Previziuni pentru conjuncţia Soare Lilith, din semnul Racului din 22 iunie 2013

Această conjuncţie este anuală, din acest punct de vedere ea deschide un ciclu legat de capacitatea noastră de a scoate la lumină temerile cele mai profunde, de a ne elibera de tot ce ne face să ne simţim vinovaţi sau vulnerabili.
Aspectul cel mai interesant este legat de faptul că această conjuncţie are loc atunci când Soarele este puternic, fiind influenţat de solstiţiul de vară, care semnifică triumful luminii asupra întunericului, iar Lilith se află în semnul Racului, indicându-ne în adâncime, cauza răului, rădăcina profundă a problemelor noastre, bine camuflată, înrădăcinată, ascunsă în trecutul ancestral.
Cu această conjunctură ne vom mai întâlni peste 9 ani, când Lilith va reveni în semnul Racului, deci, în acest fel se deschide şi un ciclu mai lung, aşa cum am specificat mai sus, de 9 ani.
Apoi această conjuncţie are loc în preajma unor sărbători cu o mare încărcătură spirituală, într-un moment magic, în care se deschid toate căile între trecut şi prezent, între bine şi rău, între vi şi morţi, între întuneric şi lumină. Practic se pare că este o confruntare foarte rar întâlnită, pe care, din păcate, noi oamenii nu o sesizăm, dintr-o totală lipsă de atenţie sau din nepăsare.
Lilith semnifică esenţa feminină cea mai ascunsă, adică nevăzută, ne-nţeleasă, sau nebănuită, ascunsă unei priviri superficiale. Lilith este regina cu aripi a viselor şi dorinţelor, determinându-ne să oscilăm între rai şi iad, ne determină să hrănim din energia noastră, imagini vechi, ataşamente, creând vid – pustiu, dezechilibru, frustrări.
Lilith reprezintă simbolul întâlnirii contrariilor iar conjuncţia cu Soarele face efectiv posibilă această întâlnire în concret, adică la lumină, când demonii dispar şi atunci Lilith aduce luciditatea, la fel de dureroasă ca şi frustrările, doar că ea este constructivă. Această conjuncţie ne determină să recunoaştem în noi ceea ce ne displace la celălalt, pentru că de fapt se întâlnesc polarităţile, se contopesc, pentru a evita extremele, pentru a descoperi că atracţia şi respingerea sunt două feţe ale aceleiaşi monezi, la fel ca iubirea şi ura. De fapt această conjuncţie ne pune în legătură cu latura noastră cea mai ascunsă, cea mai bine disimulată, cu umbra noastră care ne bântuie.
Apoi acest aspect ne vorbeşte despre ciclicitate, adică personalitatea noastră – Soarele, sufletul nostru, fiinţa noastră, are menirea de a creşte, de a se dezvolta, iar dacă nu o face, lecţiile, situaţiile, problemele şi suferinţele se repetă ciclic şi la nesfârşit, adică apar cu un anumit ritm, tocmai pentru a ne determina să ne însuşim corect lecţiile. Însă evenimentele ciclice nu există fără sacrificii, căci numai prin acestea ne dezvoltăm conştiinţa.
Apoi Soarele şi Lilith mai reprezintă întâlnirea dintre conştient şi inconştient, de aceea va trebui să ne înţelegem emoţiile, dar să nu decidem ca urmare a prezenţei lor, este o întâlnire dintre cunoaştere şi necunoaştere, căci ceea ce cunoaştem nu ne face rău, în schimb ce nu cunoaştem ne domină, şi ne provoacă suferinţă. Din lipsă de cunoaştere nu vedem duşmanul care trebuie învins, deci nu acţionăm, pentru că ocolim lupta. Pasiunile şi dorinţele sunt maxime, ele ne pot domina şi împiedica să ne urmăm calea, dar, dacă apelăm la conştiinţă vom evita cu eleganţă toate acestea.
Aspectul exact se formează pe 22 iunie la ora 21.30, cu conjuncţia în casa a VI a, cu Ascendentul în Capricorn în conjuncţie cu Pluton, care ne spune că există doar două căi: transformarea radicală sau distrugerea. Griul nu îşi mai găseşte loc aici, fiind momentul adevărului dar şi al dezvăluirilor.
Jupiter aflat la gradul 29 în Gemeni –grad karmic, influenţează conjuncţia destul de puternic, mai ales că se află la periheliu. Apoi Soarele este în opoziţie cu Luna, aflată şi ea la periheliu, ceea ce face ca forţa aspectului să fie extrem de mare. Planetele aflate la periheliu sunt extrem de apropiate de pământ, ceea ce evident că le creşte influenţa asupra noastră. Uneori viitorul ni se dezvăluie printr-o frază care ne izbeşte, printr-un eveniment care ne face să avem sentimentul lucrurilor care vor veni, sau printr-un om care ştie să trezească în alţii credinţa şi convingerea lucrurilor care se vor întâmpla. Daca avem o viziune clară şi putem  vedea lucrurile în lumină, atunci putem vedea şi putem spune ce va urma, cu multă precizie. Dar pentru asta trebuie să renunţăm la prejudecăţi şi dorinţe subiective, şi trebuie să învăţăm să vedem lucrurile în ansamblu, ridicându-ne mai presus de viziunea limitată a omului obişnuit.
Acest aspect poate genera, la nivel mundan, conflicte dificil de gestionat, dacă evenimentele de acum nu sunt controlate şi înţelese perfect şi riguros.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top