Pluton revine la mișcarea directă – punct și de la capăt

Anual Pluton intră în mișcarea aparent retrogradă pentru aproximativ 6 luni după care revine la mișcarea directă, până aici nu pare nimic nou sau extraordinar. Doar că acum prin revenirea la mișcarea directă pune punct unei importante perioade din existența omenirii pentru a deschide una nouă (practic din 19 noiembrie Pluton va pași în semnul Vărsătorului pentru următorii 20 de ani (mai exact până în 18 ianuarie 2044) A mai avut niște treceri episodice în semnul Vărsătorului în perioadele 24 martie 2023 – 10 iunie 2023 și apoi din 21 ianuarie 2024 – 1 septembrie 2024, așa încât pe 19 noiembrie revine pentru a treia oară și va rămâne așa cum spuneam mai sus, până pe 18 ianuarie 2044.

Pluton se află acum în gradul guvernat de Jupiter și în termenul lui Marte. De câte ori s-a aflat în acest termen Pluton a acționat dur, tranșant, de la criza imobiliară și ipotecară, Covid -19 la declararea războiului împotriva Ucrainei.

Ca un scurt istoric

Ultimele treceri ale lui Pluton în semnul Vărsătorului au avut loc în perioada 1777-1798, care așa cum știm a fost o perioadă de revoluții și 1532-1553 când era în prim plan reforma protestantă. Revoluția nu este un cuvânt specific plutonian, transformarea este cuvântul cheie, dar asocierea cu semnul Vărsătorului poate duce la asocierea celor două cuvinte cheie rezultând revoluții transformatoare.

Acum odată cu revenirea la mișcarea directă, ne aflăm tot în termenul marțian al Capricornului (practic din 2 septembrie 2024) ceea ce a resimțit fiecare dintre noi ca o perioadă conflictuală, dar acum fiind și în ultimul grad al semnului, jupiterian, ordinea mondială pare extrem de fragilă gata să se rupă, iar odată ce va trece în semnul Vărsătorului în 19 noiembrie ne vom va afla în termenul lui Mercur și grad saturnian.

Am făcut această subliniere pentru a înțelege că fiecare trece printr-o puternică revoluție interioară conflictuală desigur, și destabilizatoare. Totuși Marte mai semnifică în afară de conflict și capacitatea fiecăruia de a acționa și de schimba conservatorismul sau stabilitatea mulțumitoare în care se află, dar involutivă. Pe scurt Pluton în termenul lui Marte și în grad guvernat de Jupiter va pune în mișcare acele resorturi care vor provoca lumea la revoltă și schimbare, existând nevoia de expansiune, de dreptate și de idealism.

Din 19 noiembrie Pluton va trece în semnul Vărsătorului, în termenul lui Mercur și în grad saturnian. Mercur este legat de comunicare, comerț și mișcare în toate domeniile vieții, mai ales în zonele financiare. Mercur este curios, vor apare pe scena mundană numeroase întrebări la care se vor solicita răspunsuri, căci altfel Mercur va destabiliza, se știe el este contestatar și aduce destabilizare prin modul indiscret de a se strecura și a afla informații. Campaniile mass media cu știri senzaționale și informații din culise vor fi frecvente și vor duce la aflarea unor adevăruri care vor pune lumea în mișcare.

În plan personal suntem invitați să căutăm răspunsuri, să cerem informații, să ne punem întrebări pentru a ne structura și stabiliza în orice domeniu al vieții.

În acest context aspectul aparent minor de cuadratură dintre Mercur și Pluton din 13 octombrie, imediat ce acesta revine la mișcarea directă , capătă o importanță destul de mare. Mercur în semnul Balanței ne face să fim mai atenți la exterior decât la propria noastră viață, pe care avem tendința să o punem pe loc secund. Tocmai în aceste zile 12, 13, 14 octombrie, este important să vedem ce mesaje primim din exterior referitoare la ideile noastre, de asemenea este important să punem întrebări, să solicităm răspunsuri, să fim contestatari și revendicativi. Și, în plus să înțelegem ceea ce ni se transmite prin cei din jurul nostru, cu siguranță Dumnezeu ne vorbește prin oameni, mesajele lor, ideile, cuvintele, cererile, trebuie reținute și analizate amănunțit. 

1 thoughts on “Pluton revine la mișcarea directă – punct și de la capăt”

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top