Previziuni pentru opoziţia Mercur Neptun din 26 august 2013

Acest aspect este foarte puternic din mai multe motive, pe care le voi enumera mai jos. Din acest motiv am decis să scriu acest articol despre un aspect care este până la urmă anual şi de scurtă durată, în general nefiind spectaculos din punct de vedere astrologic.
Iată câteva dintre motivele cele mai importante:

  • Neptun va fi în domiciliu, semnul Peştilor până în 2025, el acţionând cu toată forţa şi făcând practic anual opoziţie cu Mercur aflat în domiciliu în semnul Peştilor, dar, nici una dintre ele, nu va avea forţa celei de acum, pentru că Neptun formează trigon cu Jupiter în conjuncţie cu Lilith şi  cu Saturn în conjuncţie cu Nodul Nord şi pentru că îl are alături pe Chiron.
  • Mercur trece anual prin semnul de domiciliu al Fecioarei, dar până în 2025, nu va mai avea alături Soarele în conjuncţie superioară cu el şi în opoziţie cu Neptun, formând practic un tandem important şi extrem de puternic, care are efecte extraordinare asupra gândirii noastre.
  • La ora formării exacte a aspectului – 26 august 2013, ora 2.12, ambele planete se află fix la 4 grade şi 00 minute; aceste grade 4 Fecioară pentru Mercur şi 4 Peşti pentru Neptun, ceea pentru mine semnifică o extraordinară exactitate a evenimentelor, exactitate adusă prin fermitate şi voinţă, 4 fiind simbolul Crucii. În plus aceste două grade ne vorbesc despre grup, despre activităţi la nivel social, despre forţa cu care, ne-a înzestrat pe fiecare în parte Dumnezeu, despre învingerea prejudecăţilor social-culturale, în favoarea recunoaşterii calităţilor spirituale.
  • Acest aspect de opoziţie face parte dintr-o configuraţie specială, denumită Dreptunghiul mistic, aspect în care mai este angrenată Luna – materializarea cosmică a Legii Universale a Cauzei şi Efectului în conjuncţie cu Nodul Sud – care reprezintă punctul în care opunem cea mai mare rezistenţă în acest caz ataşamentele materiale şi Saturn, care conduce obligatoriu şi de multe ori forţat la realizarea lui ”Eu Sunt”, în conjuncţie cu Nodul Nord – portalul care conduce spre cunoaşterea superioară. Acest aspect ne mai vorbeşte despre tensiuni generatoare de creştere personală şi implicit spirituală, tensiunile fiind date de opoziţia Lună – Saturn şi de cea dintre Mercur şi Neptun. Aspectul este oarecum închis, adică generează riscul de a ne învârti în cerc, de a alerga în jurul cozii, dacă nu decidem să ne folosim calităţile şi rămânem ataşaţi doar de valorile materiale. În schimb tot acest ansamblu ne determină să înţelegem că forma generează energia, şi că dacă forma noastră este legată doar de materie, energia este primară, primitivă şi greu regenerabilă, consumându-ne.
  • Acest aspect este legat prin două septile: dintre Neptun şi Pluton şi apoi dintre Mercur conjunct cu Soarele şi Jupiter  conjunct cu Lilith, formează o a doua ”foarfecă”, prima ne-a tuns la Luna Plină – citiţi articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/previziuni-pentru-luna-plina-din-21-august-2013, care de această dată acţionează automat şi ne determină să renunţăm la tot ce nu ne este necesar, prin schimbări dureroase, prin acţiuni în forţă, care acum se declanşează la nivel subtil.
  • Acest aspect face parte şi dintr-o configuraţie de Diamant, în curs de formare prin tranzitul Lunii în semnul Taurului, este un aspect care oarecum reactivează Configuraţia de diamant din 29-30 iulie, doar că acum ea vine să facă modificări importante în felul de a gândi, în structura fizică – referitoare la sănătate şi în modul de abordare a problemelor.
  • Desigur că sunt perioade în care lucrurile chiar merg prost, nici un fel de gândire pozitivă nu poate schimba această stare de lucruri. Ce e de făcut…? În primul rând să nu opunem rezistenţă, să lăsăm foarfecele să lucreze, căci lucrurile la care opunem rezistenţă persistă până ne vom decide să le înlăturăm, făcând procesul de tundere o chirurgie. De aceea este bine să acceptăm energia acestei experienţe de viaţă fiindcă doar atunci o putem vindeca, căci nu putem vindeca ceea ce nu luăm în considerare. Apoi oricât de rău ar sta lucrurile în exterior, lumea noastră lăuntrică (inima, sufletul, mentalul), nu pot fi în nici un fel afectate din afara noastră, cu excepţia situaţiei când noi decidem că pot face acest lucru.
  • Ascendentul momentul când se formează aspectul exact este în semnul Racului, în conjuncţie cu Jupiter şi Lilith, de fapt cumva este Punctul mijlociu dintre acestea două, ceea ce ne vorbeşte despre decizii personale, despre alegerea dintre Bucurie şi Frică, despre eliberarea de trecut şi atragerea Abundenţei, este un punct critic la acţiunea dintre două forţe, una centrifugă alta centripetă, care ne poate determina să înţelegem că ignoranţa noastră este o nefericire, dar că nu ar trebui să fie o problemă dacă ne dorim să înţelegem ce doreşte Dumnezeu de la noi şi ce anume nu doreşte. Şi aici trebuie înţeles că dragostea lui Dumnezeu este necondiţionată, însă recompensele sunt condiţionate de implicarea noastră în propria VIAŢĂ.

 
Pe scurt acest moment declanşează competiţia pentru VIAŢĂ, deoarece nu este suficient ”doar să fim”, această competiţie este dură, chiar dacă aparent pare simplă, pentru că se referă la supravieţuirea noastră, vorbesc strict spiritual. Primul pas este acela de a reveni la VIAŢĂ, ceea ce înseamnă să ştim să ne bucură, în primul rând, de tot ce avem; făcând acest pas înseamnă că acceptăm tunsul foarfecii şi apoi vor apare şi lucrurile bune.
 
Neale Donald Walsch are două rugăciuni extraordinare care ne pot ajuta să iubim tot ce ne înconjură, necondiţionat de frică sau prejudecăţi.
” Dumnezeul meu iubit, Îţi mulţumesc astăzi, pentru ceea ce există în lumea şi în viaţa mea. Inima mea ştie că voi vedea durerea transformându-se în bucurie, amărăciunea, în încântare – şi chiar moartea în viaţă veşnică.”
”Îşi mulţumesc, Doamne, pentru că mă ajuţi să înţeleg această problemă a fost deja rezolvată pentru mine.”
 
 
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top