Marte în mișcare aparent retrogradă în 2016

În principal, planeta Marte retrogradează odată la fiecare 2 ani, aproximativ, această mișcare este normală și determină la fiecare dintre noi o atenție mai mare către corpul nostru, teoretic. În acest context, ea nu se referă la o anume conotație spirituală, ci, doar la faptul că dacă acordăm grija necesară corpului nostru, ca și templu al sufletului, facem un pas înainte, evolutiv vorbind. Diferența constă că Marte retrogradează în alte semne, și, în acest fel apare o concentrare preponderentă asupra anumitor zone din corpul nostru. În acest an, Marte retrogradează în semnul Săgetătorului – 17 aprilie, revine în semnul Scorpionului – 27 mai, și își finalizează mișcarea aparent retrogradă în 30 iunie tot în semnul Scorpionului. Practic sunt 64 de zile în care corpul fiecăruia dintre noi necesită o îngrijirea mai deosebită. Săgetătorul se ocupă de zona corpului corespunzătoare bazinului, discului intervertebral L -S, osului sacru, coccisului și coapselor, dar are legătură și cu spiritul de aventură, care trebuie controlat foarte bine, cu pasiunile necontrolate indiferent de natura lor – aici trebuie să lucrăm mult și cu bulimia care merge mai mult pe zona psihică ca și cadru de referință.  Scorpionul, trebuie tratat cu mai mare atenție, căci de aici apar probleme, deoarece Marte revine în acest semn, ceea ce ne spune că este decis să rezolve preponderent această problemă. În plus în astrologia tradițională Marte era și guvernatorul acestui semn. În principal zona Scorpionului este legată de toate activitățile de eliminare ale corpului, de aceea îi sunt atribuite colonul, anusul, vezica, uretra, sinusurile, nasul. În general trebuie echilibrate tulburările interioare, atât la propriu cât și la figurat, tot ceea ce ar putea genera autodistrugere sau ”revoltă”, de aceea cu siguranță fiecare dintre noi va trece printr-un proces de detoxificare, care trebuie susținut conștient.

Ceea ce m-a determinat să scriu acest articol a fost o întrebare pe care mi-a pus-o cumnata mea, speriată de ceea ce a auzit la niște previziuni astrologice. Apoi am căutat și eu diferite articole scrise și am decis să îmi spun punctul de vedere. Pentru aceasta ar trebui făcute niște clarificări. Marte reprezintă energia vitală, adică energia necesară traiului pe planeta Pământ. Această energie, este atribuită pentru ca fiecare dintre noi să aibă resursele necesare și suficiente pentru a-și realiza Destinul. Vitalitatea, este cu totul și cu totul un alt concept, ea reprezintă o sursă de energie personală obținută din activitățile spirituale realizate atât la nivel conștient cât și la nivel subconștient. Energia vitală și Vitalitatea se întâlnesc atunci când un om este pe Calea sa și în Destinul său și este deschis, preocupat și implicat spre evoluția spirituală. În acest context este accesată sursa de Vitalitate.

Revenind la Marte și la energia vitală, atunci când el este în mișcare aparent retrogradă, corpul nostru pare să facă un fel de inventar al resurselor și al stării energetice a corpului. Este un moment când sistemul nervos simpatic este destul de stresat, ceea ce evident are implicații asupra unora dintre activitățile noastre. Sistemul nervos simpatic menține în principal tonusul vascular și este cunoscut prin cele două funcții de producere a noradrenalinei și a adrenalinei. O altă funcție importantă a sa este aceea de eliberare a epinefrinei produsă de suprarenale. Din această scurtă descriere, reiese clar că reacțiile noastre în fața pericolului sunt mult scăzute și că, avem o suprasolicitare a suprarenalelor, sau o diminuare a funcției lor; scăderea funcției suprarenalelor duce la o variație a tensiunii arteriale, printre altele.  Din acest motiv, este recomandat să fim mult mai prudenți și să evităm pe cât posibil situațiile complicate, cu risc ridicat, cu multe necunoscute sau generatoare de stres.  Spun aceasta deoarece Marte este cumva folosit exclusiv la revizia periodică a trupului,  la detoxificarea lui, să nu uităm că revine în semnul Scorpionului. Detoxificarea nu este un sistem terapeutic, nici o modalitate de eliminare a simptomelor, ci un sistem de vindecare prin abordarea cauzei care a condus la instalarea dezordinii sau bolii. Presupune înţelegerea unui adevăr simplu, acela că organismul uman este terapeutul şi că energia are un rol central în cadrul procesului de vindecare. Ea pune în lumină adevărata cauză a bolii, şi anume distrugerea energiei. Energia, dar şi epuizarea resurselor de energie, constituie produsul direct a ceea ce mâncăm, bem, respirăm, aplicăm pe piele, dar şi efectul gândurilor şi al sentimentelor noastre. Aceste şase căi ne ajută fie să redevenim nişte persoane sănătoase şi pline de energie vitală, fie să ne îmbolnăvim şi să epuizăm resursele existente în organism. Detoxificarea este un proces relativ simplu, dacă-l privim de la mic la mare. Să ne gândim la o celulă, centrala acesteia de energie (Marte este responsabil) se află în mitocondrii, care eliberează adenozin trifosfat (ATF), sursa principală de energie pentru majoritatea reacțiilor chimice. Dar, între celule se efectuează transportul de molecule sau substanțe, este o deplasare activă care nu este mare consumatoare de energie, energia este generată tot de mitocondrii; aici este răspunzător adenizindifosfatul  (ADF), care provine din ATF de mai sus. Pe scurt, raportându-ne la această imagine, este posibil ca reacțiile chimice din corpul nostru să fie mai încetinite, motiv pentru care este posibil ca transportul substanțelor între celule să fie îngreunat sau să necesite un surplus de energie. Pentru a ajuta corpul în perioada cât Marte este retrograd avem nevoie să consumăm alimente cât mai ușoare, cât mai simplu preparate, hrană ne gătită și fructe, legume și semințe.

Marte mai are câteva funcții importante, dar invizibile, neconștientizate și necunoscute. El este responsabil de musculatura corpului, care sprijină scheletul osos și care transportă căldura. De aceea este nevoie de multe activități fizice, evident naturale, în special, plimbări, înot, drumeții, mers pe bicicletă, dar este nevoie și de a menține căldura în corp. Căldura în corp este o componentă importantă și foarte subtilă, ea are legătură cu energia vitală despre care vorbeam la început. Noțiunea de bine și rău, de acțiune și reacțiune, legea cauză efect, toate au legătură cu aceasta, evident, în proporții diferite. Energia vitala se mișcă pe o sinusoida astfel încât orice bine crește până la punctul maxim, apoi coboară spre rău până atinge cota cea mai joasa. Apoi iarăși începe să

urce spre bine. Viteza urcușurilor și coborâșurilor este determinată de stilul de viață al omului, de reprezentările sau de modul lui de gândire. Orice rău se echilibrează prin binele echivalent. Trebuie sa începem să înțelegem că răul este pentru fiecare un obstacol scos în calea vieții lui, este obstacolul

personal scos in cale numai pentru el. Aceasta este nefericirea lui pe care el este chemat să o transforme în fericire. De aceea pe perioada de retrogradare a planetei Marte ne vom confrunta cu obstacole, cu blocaje, aceste trebuie analizate și privite ca pe provocări de autodepășire, dar și ca situații care trebuie înțelese și rezolvate. Viața este mișcare, dezvoltare, dobândire de înțelepciune.

Cine ia aceasta mișcare drept fericire, acela este într-adevăr fericit. Dezvoltarea lumii materiale este doar o mică parte din mișcarea vieții. A sosit timpul să fim conștienți de acest lucru și să ne bucurăm de posibilitățile noastre nelimitate. Deocamdată doar învățăm prin suferințe, deoarece nu înțe1egem ce este bine1e și ce este răul. Nu înțelegem cât de rău este binele prea mare. Dau un mic exemplu. Omul vrea ca totul sa fie bine și în numele acestui bine se face luntre și punte, uitând Iubirea.

Iată ce spune foarte sugestiv Joseph Murphy :

Mii de oameni afirmă in mod constant că situaţia lor est fără ieşire, că nu există nici o cale de rezolvare a problemelor O asemenea atitudine este rezultatul orbirii spirituale. Omul începe să vadă

spiritual şi mental doar atunci când acceptă o nouă percepţie în minte: aceea că există o Inteligenţă Infinită în el, care răspunde gândului său şi care-i poate rezolva toate problemele. Plânsul mulţimii este „Vreau să văd”. Bărbaţii, femeile şi copiii ar trebui să-şi primească vederea înapoi. Ei ar trebui să fie învăţaţi în şcoli,în instituţii, acasă, pe tot cuprinsul pământului, ce este Principiul Creator al Vieţii, unde se află şi cum să-l folosească. Ar trebui să fie învăţaţi care, este legătura dintre mintea conştientă şi cea subconştientă.

Emerson spunea: „Un om devine ceea ce gândeşte el tot timpul.” Biblia spune: Ce gândeşte un om în inima lui, aceea devine. Oamenii ar trebui învăţaţi că Principiul Vieţii răspunde gândurilor lor şi că atunci când cer Inteligenţei Infinite să-i ghideze şi să le reveleze răspunsurile potrivite, ei vor fi îndrumaţi automat să facă exact ceea ce trebuie pentru a se deschide drumul respectiv. Astfel, se poate spune că au fost orbi faţă de aceste adevăruri, dar că acum au început să vadă, să aibă în minte acea viziune a sănătăţii, bunăstării, fericirii şi păcii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top