Conjuncţia inferioară Soare Mercur din 20 iunie 2014

Acest aspect se formează la ora 1.50 şi este foarte interesant dar şi extrem de puternic şi subtil.

În primul rând conjuncţia se formează pe gradul 28.40, în casa a III a şi în semnul Gemenilor, adică Mercur se află în domiciliu şi în casă fiind extrem de puternic resimţit.

Apoi la acest grad se află steaua Betelgeuse, care are o natură asemănătoare cu Mercur, ceea ce evident întăreşte calităţile mercuriene, deja mult amplificate. Acestei stele, se spune, că i se datorează furtunile, dar şi descărcările electrice, fulgerele şi exploziile. În general aduce oamenilor abilitate mentală şi agilitate. Cu Mercur retrograd şi  conjunct cu Soarele, cel mai probabil este că ne facem un fel de introspecţie în trecut, ne analizăm greşelile, ne gândim la fel de fel de situaţii în care am fost puşi, la provocările pe care le-am avut şi la felul în care le-am depăşit. Această rememorare este foarte bună, dacă ajută la clarificarea unor acţiuni, la schimbarea unor mentalităţi, la repararea atitudinilor şi la purificarea sufletească.

Apoi această conjuncţie este Punctul mijlociu dintre Uranus şi Pallas, ceea ce evident aduce o energie extrem de interesantă conjuncţiei inferioare dintre Mercur şi Soare. Uranus se spune că este octava superioară a lui Mercur, dar dincolo de această definiţie Uranus este planeta care ne ajută să ne depăşim limitele, să vedem dincolo de îngrădiri şi dogme, să avem o viziune holistică şi liberă de prejudecăţi, realistă, asupra conjuncturilor din jurul nostru. Pallas, este fiica lui Zeus, zămislită din mintea lui, ea apără legile superioare, care guvernează lumea pământeană şi reprezintă inteligenţa emoţională.

În plus Uranus este în conjuncţie cu Ascendentul momentului din semnul Berbecului, care ne vorbeşte foarte clar şi simplu prin simbolul sabian: O BOMBĂ NEEXPLODATĂ ESTE PUSĂ ACUM ÎN SIGURANŢĂ

Când tensiunile se acumulează în viaţa cuiva, ele generează o mare acumulare de energie care are două căi posibile de eliberare: fie printr-o explozie, cu urmări imprevizibile şi poate chiar dezastruoase, fie printr-o canalizare a lor către o acţiune constructivă. Depinde de tine cum le dirijezi pentru ca viaţa ta să nu se umple de suferinţă şi probleme. Ai întotdeauna la dispoziţie şi o cale de dezamorsare a lor, văzând partea bună a lucrurilor şi acţionând pentru rezolvări paşnice şi înţelepte.

 

Aceste consideraţii sunt foarte lapidare, dar în esenţă se poate înţelege forţa generată de această conjuncţie şi influenţa ei asupra noastră, mai ales la nivel interior, de dezvoltare personală şi evoluţie.

Mercur reprezintă inteligenţa, se spune despre el că este mesagerul zeilor, el mai face legătura între lumea exterioară şi cea interioară, de aceea îi este atribuită comunicarea,  iar glanda tiroidă care-i corespunde are şi ea acelaşi rol în sistemul endocrin, ea transmite organismului influenţa tuturor celorlalte glande; în plus tiroida are un rol principal în nutriţie şi creştere precum şi în activitatea leucocitară, pentru apărarea organismului Epifiza, este şi ea sub influenţă mercuriană, ea este considerată un fel de radar al energiilor subtile, care este şi ea oarecum blocată, dar nu în sensul de încetinire a funcţiei, ci în sensul de împiedicare a greşelilor spirituale.

Mercur retrograd, aduce în prezent situaţii din trecut, mai ales acţiuni, care nu au fost finalizate sau au fost greşite pe alocuri, acum urmând o perioadă de înţelegere a acestora.

Apoi ne aduce în faţa ochilor tot ceea ce trebuie să schimbăm în mentalitatea noastră şi în primul rând să învăţăm să mai lăsăm controlul şi în seama lui Dumnezeu, căci nu tot ce ne dorim ne este şi necesar.

Apoi ne determină să ne facem ordine în acte şi hârtii, să ne supunem unor reguli necesare unei bune convieţuiri.

Evident că toate acestea noi le resimţim ca pe nişte blocaje şi frâne, ceea ce poate fi adevărat dacă ne opunem, dar, dacă lăsăm lucrurile să se întâmple pur şi simplu, atunci nimic nu ne va mai deranja, căci am învăţat acceptarea şi smerenia.

De aceea această perioadă până în 1 iulie, este caracterizată de necesitatea reflecţiei şi mai puţin a acţiunii. Ca să se înţeleagă mai bine, în sensul ca fiecare să ia ceea ce-i trebuie, mai adaug câteva consideraţii despre Mercur.

Pe Mercur, considerat în astrologie o planetă personală pentru că se află în interiorul orbitei Pământului, mulţi dintre noi îl tratăm cu superficialitate, poate şi datorită mişcării sale foarte rapide. De fapt la nivel subtil el reprezintă cunoaşterea, care se ridică deasupra impresiilor senzoriale, care atenţie, nu trebuie confundată cu înţelepciunea. Tot la nivel subtil, cuvintele cheie sunt compasiunea şi umplerea. Când vorbim despre nivelul subtil ne referim la Îngerul acestei planete, la felul cum acţionează el.

Compasiunea este total diferită faţă de milă şi ea este cea care ne dă posibilitatea de a-i ajuta pe cei din jur conştient, înţelegând în profunzime cauzele problemelor. Compasiunea se obţine numai dacă putem auzi cu sufletul, dacă comunicam corect, dacă avem înţelegere, ne folosim cunoaşterea şi în acest fel putem ajuta la vindecare.

Umplerea, este un cuvânt complet, care dacă avem imaginea corectă, ne vorbeşte despre o energie puternică, foarte importantă, specifică oamenilor. Când respirăm, aerul ne umple; când cunoaştem, cunoaşterea ne umple; când iubim, iubirea ne umple; când ne eliberăm, Dumnezeu ne umple.

În acest fel se poate spune că Îngerul planetei Mercur aduce capacitatea de  vindecare prin compasiune, cunoaştere dăruire şi sacrificiu. El facilitează comunicarea cu lumea în care trăim şi ne conferă discernământ.

Felul în care Îngerul planetei Mercur acţionează îl găsim descris în mitologie sau chiar în astrologie sub denumirea de Hermes, Thot, Isis, Horus. Este fiul lui Zeus şi al Maiei,  un copil cu o inteligenţă redutabilă foarte abil în mânuirea cuvintelor, el inventând lira fabricând-o dintr-o carapace de broască ţestoasă. Odată cu el se naşte alt fiu a lui Zeus, Apollo, care o are ca mamă pe Lete, dar care este recunoscut de Zeus ca legitim. Hermes gelos pe prerogativele fratelui său Apollo, îi fură o jumătate din cireada lui de vaci. Văzându-se în dificultate acesta apelează la Zeus, care-l somează pe Hermes să le înapoieze. Isteţ şi foarte abil, pentru a nu i înapoia nimic fratelui său, el improvizează primul sacrificiu din istoria omenirii. Astfel ia două animale ( dualitatea) le taie în 12 bucăţi ( zodiacul) absolut identice, în loc să le aducă ca şi sacrificiu către Dumnezeu, el le santifică pe toate şi le prepară pe toate pentru a fi consumate de oameni, o şmecherie prin care este imposibil de ştiut ce parte va reveni şi cui, în acelaşi timp el ferindu-se să se atingă de bucate. Sedus de inteligenţa Zeus îi propune un târg, să redea vitele fratelui său, dar să fie el păstorul. Pentru a se împăca cu Apollo, Hermes îi dăruieşte lira, astfel acesta devenind unul dintre zeii artelor. În schimb Hermes va avea acces în Olimp fiind mesagerul dintre zei şi oameni, între Cer, Lume şi Infernuri. În acest scop este înzestrat de Zeus cu aripioare la picioare dar şi la cască, permiţându-şi să călătorească mai repede ca vântul, reprezentând de aceea mişcarea, eficacitatea. Mai are un atribut important şi o reprezentare de valoare, caduceul cu cei doi şerpi, care semnifică triumful său asupra dualităţii, dar şi simbolul reconcilierii care ar trebui să existe în fiecare dintre noi, datorată dublei noastre calităţi, divină şi terestră.

Din altă perspectivă cei doi şerpi mai reprezintă inteligenţa şi conştiinţa, depinzând de inteligenţă să găsim calea de mijloc a concilierii.

Mercur este jucăuş şi înşelător, abil şi viclean, manipulând prin minciună şi vicleşug, triumfând întotdeauna. El încurcă situaţiile pentru a demonstra că le poate descurca cel mai bine, el creează dezordine pentru a câştiga, este stăpânul numerelor şi al măsurii, este artizanul propriu. Nu-i este interzis nici un domeniu, Mercur este mesagerul nostru şi de aceea suntem înzestraţi cu toate calităţile lui, putând să acceptăm jocul şi Legile Universului, în acest fel învingând inerţia Pământului. Datorită lui putem să ne detaşăm, să ne mişcăm cu abilitate şi graţie, să încetăm a crede în interdicţiile construite de minte.

Mercur poate fi asociat cu un copil isteţ, glumeţ şi ironic, este însoţitorul conştiinţei, echivalentul din geneza mitologică a celor doi fraţi gemeni tereştri Castor şi Pollux. El ghidează sufletul morţilor către împărăţia lui Hades ( Pluton),  fără a fi judecător ci doar martor.

El guvernează semnele zodiacale Gemeni şi Fecioară, fiind în acelaşi timp aer şi pământ, asigurând relaţia dintre interior şi exterior, dintre eu şi lume, guvernând funcţia cheie a inteligenţei, fiind şi stăpânul sistemului nervos. Mercur parcurge permanent spaţiul dintre Berbec şi Fecioară, pentru a anima percepţiile conştiinţei. Când este pământ el animează schimbările legitime dintre pământeni, fiind zeul comerţului şi al marinarilor, zeul comunicării. Hermes nu se ataşează de nimic atunci când reprezintă, cerul, aerul, el ignoră legile zeilor şi oamenilor şi nu se bazează decât pe el însuşi. Din acest motiv se spune că el prezidează ceremoniile iniţiatice şi magice, reprezintă Adevărul, Realitatea fără limite, Beatitudinea. Mercur bulversează în noi universul saturnian al timpului şi cel jupiterian al spaţiului, prin mişcare sunt repuse în discuţie toate certitudinile, ataşamentele. Situat dincolo de dorinţă, Mercur vede, înţelege, acţionând ca fulgerul, înglobând totul.

 

Gândul meu pentru acest aspecte este că, prin voinţă putem depăşi cele mai dificile situaţii, în care aparent nu putem face mare lucru. Şi nu este vorba atât de voinţa de a învinge inamici foarte puternici sau mari greutăţi, ci mai ales voinţa de a ieşi din starea de neputinţă. O simplă schimbare de atitudine, de orientare, te poate face foarte rapid să spui „se poate” în loc de „nu se poate”, şi să te ridici de jos ca să faci paşii necesari pentru a merge înainte.

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top