Opoziţia Jupiter retrograd Pluton din 31 ianuarie 2014

Acest aspect se formează odată la 12 ani, şi în principiu are trei etape, adică trei conjuncţii, cu planetele în diferite stadii. Această opoziţie ne se formează cu ambele planete directe, ceea ce ne dă o informaţie importantă despre aspect. Astfel, în 8 august 2013, Pluton a fost retrograd, un aspect foarte subtil greu de resimţit, pentru că el lucrează la nivel general, iar noi suntem prea puţin atenţi la influenţa lui. Din acest motiv acest aspect a fost mai uşor, mai puţin resimţit, în sensul concret, în august 2013. Totuşi, atunci s-au generat conjuncturi care au permis ca evenimentele de acum să aibă loc, noi, întâlnindu-ne practic cu rezultatul lor, înţelegând concret ceea ce se întâmplă.
Acest aspect tocmai din acest motiv este foarte important şi trebuie înţelese bine şi corect semnificaţia evenimentelor atât din viaţa personală cât şi din evenimentele mundane, generale. Evident dacă le vom înţelege, vom putea interveni, fiecare dintre noi, la schimbările subtile care se vor perfecta în 21 aprilie 2014, la refacerea pentru a treia oară a acestei opoziţii. Acest aspect în trei paşi, este cumva ca şi o naraţiune care are introducere, cuprins şi sfârşit, noi fiind acum în perioada de cuprins, în perioada în care se derulează toate evenimentele, fiind nevoie de o atenţie deosebită la toate detaliile pentru a o înţelege în tot ansamblul ei.
Aspectul exact se formează pe 31 ianuarie 2014, Jupiter retrogradă, el aducând în faţa ochilor evenimente prin care să putem îndrepta mediul în care trăim, relaţiile noastre, pentru a înţelege exact de ce anume avem nevoie – şi implicit şi de ceea ce nu ne mai este necesar – dar, mai ales pentru gândi şi proiecta viaţa noastră dintr-o cu totul altă perspectivă.
Mi se pare extraordinar cum acest aspect amestecă şansele cu minciunile, intuiţia şi sensibilitatea cu brutalitatea, dar şi dorinţele cu nepăsarea.
Evident că opoziţia pune faşă în faţă, aduce confruntare, doar că de această dată este dureroasă şi ne obligă să înţelegem, să luăm decizii, să acţionăm. Într-un fel această duritate a aspectului ne scoate din nepăsare şi ne obligă să conştientizăm cauzele multor probleme pe care le avem.
La nivel mundan, se poate spune că se concretizează felul furtunos în care a început acest an, prin revolta din Ucraina, revolta din Sudan, tulburările din Republica Moldova, si Siria. Eu cred că trăim nişte zvâcniri importante, care ar trebui să fie generatoare de bine, evident daca fiecare se implică în asta.
Pe harta României, acest aspect se formează pe cuspida axei Ascendent Descendent, ea ne vorbeşte despre lupta pe care România o dă pentru a-şi exprima identitatea naţională, pentru a se regăsi, pentru a scoate capul la lumină. România are nevoie mai mult ca oricând de unitate, de o consolidare în interiorul graniţelor. Ne aflăm într-un moment de răscruce pentru viitorul regiunii şi al ţării noastre, dar acest moment ne găseşte în degringoladă, dezbinaţi, frustraţi, instigaţi unii împotriva celorlalţi şipeste toate, cu instituţii ale statului paralizate, incapabile să se organizeze şi să se coordoneze în chestiuni de viaţă şi de moarte. Fără o strategie proprie, fără demnitate şi fără negociere, atât cu aliaţii, cât şi cu ţările terţe, România devine expusă la presiunile din jur, dezbinarea poate veni din interior, nu este necesar să ne atace cineva din exterior.
Din punct de vedere astrologic, planeta Venus în mişcarea retrogradă a venit până în apropierea lui Pluton, parcă să ajute, dar oprindu-se foarte aproape, doar semnalând, aşa că ar trebui să ne scriem ideile sau senzaţiile pe care le-am avut, semnalele pe care le-am primit, chiar dacă pe moment par nesemnificative. Venus a semnalat persoanele de acre avem nevoie, oamenii cu care ar trebui să colaborăm la nivelul ideilor, ne-a deschis ochii asupra faptului că nu tot ceea ce vedem este adevărat, căci adevărul este de multe ori bine ascuns şi noi vedem aparenţa unui gând sau sentiment.
Pe de altă parte configuraţiile de pe cerul astral ne dezvăluie o clepsidră, care a începe să lase nisipul să curgă, este momentul în care avem şansa schimbării şi a începerii unor noi acţiuni,  acestea vin în urma schimbărilor pe care le-am decis în viaţa noastră sau pe care le decidem chiar acum. Venus conjunct tangenţial cu Pluton şi în septil cu Saturn, ne ajută să ne decidem singuri viaţa, iar dacă ezităm, vor fi alţi care vor decide pentru noi şi atunci vom trăi ca într-un film în care suntem doar spectatori.
Apoi acest aspect ne vorbeşte despre forţa interioară extraordinară pe care o avem de a materializa visele noastre şi a ne pune în aplicare Destinul.
Acţiunile noastre sunt inerţiale, parcă ne este greu să ne mişcăm pentru a ne atinge scopurile, suntem cumva paralizaţi sau anesteziaţi de ceva ce nu prea ştim să definim, iar dorinţa de libertate în cel mai complex sens, parcă nici numai există. Acest blocaj mi se pare cel mai important, căci el permite celor determinaţi să ne păcălească, să ne creeze necazuri sau mâhniri, şi ceea ce este mai grav să ne pierdem identitatea, să nu mai ştim cine suntem, pentru că nu ştim ce vrem sau ne pierdem direcţia.
De multe ori inocenţa sau neştiinţa noastră are nevoie de protecţie uneori, atunci când unele lucruri depăşesc puterea noastră de înţelegere. Când venim de la întuneric, trebuie să ne adaptăm treptat la lumina Soarelui ca să ajungem să vedem bine. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ne temem de lumina, de cunoaştere, ci doar că este nevoie de abordarea ei în ritmul în care nu ne va răni. Trebuie să căutăm să ne maturizăm ca să putem folosi bine adevărurile puternice ale vieţii.
Ceea ce cred, este că tot ce decidem să facem acum, în sens constructiv îşi va arăta roadele în primăvara anului viitor, sau altfel spus, atunci v-a expira timpul pentru schimbare.
Jupiter retrograd, este în inconjuncţie cu Soarele, ceea ce se reflectă în faptul că în acest moment nu suntem capabili să ne vedem propriile interese, că suntem cumva proprii noştri duşmani căci nu ne ocupăm de viaţa noastră, în sensul cel mai constructiv şi real.
În acelaşi timp Jupiter este în trigon cu Chiron, adică înţelegem ceea ce avem de făcut pentru a ne schimba în bine viaţa, doar că este nevoie de un impact puternic din exterior pentru a ne pune în mişcare.
Apoi faptul că Jupiter retrograd este în conjuncţie cu propriul Nord Nord, mi se pare extraordinar de important, în primul rând pentru că natura planetei Jupiter este foarte asemănătoare cu Nodul Nord, apoi pentru că Jupiter în exaltare şi retrograd ne măreşte extrasensibilitatea şi ne ajută să înţelegem din plin energia planetei Jupiter. Jupiter reprezintă legea, legea noastră pământeană, dar reprezintă şi ceea ce noi ne stabilim ca lege, adică propriile noastre legi. Acum este momentul să descoperim care sunt legile după care funcţionăm sau pe care ni le-am asumat, atunci când am decis să venim aici, să ne întrupăm. Dacă Jupiter se află pe Nodul Nord al planetei Jupiter, atunci Pluton se află pe Nodul Sud, adică va trebui să ne încheiem îndatoririle şi datoriile, să facem tot ceea ce este posibil să fim cât mai consecvenţi în respectarea promisiunilor făcute. Acest aspect este la fel de important ca şi opoziţia cu Pluton, cumva aducându-i acestei o coloratură jupiteriană extrem de puternică.
Aş vrea să mai specific faptul că Pluton se află la mijlocul distanţei dintre Saturn şi Neptun, indicând o gravă criză morală, ca un fel de cangrenă, blocând cumva capacitatea de regenerare sau dezvoltare atâta vreme cât nu este înlăturată cauza crizei,  aşa că, cu cât vom întârzia mai mult cu atât ne vom autobloca dezvoltarea şi expansiunea. Foarte interesant că poziţionarea lui Pluton la mijlocul distanţei dintre Saturn şi Neptun se face prin septil faţă de ambele planete, deci cumva noi nu vom acţiona de bună voie şi nici nu auzim sau vedem mesajele divine şi subtile pe care le primim, blocându-ne şi simţul practic şi simţul măsurii, dar şi credinţa sau extracalităţile. Aşa că singura soluţie este să ne respectăm promisiunile, să încep prin a ne rezolva datoriile din trecut în acest fel făcând paşi înainte, şi deblocându-se şi toate celelalte.
Multe din problemele noastre, probabil majoritatea lor, există datorită faptului ca nu le-am privit în fata, ca nu le-am înfruntat; iar faptul de a nu le fi observat cu atenţie, le dă amploare. Faptul că ne este frică de ele le dă energie, faptul că încercăm în permanenta să le evitam le dă amploare. Ele sunt acceptate; acceptarea este însăşi existenta lor. Problemele nu există în afara acceptării noastre. Orice lucru care se întâmplă în viaţa noastră are nevoie de energie. Dacă nu îi trimitem energia – este ceea se numeşte „identificare” – deci daca nu ne identificăm cu nimic, lucrul respectiv moare, el nu mai are o energie care să îl susţină. Să nu uităm, obişnuinţa este comodă, luciditatea este dificilă – însă este astfel doar la început.
Reţineţi acest lucru : nimic nu poate fi câştigat fără luciditate . Aceasta este o lege suprema şi lecţia acestei perioade.
Ştim că anumite momente se repetă.
Deseori ne vedem puşi în faţa aceloraşi probleme şi situaţii pe care le-am mai înfruntat; ne simţim atunci deprimaţi, gândindu-ne că suntem incapabili să progresezăm în viaţă, de vreme ce momentele dificile revin.
“Am mai trecut prin asta”, ne reproşam inimii noastre.
“Într-adevăr, ai mai trecut prin asta”, ne răspunde inima. “Dar n-ai trecut niciodată dincolo de asta.”
Trebuie să înţelegem atunci că experienţele repetate au un singur scop: să ne înveţe ceea ce nu vrem să învăţăm.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top