Săptămâna 17-23 decembrie 2017 guvernată de Saturn

Suntem în ultima săptămână înainte de Crăciun. Mă gândeam că este o săptămână importantă pentru că face la fiecare dintre noi retușurile necesare pentru a încolți noi calități, pentru a se manifesta noi potențialități. Din punct de vedere astrologic în această săptămână avem numeroase aspecte astrologice, care par să confirme afirmația de mai sus: luni avem Lună Nouă în semnul Săgetătorului, miercuri Saturn trece în semnul Capricornului, propriul domiciliu, deschizând un nou ciclu prin zodiac de 29 de ani, joi este solstițiul de iarnă – Soarele trece în semnul Capricornului schimbând vibrația pentru 30 de zile apoi, imediat, formează o conjuncție cu Saturn – ceea ce deschide un ciclu de un an iar sâmbătă Mercur revine la mișcarea directă. Aceste aspecte arată ca un sistem de roți dințate, un angrenaj care va porni declanșând atât la nivel subtil cât și la nivel concret evenimente cu un impact deosebit. Evident că mai sunt și alte aspecte pe lângă acestea, doar că acelea vin să dea un colorit și să completeze ansamblul.

Guvernatorul săptămânii se află până miercuri în grad anaretic, făcând o mulțime de curățări, aducând presiune și obstacole, eliminând din karma personală, ceea ce va face ca această perioadă să o resimțim extrem de încărcată. Cu siguranță ca de fiecare dată când se exercită o presiune asupra ceva, iese din acel ceva toate impuritățile, ceea ce rămâne fiind extrem de valoros și foarte concentrat sau pur. Cam la fel se întâmplă cu fiecare dintre noi în primele zile ale săptămânii. Simțim o presiune și o tensiune interioară greu de stăpânit sau de controlat, de multe ori poate ne va aduce lacrimi în ochi sau poate ne va determina să fim duri, lipsiți de scrupule sau de compasiune, și atunci să ne aducem aminte că suntem în perioada cea mai frumoasă a anului, în care trebuie să manifestăm iubirea și bucuria față de tot ceea ce simțim sau trăim. Spuneam că este o perioadă în care sunt foarte multe confruntări karmice, pe care aşa trebuie să le privim şi să le acceptăm. Acest lucru se poate face cel mai simplu discutând ceea ce ni se întâmplă, exteriorizându-ne, în nici un caz opunând rezistenţă, făcând schimbările care ni se cer prin evenimentele care apar. Avem nevoie de multă obiectivitate dar şi de abandonare, încă odată, acum imperioasă, mai ales dacă nu am făcut-o acum 6 luni.

Joi, vineri și sâmbătă sunt niște zile extrem de interesante care ne vor provoca să înțelegem, să acceptăm, să primim informații care să ne determine să acționăm sau să ne facem noi planuri importante de viitor; practic ne lovim de lucruri concrete dar infinit zecimale, exact ca la dozele homeopate, cu cât diluţia este mai mare, cu atât efectul este mai profund, căci ceea ce trăim acum are rolul doar de a da un impus electric, ca o scânteie, de scurtă durată, de aceea este necesară atenţie ridicată şi deschise toate canalele şi receptorii.

Spre deosebire de zilele anterioare, acum se poate spune că suntem un picuţ mai relaxaţi, mai adunaţi către propriile interese şi idealuri. Din acest motiv cred că este important să analizăm serios şi profund ce avem nevoie, căci acum se pot face marile alegeri dar şi marile şi profundele schimbări interioare. Este momentul în care trebuie să renunţăm la acele lucruri care nu ne mai sunt necesare, ele împiedicându-ne să mergem mai departe, fiind ca un fel de povară sau bagaj în plus.

Poate este bine să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercând să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.

Este momentul în care trebuie să înţelegem că renunţarea la un vechi ataşament lasă locul unuia nou să se manifeste.

O nouă atitudine, o îndepărtare de centru, o detaşare, nu numai că deschide şi netezeşte un nou drum spre viitor, dar chiar ni-l arată.

Este momentul când trebuie să înţelegem, să învăţăm, să profităm de experienţa acumulată. Efortul înţelegerii ne determină să adoptăm atitudinea potrivită. Probabil că nu vom înţelege în întregime evenimentele pe care le trăim decât odată cu intrarea într-un nou ciclu lunar, acum fiind necesară pentru a şti cu ce ne confruntăm înainte de a face ceva. Când înţelegem ni se va deschide o nouă uşă, o nouă perspectivă, că practice ni se cere înţelegerea unui adevăr simplu, că totul are la bază principiul renaşterii.

Nu asculta niciodată de oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi şi pesimişti… fiindcă ei îţi răpesc cele mai frumoase aspirații şi speranţe pe care le porţi în suflet!
Gândeşte-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citeşti te influenţează în ceea ce faci!
Prin urmare , FII MEREU… OPTIMIST!
Si, mai ales, fii pur şi simplu „SURD“ când cineva îţi spune ca nu-ţi poţi realiza visurile!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top