinea sau ideile.

Joi pare o zi mult mai liniștită, probabil pentru a ne trage sufletul, cu toate că în jur atmosfera rămâne la fel de încărcată. Abia vineri Cu Luna în semnul Leului conjunctă cu Nodul Nord în mișcare directă se poate spune că vor exploda anumite tensiuni. Sunt de evitat discuțiile contradictorii, dar mai ales situațiile încordate, căci lucrurile vor scăpa ușor de sub control și vor fi greu de reparat sau ameliorat. Marte se află la grad anaretic, în cădere, în semnul Balanței ceea ce va genera multe situații conflictuale, de aceea este important să fim rezervați și să ne ocupăm doar de lucrurile programate sau cele absolut necesare. Marte va trece în semnul Scorpionului, domiciliul tradițional, sâmbătă la ora 10.59, motiv pentru care, după această oră se poate spune că avem toată energia necesară pentru a rezolva situațiile complicate sau care necesită eforturi maxime.

Pe scurt avem o săptămână cu multe confuzii și neclarități, ele pot fi văzute ca semnale de alarmă sau ca necesitatea unor momente de repaus în care să ne concentrăm atenția doar pe ceea ce este esențial, să înțelegem, să căutăm răspunsuri în adâncul sufletului nostru.

Pasajul de mai jos este un sfat pentru cum ar trebui să acționăm în această săptămână, adică să scriem și să ascultăm ce ne spune Sufletul.

A fost odată un om care, dintr-o dată, s-a trezit că îşi petrecea ore întregi în fiecare săptămână scriind o carte.

Zi de zi, el se repezea la hârtie şi la creion – uneori chiar şi în mijlocul nopţii – ca să prindă fiecare gând inspirat. La un moment dat, cineva l-a întrebat ce face.

„Păi”, a răspuns el, „scriu o conversaţie foarte lungă pe care o am cu Dumnezeu”.

„E foarte drăguţ ce faci”, a răspuns prietenul său binevoitor, „dar, vezi tu, nimeni nu ştie cu adevărat ce ar spune Dumnezeu”.

„Aşa este”, a zâmbit omul, „dar dacă m-ai lăsa să termin …”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top