Conjuncţia Jupiter Lilith din 12 iulie 2013

Acest aspect este deosebit de interesant, în primul rând pentru că întâlnirea dintre cele două planete este destul de rară, în medie cam la 34 de ani, apoi că acum se repetă destul de asemănător, conjuncturile astrologice din anul 1977 când cele două planete s-au aflat în conjuncţie în semnul Taurului, ceea ce într-un fel mă îngrijorează dacă mă uit la cutremurul din acel an.
De fapt conjuncţiile dintre Jupiter şi Lilith, atunci când se formează se întind pe mai mulţi ani şi pe mai multe semne, astfel că în contextul actual, Jupiter şi Lilith au străbătut împreună semnul Peştilor jumătatea lunii septembrie 2010 până la sfârşitul anului. Apoi s-a reluat mersul pas la pas în aprilie şi mai 2011 pe semnul Berbecului. Acţiunea lor conjugată şi cea mai puternică a continuat pe semnul Taurului unde s-au format două conjuncţii, una în 20 decembrie 2011, la gradul 1 iar a doua pe 17 martie 2012 la gradul 11 Taur. În data de 12 decembrie 2012 se realizează a treia conjuncţie la gradul 11 Gemeni, iar în 12 iulie şi 1 decembrie 2013 se mai formează două conjuncţii în semnul Racului.
Această reîntâlnire a celor două planete s-a întins timp de 3 ani, ba chiar 4 dacă punem la socoteală faptul că cele două merg braţ la braţ şi în semnul Leului, fără a forma o conjuncţie exactă, până în noiembrie 2014. Apoi se mai reîntâlnesc abia în anul 2048.
Precum vedem nu numai aspectul este interesant ci perioada extinsă a acestuia, evident sub diverse forme, în funcţie de semnele pe care le atinge.
La acest ciclu, avem cele mai multe conjuncţii, practic 5, deobicei sunt cam 3, ceea ce subliniază importanţa acestei perioade.
Pentru a face o interpretare cât mai corectă, trebuie spus că au mai avut loc conjuncţii în anul 1804 pe semnele Fecioară Balanţă, când Napoleon era în plină campanie militară şi glorie, schimbând cumva mentalităţile europene, în general a fost un an sângeros în care s-au declanşat războaie de lungă durată, de exemplu cel ruso-persan care a durat până în 1813, altele asemenea fiind în orient dar şi în insulele Madagascar.
În anul 1838, conjuncţia a avut loc pe aceleaşi semne iar evenimentele sunt de acelaşi tip, războaie importante ca de exemplu: între Peru şi Chile, războaie numeroase în America Centrală.
În anul 1873, cele două s-au întâlnit pe semnele Leu, Fecioară, Balanţă, atunci au adus criza de 5 ani în Statele Unite care apoi a cuprins şi Europa, în Japonia sunt practic abolite toate drepturile samurailor, considerându-se anul dispariţiei oficiale a acestora – subiectul filmului Ultimul samurai. În acest an Uranus se afla în opoziţie cu Saturn pe axa Leu Vărsător.
În anul 1908 Jupiter şi Lilith se întâlnesc pe semnele Leu şi Fecioară,  atunci a avut loc – în luna decembrie – un cutremur devastator în Calabria şi Sicilia având 10 grade pe Mercalli, făcând peste 130.000 de morţi, fiind unul dintre cele mai mari cutremure din Italia, iar în 30 iunie, în Tunguska, o localitate din Siberia, a avut loc un impact extrem de puternic cu o cometă sau meteorit care practic a produs o catastrofă ecologică, distrugând peste 60 de milioane de arbori pe o suprafaţă de 2150 kmp, acest eveniment reprezintă şi astăzi un subiect de discuţie pentru literatura de anticipaţie. În acest an Neptun şi Uranus s-au aflat în opoziţie pe axa Rac Capricorn, poziţionate pe Nodurile lunare.
În anul 1943, cele două au mers pas la pas în semnele Rac, Leu şi Fecioară, alături de ele fiind şi puternicul Pluton, aflat în semnul Leului, despre al doilea război mondial şi ce a adus el ştim cu toţii, menţionând că ruşii reuşesc să rupă asediul asupra Leningradului iar americanii se implică în război cu multă forţă.
În 1977, întâlnirea a avut loc pe patru semne, Taur, Gemeni, Rac şi Leu, atunci a avut loc cutremurul din România, au fost descoperite inelele intermediare ale lui Uranus, dar şi Chiron şi au avut loc extrem de multe accidente aviatice şi erupţii vulcanice în Japonia.
Pare că nu există anumite evenimente specifice pe care această conjuncţie le aduce, şi cred că aşa este, doar că aduce cu siguranţă tensiuni sau conflicte care par a nu putea fi controlate.
Războaiele în sine, sunt o creaţie a oamenilor şi se bazează pe terorism, pe distrugere, fiind ospăţul morţii. Ele au la bază principii şi legi care nu sunt respectate, de fapt fiind vorba de ambiţii ascunse, orgolii şi multe altele, asemănătoare cu ceea ce se găseşte în inconştientul fiecăruia dintre noi. De aceea cred că la baza războiului se află sentimentele create de Lilith.
Lilith reprezintă un punct virtual, o proiecţie geometrică, un loc care trebuie ocupat, pentru a se realiza echilibrul. Altfel spus poate fi considerată o a doua Lună a Pământului, existând unii astronomii care pretind că au văzut-o, că există, iar Jules Verne, în cartea sa De la Pământ la Lună, foloseşte această informaţie. Faptul că este invizibilă se datorează vitezei foarte mari pe care o are această planetă, fiind insesizabilă privirii noastre. Dar tot atât de adevărat este că până nu suntem pregătiţi să înţelegem influenţa unei planete asupra noastră, ea nu ni se revelează.
De aceea se poate spune că, poate, Lilith reprezintă aspecte din vieţile noastre anterioare care acum nu sunt controlate şi/sau acceptate, dar care, din când în când apar în viaţa noastră, fără a le înţelege sensul.
Conjuncţia din 12 iulie 2013, de la ora 6.24, din casa a XII a, tocmai despre asta ne vorbeşte.
Adică, amintirile noastre din trecut, conştiente sau inconştiente, se aglomerează. Acum suntem pe un prag, şi de acolo, din prag, putem vedea Îngeri de Lumină făcând semne de dincolo de el, sau Păzitorii întunecaţi ai pragului care iau forma de frustrări, de negări, de frică. Acum fiecare dintre noi ar trebui să putem trece de această entitate complexă pe care am creat-o personal, oricare ar fi preţul, pentru a deschide un nou ciclu, luminos, în viaţa noastră. Atenţie, căci nu este vorba de un război, sau de o luptă frenetică în întuneric, căci Lilith aduce luciditate iar Jupiter acceptare, binecuvântare, mântuire, pentru a putea învinge.
Dacă ne lăsăm chinuiţi de amintirile trecutului sau al eşecurilor, sau ne lăsăm covârşiţi de fricile inerente unui nou început, oricât sprijin din Lumină ni se va oferi, putem să nu-l observăm din cauza egoului care acum este amplificat de vanitatea că ştim noi mai bine ce facem.
Iar cei care primim Lumina care ni se dă, nu o recunoaştem, căci este puţim mai ciudată, tulburătoare căci se infiltrează prin ceaţa trecutului sau ne aduce flashuri. Sub această lumină, conceptele noastre limitate, evident dacă o acceptăm, încep să se schimbe radiind o viziune holistică, atotcuprinzătoare. Aş putea spune că acum suntem într-o stare critică dintre două lumi, am fost pregătiţi pentru ea din 2010, de la primul periplu, pas la pas, dintre Jupiter şi Lilith, apoi am avut semnal clar să ne oprim puţin pentru a ne dezmetici, din iunie şi cu un maxim în decembrie 2011, iar acum suntem cumva puţi în faţa faptului împlinit: este obligatoriu să ne schimbăm structura. Putem spune că acum Cerul apasă asupra Pământului, pentru a impregna un nou tipar şi, de aceea poate este bine să ştim că aşa cum spunea o veche tradiţie indiană, ultimul gând din viaţă determină tiparul unei noi încarnări. Este evident o afirmaţie simbolică, care ne oferă posibilitatea transformării până în ultimul moment, dar adevărul său fundamental poate fi cu greu pus la îndoială, deci acum avem posibilitatea să ne eliberăm de karmă, de amintirile vieţilor trecute, iar viitorul ne va apărea cu claritate, ajutaţii fiind de Îngerii de Lumină.
Interesant căci pentru acest proces am avut la dispoziţie  aproape 3 ani, pentru că aşa cum am mai scris mai sus, mai am avut o conjuncţie în semnul Gemenilor, care a înseamnat înţelegerea dar fiind un semn cadent a înseamnat şi momentul prăbuşirii celor care nu au acceptat trecerea pragului, ca apoi, acum la prima conjuncţie din 2013, sunt două conjuncţii în semnul Racului – să apară finalul definitiv pentru unii sau începutul unei a doua naşteri, a naşterii în individualitate. În 2014, deja braţ la braţ în semnul Leului, Jupiter şi Lilith, ne vorbesc de dharma, adică de capacitatea de a acţiona fără nici o preocupare faţă de roadele acţiunii, adică de eliberarea egotică, devenind SLUJITORI AI VIEŢII.
Aceasta este pe scurt imaginea personală a acestei conjuncţii minunate, ea are loc în viaţa fiecăruia dintre noi şi cu siguranţă atunci rămâne memorabilă, doar că acum este vorba despre noi ca familie pământeană, ca un singur suflet, fiind nevoie să devenim conştienţi de darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu Tatăl şi de o acţiune de conştientizare şi desăvârşire a noastră. 
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top