Conjuncţia Soare Neptun în 2014

Conjuncţia Soare Neptun este anuală, ea închide în 23 februarie un ciclu şi deschide un altul, aşa că ziua de 23 este importantă mai ales pentru a recepţiona mesajele care ne sunt transmise de univers. Aceste mesaje recepţionate la nivel subconştient, vor trece prin conştientul fiecărei persoane şi vor fi adaptate la nevoile sufleteşti individuale.
Aspectul exact se formează la ora 20.10, în 23 februarie 2014, iar conjuncţia Soare Neptun este poziţionată în casa a V a a momentului, ceea ce sugerează că ne este stimulată creativitatea şi imaginaţia, pe de-o parte, iar pe de altă parte, tendinţa de fraudă, minciună, deviere a realităţii şi evaziune este maximă, la toate nivelurile, de la mic la mare. În plus alături de aceste planete se află Deneb, o stea fixă care amplifică percepţiile şi ajută creativitatea dar indică şi momentul de judecată divină. Probabil că în acest context fiecare va primi informaţiile de care are nevoie pentru a merge mai departe în cel mai potrivit mod; acestea vor veni în funcţie de construcţia personală şi de menirea pe care o are – este un moment important, despre care voi scrie un articol separat, de conştientizare a menirii şi vom organiza un seminar dedicat acestui subiect pe 1 martie 2014 (informaţii pe site).
Ascendentul momentului se află în semnul Balanţei, iar Marte este în conjuncţie strânsă cu el, ceea ce anunţă dispute datorate diferenţelor de viziune dar şi de doctrină, Marte aduce disipare şi rupturi de alianţe, în fapt, tensiuni relaţionale, mai ales dacă nu sunt clarificate toate situaţiile, sau există suspiciuni şi nemulţumiri. Cea mai bună soluţie în acest context este abordarea sinceră a problemelor şi evident lămurirea ne-nţelegerilor.
Nodul Nord se află şi el în conjuncţie cu Ascendentul, la grad anaretic, ceea ce ne obligă, sau mai bine spus forţează rezolvarea unor situaţii, tranşarea lor. Cumva fiecare dintre noi este obligat să conştientizeze valoarea relaţiilor personale, dar să facă paşi importanţi în stabilizarea lor sau în renunţarea la ceea ce-i este nefolositor sau împovărător. Relaţiile sub toate formele şi integrarea sau asocierea în sau cu anumite grupuri este importantă, în sensul responsabilizării sociale şi implicării individuale, pentru ca aceste grupuri sau întreaga noastră societate să evolueze.
Lilith a intrat de astăzi în gradul anaretic 29 al Racului, şi se află în conjuncţie exactă cu Mijlocul Cerului momentului, ceea ce evident sugerează criza de identitate personală şi naţională în care ne aflăm. Lilith ne va aduce în prezent suferinţe din trecut, se vor răscoli multe sentimente, sau temeri, tocmai pentru că aduse la lumina Soarelui vor dispare. Cumva moştenirile trecutului se pot rezolva sau se pot integra în viaţa noastră pentru a ne purifica şi elibera, sau mai bine spus vom fi deosebit de lucizi, chiar cinici uneori, referitor la aceste răni sufleteşti.
Pe de altă parte Lilith este în cuadratură cu Nodul Nord şi Vesta – acest aspect este covârşitor şi îl voi trata separat – ceea ce cu siguranţă va determina multe acţiuni revendicative, activarea dorinţei de a plăti poliţe mai vechi, dar şi multă violenţă subtilă, la nivel de şantaj, manipulare, intimidare. Cumva se va pune degetul pe cele mai profunde temeri şi răni sufleteşti.
În acest context este important ca cel puţin această săptămână să evităm implicarea în dispute sau scandaluri, existând riscul de a genera acţiuni greu de oprit sau stabilizat, sau se vor genera evenimente karmice dificile, profunde.
Asteroidul Pallas este în opoziţie cu conjuncţia Soare Neptun, de aceea se poate spune că inteligenţa şi raţiunea, legile personale se vor afla faţă în faţă cu tentaţia, provocarea, frauda sau minciuna. Depinde dacă vom accepta să se manifeste toate acestea sau vom folosi spiritul combativ al acestui asteroid pentru a ne fi acceptate legile personale, atitudinea de viaţă corectă şi constructivă. Să nu uităm că din punct de vedere al mitologei Pallas s-a născut din capul lui Jupiter, ceea ce evident sugerează foarte multe, ea sugerând o dezvoltarea importantă în psihicul uman – inteligenţa creativă, pe care acum putem să o folosim pentru a aduce totul pe calea corectă. Pallas ne invită să accesăm legile de manifestare universale şi să ne folosim vizualizarea creativă pentru a ne construi viitorul. De fapt, pe scurt ea ne ajută să folosim strategia şi nu conflictul, legea şi nu minciuna, să ne angajăm prin activităţi concrete în loc să stăm în incertitudine sau haos.
Despre acest aspect mai pot fi multe de spus, dar am generat doar nişte direcţii importante, căile colaterale se vor deschide singure, după toate acestea. Oricum, poate pare pe moment că nu vedem ieşire din situaţiile actuale, dar dacă ne focusăm privirea şi ne concentrăm vom vedea soluţiile care într-adevăr par depărtate, imposibile, ele de fapt, fiind doar bine camuflate.
 
Nu fiti nedrepti cu voi-insiva; Nu trebuie compromisa realitatea si punctul de vedere al cuiva, in favoarea altcuiva; Traiti viata incorporata/incarnata  bazati pe fraza Eu aleg in locul frazei  Eu ma tem/imi este frica de… Actiunile sunt compatibile cu cuvintele; Nu spuneti un lucru si faceti un altul! Nu fiti nedrepti cu ceilalti; Sa nu aveti dorinta de a va prezenta intr-o lumina proasta, de a manipula sau controla oamenii sau evenimentele, de a fi ascunsi, de a acumula, de a fi lacomi sau necinstiti, chiar in mica masura; Aveti intelepciunea de a sti cand sa vorbiti si cand sa nu vorbiti, cand sa actionati si cand sa nu actionati, insa nu schimbati expresia adevarului interior, de dragul altora; cunoasteti ca de ce beneficiaza unul, beneficiaza Totul, cu scopul ca Ordinea Divin sa fie mentinuta! Daruiti si primiti intr-un flux echilibrat!

Aveti incredere in sine si in consecinta, aveti incredere in altii; aflati ca nu exista greseli, nu exista caderi, doar alegeri! Sa nu aveti sentimente de vinovatie, ci de iertare, de culpabilitate sau de a va indoi de voi-insiva; sa nu fiti afectati de critica altora!

Sa nu doriti sa dovediti ca aveti dreptate si ca altii gresesc; aflati ca toate punctele de vedere sunt adevarate, in mod egal si inseparabile de vointa libera; alegeti si fortificati puterile şi calităţile personale, fiti bazati pe alegere, nu pe frica. Nu criticati si nu ii judecati pe ceilalti, direct sau indirect; cautati sa nu participati la critica si la barfa; nu va plangeti; nu incercati sa va amestecati in dramele si conflictele celorlalti; aflati ca nevoia de a critica si de a va plange, provin din frica; îngaduiti celorlalti dreptul de a fi asa cum sunt! Nu confundati actiunile cuiva cu fiinta sa. Conştientizati ca toate fiintele sunt Divine si egale!

Actionati in momentul Acum. Constiinta incarnata nu se afla in trecut sau in viitor, ci doar in momentul acum si in experienta aleasa in acel moment. Nu va ingrijorati si nu regretati!

Este posibil sa experimentati intreaga gama a emotiilor umane, insa sunteti capabili sa alegeti ce emotii doriti sa simtiti, in orice moment dat; nu experimentati raspunsurile intamplatoare si necontrolate, ale majoritatii oamenilor!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top