Conjuncţia Soare Mercur retrograd din 15 februarie 2014

Această conjuncţie se numeşte din punct de vedere astrologic, inferioară, ea defineşte începutul unui nou ciclu de 120 de zile, legat de mişcarea planetei Mercur, de aceea putând fi considerat acest aspect echivalentul unei Luni Noi, doar că se referă la ceea ce reprezintă Mercur: mişcare, abilitate, comunicare, călătorii, studii, comerţ. Mai multe despre ciclurile lui Mercur în 2014 puteţi citi aici https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni/previziuni-astrologice-mercur-in-2014.
Acest aspect ne sugerează fiecăruia dintre noi cum ar trebui să acţionăm din această perspectivă în acest interval de 120 zile, legat de ceea ce reprezintă planeta Mercur.
În principal, acest aspect, care se formează pe 15 februarie la ora 22.20, ne vorbeşte despre schimbarea unor atitudini şi idei referitoare la relaţiile noastre. Mi se pare extraordinar cum întreaga energie planetară ne concentrează atenţia spre acest aspect.
Cred că de aceea fiecare ar trebui să încerce să-şi redefinească relaţiile. În acest sens am scris un articol despre relaţii şi în plus organizăm un seminar legat de acestea https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/iubirea-este-singura-constanta-in-univers-iubirea-este-din-infinit-si-va-fi-eterna.
În primul rând că ceea ce ne aduce acest aspect este sentimentul de Împreună, de camaraderie, de prietenie. Fiecare dintre noi ar trebui să se definească în propriul grup, să-şi analizeze relaţiile, să îşi descopere rolul şi sensul său acolo. Apoi relaţia de cuplu, este extrem de importantă, căci Iubirea este singura care ne va susţine în această perioadă grea şi ea ne va da energia de a ne transforma şi adapta. Deci este un moment în fiecare ar trebui să înţeleagă ce anume a făcut să apară povestea de dragoste şi unde sau de ce sunt slăbiciunile care acum o fac să funcţioneze la relanti.
Ascendentul momentului se află în semnul Balanţei, semnul asocierilor şi relaţiilor, iar Marte se află pe casa I acţionând pentru a întări cuplurile / relaţiile care trebuie să acţioneze împreună şi desfăcând, disipând cuplurile sau relaţiile care numai sunt necesare.
Vor fi provocări în ambele cazuri, ele sunt necesare pentru a consolida sau pentru ca fiecare dintre noi să facă alegerile potrivite. Pentru ca acestea să fie corecte, este important să facem o evaluare profundă şi corectă a relaţiilor noastre, din toate perspectivele, privind în amănunt orice detaliu, sentiment, emoţie sau stare pe care acestea ni le generează.
Conjuncţia Soare Mercur se află în casa a IV a, deci mai este nevoie să privim şi la trecutul nostru, să ne înţelegem rădăcinile şi să analizăm relaţiile cu familia, să ne orientăm atenţia spre atitudinile noastre, pentru că ele reprezintă de fapt tot ceea ce se află adânc în interiorul nostru. Reprezint temelia noastră, privită global, deci, sugerez că această introspecţie ne va ajuta să ne cunoaştem, să ne înţelegem nevoile sufleteşti, ceea ce este important. Acestea sunt cele care ne determină să facem alegeri la nivel subconştient, iar conştientizate, ne ajută să ne definim relaţiile şi ceea ce avem nevoie de la parteneri. Unii dintre noi au nevoie de exprimarea relaţiei prin acţiuni concrete, alţi prin afecţiune, alţi prin sex, alţii prin comunicare, alţii prin timp acordat. Odată ce înţelegem ce anume ne conferă siguranţă, putem cere persoanelor din jur ceea ce avem nevoie dar mai ales ne putem înţelege propriile acţiuni sau nemulţumiri.
Inconjuncţia pe care Soarele şi Mercur o fac cu Lilith, poziţionată pe Mijlocul Cerului, ne spune că nu ne putem descoperi pe noi înşine din teama de a nu fi apreciaţi la nivel social, de a nu ne pierde poziţia sau prestanţa în ochii celor din jur. Dar, din păcate, din contră, cu cât ştim mai bine cine suntem, cu atât ne este mai simplu să ne manifestăm calităţile care evident vor fi mai uşor recunoscute. De fapt acest aspect ne pune într-un fel de luptă interioară, o frământare, pentru a ne scoate capul la lumină, pentru a ne exprima frumuseţea sufletului. Legile sociale şi prejudecăţile, teama de a nu fi acceptaţi ne determină la compromisuri, dar, acestea ajung încet, încet să ne domine viaţa şi să ne îndepărteze de ceea ce de fapt ar trebui să fim, să ne împiedice să ne împlinim destinul.
Uranus, guvernatorul semnului (Vărsător)în care se formează conjuncţia Soare – Mercur, este în casa a VI a, în conjuncţie cu Fortuna, el ne sugerează că acţiunile prin care ne exprimăm cel mai bine creativitatea, originalitatea, cunoaşterea şi personalitatea, ne vor ajuta să ne revoluţionăm viaţa. Aşa că după ce analizăm şi descoperim cine suntem şi ce nevoi avem, trebuie să acţionăm imediat pentru a pune în practică schimbările pe care le-am conştietizat. Apoi avem nevoie de smerenie, de modestie, de natural, ceea ce evident contrastează cu graba şi intelectualitatea exacerbată a zilelor noastre. Voiam să spun că soluţiile simple şi naturale vor fi cele mai eficiente şi rapide. Apoi dacă nu reuşim să facem rapid aceste schimbări măcar să fim mai prevăzători, ţinând cont de ceea ce am descoperit despre noi înşine.   
 
Înţeleptul Lao Zi spune despre călătoria noastră
“Drumul presupune respectul pentru tot ceea ce este mic şi subtil. Învaţă să cunoşti totdeauna momentul potrivit pentru a lua hotărârile necesare.
Chiar dacă ai tras de multe ori cu arcul, continuă să fii atent la felul cum pui săgeata şi întinzi coarda.
Când începătorul e conştient de nevoile sale, sfârşeşte prin a fi mai inteligent decât înţeleptul neatent.
Acumularea iubirii înseamnă noroc, acumularea urii înseamnă calamitate. Cine nu recunoaşte problemele, lasă până la urmă uşa deschisă şi pătrund tragediile.
Lupta nu are nimic de-a face cu încăierarea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top