Importanța Lunii Noi din 2 octombrie 2024

Cea dintâi și mare virtute necesară oricui caută o cale spirituală este curajul

Luna Nouă din 2 octombrie aduce și o eclipsă inelară de Soare invizibilă în România, așa cum știm eclipsele se formează în apropierea Nodurilor Lunare, adică în conjuncție cu acestea. Această eclipsă și Luna Nouă se formează în conjuncție cu Nodul Sud, este un prim detaliu important căci ne aduce în prezent lecții de viață importante legate de relațiile noastre, de felul în care acționăm în social dar și să învățăm să-i ascultăm pe cei din jurul nostru. Toate aceste lecții sunt necesare în acest moment căci fiecare trebuie să o ia de la capăt, învățând din trecut, în fața fiecăruia dintre noi deschizându-se drumuri noi care fac parte din Calea personală.

Primul lucru pe care aș vrea să-l menționez este acela că Luna se află la apogeu, adică la cea mai mare distanță față de Pământ, având cea mai lentă mișcare și, de fiecare dată când se află la apogeu este în conjuncție cu Lilith. Această conjuncție este provocatoare căci aduce o mare presiune interioară, și senzația de separare, care se manifestă pe toate nivelurile, dar mai ales în relațiile noastre dar și printr-o discrepanță între ceea ce simțim și ceea ce gândim. În general ne este dificil să ne ascultăm sufletul, noi încercăm să-l controlăm, să-l pregătim pentru planurile noastre, dorințele noastre. Semnele de aer preponderent active la această Lună Nouă, Ascendentul momentului fiind și el la gradul 16 din semnul Gemenilor, în conjuncție largă cu Jupiter, ne determină folosirea exclusivă a rațiunii. Însă ar trebui să ne așternem pe hârtie ce simțim, chiar dacă acestea par lipsite de sens, însă ca atunci când ești super activ și pierzi din vedere detalii mici dar foarte importante, la fel riscăm și acum să pierdem ceea ce sufletul nostru știe foarte bine și încearcă să ne spună, noi ignorându-l.

Mercur aflat alături de Lună și Lilith, formează o cuadratură cu Ceres din semnul Capricornului, de aceea avem tendința de a privi totul doar dintr-o perspectivă materialistă, exactă, perfecționistă. În plus Mercur formează și o sesquicuadratură cu Uranus, ceea ce cu siguranță ne determină să luăm decizii destul de ciudate sau chiar să ne simțim confuzi, tindem să exagerăm și să luăm decizii lipsite de coerență, tot ceea ce putem face este să ne oprim la a fi doar observatori.  

În schimb cred că avem multe idei creative, sunt sub forma unor flashuri scurte pe care avem tendința să le trecem cu vederea, mai ales pentru că ni se par nebunești sau imposibile. Totuși să ne oprim puțin pentru a le nota, căci sunt valoroase, ele putând fi șlefuite sau analizate ulterior.

Există perioade  în care luptele se prelungesc peste necesităţi, epuizându-i forţele şi diminuându-ne entuziasmul. În asemenea momente, ar trebui să reflectăm la aceea că un război prelungit sfârşeşte prin a-l distruge şi pe învingător. De aceea este bine să retragem forţele de pe câmpul de luptă şi să ne acordăm un răgaz înainte de a relua lupta. Aceasta înseamnă să perseverăm în voinţa noastră, aşteptând cel mai prielnic moment pentru un nou atac. Este important să revenim totdeauna în luptă, dar observând starea lucrurilor.

La nivel subtil mesajul ar putea fi că lucrurile din jurul nostru ne pot fi de folos în multe privinţe, dar depinde de noi cât de înţelept le folosim. Uneori trebuie să le păstrăm şi să le îngrijim, alteori trebuie să ştim să renunţăm la ele sau să le transformăm în altceva care ne foloseşte. Ştiinţa folosirii lucrurilor din această lume are limitele ei, dar continuu putem descoperi noi posibilităţi, până când vom înţelege că avem dreptul să folosim tot ce este, dar că putem să ajungem să depindem cât mai puţin de ceea ce vedem în exterior.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top