Conjuncţia superioară Soare Mercur aprilie 2014

Acest aspect se formează pe 26 aprilie 2014 la ora 6.25, ceea ce face ca aspectul să fie în conjuncţie cu Ascendentul, ceea ce îi dă o valoare mult mai mare şi o importanţă specială. Apoi acest aspect este în cuadratură descrescătoare cu Lilith, ceea ce îi conferă un fel de luciditate dură, extremă, dar necesară pentru a evalua corect situaţiile şi conjuncturile exterioare nouă.

Lilith, pe de altă parte pare să aduc în prezent evenimente din trecut, evenimente care ne împiedică să evoluăm, să ne adaptăm, sau pur şi simplu să ne privim cu realism, ceea ce evident ne blochează evoluţia sau o frânează. Pe moment toate acestea pot părea dureroase, de fapt fiind doar necesare pentru a înţelege şi accepta anumite greşeli sau erori de gândire şi atitudine care ne împiedică să vedem realitatea corect.

Pe de altă parte Mercur în semnul Taurului este practic, aduce un fel de realism constructiv, care ne ajută să ne îndreptăm atitudinea greşită faţă de tot ceea ce ne înconjură.

Venus, guvernatoarea Ascendentului, este în sesquicuadratură cu Lilith, în acest fel, sentimentele noastre fiind foarte încercate, sau mai bine spus ne este testată încrederea, iubirea şi creativitatea.

Practic această conjuncţie ne determină să fim mult mai calculaţi, să ne orientăm atenţia spre lucrurile concrete, să ne dezvoltăm calităţile personale şi încrederea în ele. Se deschide o perioadă de eforturi intense, susţinute, care pot aduce rezultate bune şi reuşite materiale, cu condiţia să putem depăşi fricile şi lipsa de motivaţie, care ne caracterizează pe toţi în această perioadă.

Pe de altă parte, toate reuşitele noastre depind de modul nonconformist de adoptare a problemelor, de rezolvarea problemelor legale şi a celor din trecut, de punerea în ordine a hârtiilor şi actelor şi de respectarea legilor, indiferent cât de strâmbe ni se par ele. Într-un fel este o perioadă în care consecvenţa în respectarea eticii şi moralităţii generează, sau mai bine spus, pune bazele unor noi perspective importante.

Deci avem de înţeles valoarea lucrurilor care ne înconjură, trebuie învăţată bucuria de a trăi ziua de astăzi cu tot ce ne aduce ea, în acest fel putând să ne construim viitorul cu paşi siguri şi fermi.

Este indicat să înţelegem importanţa relaţiilor interpersonale în viaţa noastră, să le analizăm, iar cele pe care le avem de convenienţă sau din lipsa curajului de a le pune capăt, să încercăm treptat să le  eliminăm. De fapt vorbind simbolic poate semăna cu o curăţenie generală în viaţa noastră relaţională.

Odată reuşită această acţiune vor apare alte relaţii noi, în rezonanţă cu ceea ce ne-am propus să facem, aducând un aer de prospeţime şi mulţumire.

Comunicarea şi spiritul de observaţie sunt peste medie, toleranţa şi deschiderea, vor cuvintele de ordine ale acestei săptămâni. Modul însufleţit de a ne susţine ideile, are de această dată înţelepciune şi înţelegere faţă de problemele celor din jur.

Vom înţelege că singurul mod de a acţiona este pe cale armoniei, echilibrului şi echidistanţei, de aceea uşoara tendinţă  de a acţiona exagerat trebuie depăşită.

Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de intuiţie, mai ales în ceea ce privesc lucrurile ascunse, sau duşmanii din umbră, cât şi pericolele.

Trebuie să luptăm cu noi înşine pentru a ne învinge lenea şi lipsa de voinţă.

Sensul tuturor lucrurilor pare a fi acela de a ne aminti că există undeva, un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştim să o citim – ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Dacă privim cu calm în sufletul nostru, eliberaţi de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vom putea vedea limpede răspunsul căutat.

Fiinţa noastră învaţă, în viaţă, din rolurile pe care şi le asumă de-a lungul timpului. La un moment dat simţim în mod natural nevoia să trecem mai departe, să ne asumam un rol nou, ca să învăţăm o noua lecţie atunci când am încheiat-o pe cea curentă. Când simţim această nevoie de a trece la ceva nou, dar fără să regretăm şi fără să respirăm uşuraţi că lăsăm în urmă vechiul rol, este cel mai bun semn că lecţia lui a fost învăţată. Dar dacă trecem la ceva nou doar ca să scăpăm de rolul vechi, acesta este un semn că lecţia veche nu a fost parcursa în întregime şi elementele ei vor apare din nou în viaţa noastră.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top